Μυρίζει τσιγάρο το αυτοκίνητο; Πώς να απαλλαγείτε

Μυρίζει τσιγάρο το αυτοκίνητο; Πώς να απαλλαγείτε

Η μυρωδιά του τσιγάρου μπορεί να είναι από τις πιο δυσάρεστες στο εσωτερικό ενός οχήματος και η απομάκρυνσή της απαιτεί αρκετή προσπάθεια. Είτε προέρχεται από τσιγάρα είτε από πούρα, ο καπνός έχει την τάση να εισχωρεί παντού. Ένα απλό κιτ καθαρισμού αυτοκινήτου μπορεί να μην είναι αρκετό για αυτό θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να χρησιμοποιήσετε πολλούς διαφορετικούς τρόπους καθαρισμού.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του τσιγάρου

  1. Αφαιρέστε τα σκουπίδια και άλλα αντικείμενα.
  2. Απομακρύνετε και καθαρίστε τα πατάκια του αυτοκινήτου.
  3. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό.
  4. Προσθέστε μαγειρική σόδα.
  5. Πλύσιμο και στέγνωμα.
  6. Καθαρίστε τις δερμάτινες επιφάνειες.
  7. Καθαρίστε τα παράθυρα και τις σκληρές επιφάνειες.
  8. Καθαρίστε τις ζώνες ασφαλείας.
  9. Καθαρίστε τους αεραγωγούς και το φίλτρο καμπίνας αέρα.
  10. Καθαρίστε την εσωτερική οροφή.

1. Αφαιρέστε τα σκουπίδια και άλλα αντικείμενα

Για αρχή θα πρέπει να ξεκινήσετε αφαιρώντας όλα τα σκουπίδια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μπορεί να βρείτε κάτω από τα καθίσματα, στις θήκες της πόρτας, ακόμα και στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Εάν κάποιος καπνίζει στο όχημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότατα όλα στο εσωτερικό του οχήματος να μυρίζουν άσχημα.

2. Απομακρύνετε και καθαρίστε τα πατάκια του αυτοκινήτου

Είτε είναι φτιαγμένα από μοκέτα είτε από καουτσούκ, αφαιρέστε τα πατάκια του αυτοκινήτου και καθαρίστε τα ξεχωριστά. Μετά από ένα σχολαστικό σκούπισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα και λίγο σαπούνι με νερό για να ξεπλύνετε όλα τα κατάλοιπα καπνού.

Εάν επίσης χρησιμοποιείτε καλύμματα καθισμάτων αυτοκινήτου, αφαιρέστε τα και καθαρίστε τα (και στεγνώστε τα) σύμφωνα με τις οδηγίες. Ορισμένα καλύμματα μπορεί να πλυθούν και στο πλυντήριο, ενώ άλλα χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι.

3. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό

Σκουπίστε σχολαστικά ολόκληρο το εσωτερικό.  Θυμηθείτε, ο καπνός έχει την τάση να πηγαίνει παντού και να μπαίνει σε όλα, επομένως κάθε εκατοστό της ταπετσαρίας του οχήματός σας πρέπει να σκουπιστεί σχολαστικά.

4. Προσθέστε μαγειρική σόδα

Στη συνέχεια, προσθέστε μαγειρική σόδα σε όλη την ταπετσαρία , και αφήστε την να απορροφήσει τις οσμές για λίγο (τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά). Η μαγειρική σόδα είναι πολύ αποτελεσματική στην απορρόφηση οσμών. Επειδή οι περισσότερες δυσάρεστες οσμές είναι όξινες, η μαγειρική σόδα μπορεί να τις εξουδετερώσει αποτελεσματικά επειδή είναι αλκαλική.

Ξανασκουπίστε όλες τις επιφάνειες με την ηλεκτρική σκούπα, όπως κάνατε παραπάνω.

5. Πλύσιμο και στέγνωμα

Εάν η μυρωδιά είναι ιδιαίτερα επίμονη, σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα επαγγελματικό μηχάνημα καθαρισμού χαλιών (ή να αγοράσετε ένα). Μόλις πλυθεί καλά το εσωτερικό, αφήστε το όχημά σας σταθμευμένο (σε ασφαλές σημείο) με τα παράθυρα ανοιχτά για όσο χρόνο χρειαστεί για να στεγνώσει εντελώς το εσωτερικό.

6. Καθαρίστε τις δερμάτινες επιφάνειες

Ενώ το πλύσιμο με σαπούνι και νερό λειτουργεί εξαιρετικά στην ταπετσαρία, για τα δερμάτινα, θα χρειαστείτε ένα ειδικό καθαριστικό.

Και πάλι εδώ, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσετε το καθαριστικό πολλές φορές για να εξαλείψετε τη μυρωδιά του καπνού, επειδή μπορεί να έχει εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα. Όσο πιο έντονη είναι η μυρωδιά, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η απομάκρυνσή της.

7. Καθαρίστε τα παράθυρα και τις σκληρές επιφάνειες

Ο καπνός μπορεί να είναι λιπαρός και μπορεί να δημιουργήσει ένα στρώμα στις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού των παραθύρων σας, του λεβιέ ταχυτήτων, του ταμπλό, της κεντρικής κονσόλας, του τιμονιού και άλλων γωνιών και εσοχών.

Μπορείτε να καθαρίσετε αυτές τις επιφάνειες με σαπουνόνερο, αρκεί να προσέχετε να μην βραχούν τα ηλεκτρονικά. Ένα καλό σπρέι καθαρισμού τζαμιών λειτουργεί επίσης καλά. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και τον καθρέφτη οπισθοπορείας.

8. Καθαρίστε τις ζώνες ασφαλείας

Τραβήξτε όλες τις ζώνες ασφαλείας προς τα έξω όσο πιο μακριά πάνε, και στη συνέχεια σκουπίστε τις με σαπούνι και νερό και ένα υγρό πανί. Αφήστε τις τεντωμένες μέχρι να στεγνώσουν, και επαναλάβετε τη διαδικασία εάν είναι απαραίτητο για να αφαιρέσετε επίμονες μυρωδιές καπνού. Ναι, ακόμη και οι ζώνες ασφαλείας κρατάνε άσχημες μυρωδιές.

9. Καθαρίστε τους αεραγωγούς και το φίλτρο καμπίνας αέρα

Τα περισσότερα σύγχρονα οχήματα διαθέτουν αυτό που ονομάζεται «φίλτρο καμπίνας αέρα». Συνήθως βρίσκεται κάπου μέσα στον πίνακα οργάνων, συχνά πίσω από το ντουλάπι. Σίγουρα θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε αυτό το φίλτρο με ένα καινούργιο, καθώς πιθανότατα είναι γεμάτο καπνό.

10. Καθαρίστε την εσωτερική οροφή

Καθώς ο καπνός ανεβαίνει, πιθανότατα η ταπετσαρία οροφής να είναι γεμάτη με υπολείμματα καπνού και μπορεί ακόμη και να είναι κίτρινη ή καφέ. Και πάλι εδώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας ατμοκαθαριστής ή ένα σφουγγάρι με καθαριστικό διάλυμα για να βγει η βρωμιά, και στη συνέχεια μια σκούπα υγρών και στερεών για οποιαδήποτε υγρασία. Σε αντίθεση με τα υφασμάτινα καθίσματα και τη μοκέτα σας, δεν θέλετε να βραχεί πολύ η επένδυση οροφής.

Ακολουθώντας αυτή τη διαδικασία καθαρισμού σίγουρα θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Aκόμη και αν η μυρωδιά καπνού εξακολουθεί να υπάρχει, θα μυρίζει πολύ λιγότερο. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το αυτοκίνητο σας καθαρό και  και ελαττώστε το κάπνισμα εντός της καμπίνας για να μην ξανασυσσωρευτεί αυτή η έντονη μυρωδιά.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε