Google Maps: 5 κρυφές λειτουργίες που πρέπει να δοκιμάσεις

Google Maps: 5 κρυφές λειτουργίες που πρέπει να δοκιμάσεις

Η εφαρμογή Google Maps έχει μεταμορφώσει τον τρόπο που εξερευνούμε τον κόσμο. Δεν είναι πλέον απλά ένα εργαλείο για να βρούμε τη διαδρομή από το σπίτι στη δουλειά. Οι εφαρμογές της τόσο για υπολογιστές όσο και για κινητά τηλέφωνα προσφέρουν πολλά περισσότερα.

Η Google συνεχώς βελτιώνει τους Χάρτες της, αλλά υπάρχουν πολλές κρυφές λειτουργίες και δυνατότητες προσαρμογής που ίσως αγνοείτε, όπως η βοήθεια για την εύρεση θέσης πάρκινγκ.

5 λειτουργίες για καλύτερη χρήση του Google Maps :

  1. Φωνητικές εντολές
  2. Πλοήγηση χωρίς πρόσβαση στο Internet
  3. Ο βοηθός σου στο παρκάρισμα
  4. Οδηγός και σε κλειστούς χώρους
  5. Μετακίνηση για όλους

1. Φωνητικές εντολές

Οδηγείτε αλλά θέλετε να χρησιμοποιήσετε τους Χάρτες Google χωρίς να αποσπάσετε την προσοχή σας από τον δρόμο; Οι φωνητικές εντολές «OK Google» στην εφαρμογή Google Maps για Android είναι η λύση. Αν, για παράδειγμα, το αυτοκίνητο σας έχει λίγα καύσιμα, πείτε «OK Google, βρες βενζινάδικα» και θα εμφανιστούν στον χάρτη. Μπορείτε επίσης να ρωτήσετε «Ποια είναι η επόμενη στροφή μου;», «Πότε θα φτάσω;» ή «Πώς είναι η κίνηση μπροστά;».

Στο Android, ρυθμίστε τον Google Assistant και είστε έτοιμοι (χρειάζεστε τηλέφωνο Android έκδοσης 9.0 ή νεότερη με 4GB RAM ή περισσότερα). Στο iOS πατήστε το εικονίδιο μικροφώνου επάνω δεξιά και κάντε τις ερωτήσεις σας φωνητικά.

2. Πλοήγηση χωρίς πρόσβαση στο Internet

Οι Χάρτες Google είναι πιο χρήσιμοι στο κινητό, αλλά τι γίνεται όταν δεν υπάρχει σήμα; Ευτυχώς, μπορείτε να κατεβάσετε χάρτες για offline χρήση. Πληκτρολογήστε μια διεύθυνση ή περιοχή, σύρετε το μενού προς τα πάνω, πατήστε τα τρία σημεία επάνω δεξιά και επιλέξτε «Λήψη offline χάρτη». Αν έχετε αρκετό χώρο, ο χάρτης θα αποθηκευτεί. Για να τον χρησιμοποιήσετε, πατήστε το εικονίδιο του προφίλ σας > «Offline χάρτες» και δείτε πληροφορίες για επιχειρήσεις και οδηγίες εντός της περιοχής.

3. Ο βοηθός σου στο παρκάρισμα

Τέλος στις άσκοπες περιφορές αναζητώντας το παρκαρισμένο αυτοκίνητο. Με τις έξυπνες λειτουργίες της Google Maps, μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε τη θέση στάθμευσης και να βρείτε το αυτοκίνητό σας γρήγορα και χωρίς άγχος. Όταν φτάσετε στον προορισμό σας, πατήστε την μπλε κουκίδα της τοποθεσίας σας και επιλέξτε «Αποθήκευση στάθμευσης». Έτσι, προσθέτετε μια ετικέτα στους Χάρτες Google που δείχνει πού παρκάρατε. Στο Android, μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες όπως όροφο και θέση στο γκαράζ ή χρόνο λήξης του παρκομέτρου. Μπορείτε επίσης να ορίσετε υπενθυμίσεις για το παρκόμετρο, να προσθέσετε φωτογραφία και να στείλετε τη θέση στάθμευσης σε φίλους.

Για να βρείτε το αυτοκίνητο αργότερα, πατήστε τη γραμμή αναζήτησης και επιλέξτε «Θέση στάθμευσης» (Android) ή «Αποθηκευμένη στάθμευση» (iOS). Ή πατήστε το βέλος οδήγησης και αναζητήστε «Αποθηκευμένη στάθμευση» στο iOS. Οι Χάρτες Google διαγράφουν αυτόματα την υπενθύμιση μετά από 8 ώρες, αλλά μπορείτε να την διαγράψετε χειροκίνητα πατώντας «Πατήσατε εδώ» στον χάρτη και επιλέγοντας «Εκκαθάριση» (iOS) ή «Περισσότερες πληροφορίες > Εκκαθάριση» (Android).

Η Google Maps δεν παρέχει μόνο οδηγίες στροφή προς στροφή αλλά και πληροφορίες για την κατάσταση στάθμευσης. Όταν αναζητάτε οδηγίες οδήγησης σε μια τοποθεσία σε iOS ή Android, μπορεί να δείτε ένα εικονίδιο P στο κάτω μέρος της οθόνης με μία από τις τρεις ενδείξεις: περιορισμένη, μέτρια, εύκολη (και «Επί τόπου» για καταστήματα με μεγάλους χώρους στάθμευσης). Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πόσο χρόνο θα χρειαστείτε για στάθμευση ή αν θα επιλέξετε άλλο μέσο μεταφοράς.

4. Οδηγός και σε κλειστούς χώρους

Οι Χάρτες Google δεν περιορίζονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Μπορείτε να περιηγηθείτε σε εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια και άλλα μεγάλα κτίρια εύκολα και γρήγορα. Απλά βρείτε την τοποθεσία στους Χάρτες, κάντε κλικ και επιλέξτε «Κατάλογος». Δεν θα χαθείτε ποτέ ξανά ψάχνοντας το αγαπημένο σας κατάστημα. Η λειτουργία αυτή είναι διαθέσιμη σε πάνω από 10.000 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Σε ορισμένες τοποθεσίες υπάρχει διαθέσιμη και η λειτουργία Live View εσωτερικού χώρου, όπου ζωντανές οδηγίες σας καθοδηγούν βήμα-βήμα.

5. Μετακίνηση για όλους

Η Google Maps σέβεται τις ανάγκες όλων των χρηστών. Αναζητήστε εύκολα διαδρομές με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατάλληλες για άτομα με κινητικές δυσκολίες επιλέγοντας «Είσοδος για αναπηρικά αμαξίδια» στις επιλογές διαδρομής. Επιπλέον, η λειτουργία «Προσβάσιμες τοποθεσίες» σας παρέχει πληροφορίες προσβασιμότητας για τον προορισμό σας. Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση από τις Ρυθμίσεις > Προσβασιμότητα > Προσβάσιμες τοποθεσίες. Ένα εικονίδιο αναπηρικού αμαξιδίου υποδεικνύει προσβάσιμη είσοδο, ενώ μπορείτε να δείτε αν μια τοποθεσία διαθέτει προσβάσιμες τουαλέτες, καθίσματα ή χώρο στάθμευσης.

 

Επιπλέον συμβουλές:

  • Αφήστε τους άλλους να οδηγούν : Μόλις εισαγάγετε τον προορισμό σας, πατήστε τη μικρή φιγούρα που προσπαθεί να καλέσει ένα ταξί ή την επιλογή μαζικής μεταφοράς. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιαστούν οι κοντινές επιλογές κοινής χρήσης, μαζί με την εκτιμώμενη ώρα άφιξης και τον ναύλο.
  • Μοιραστείτε την τοποθεσία σας εύκολα και με ασφάλεια : Οι Χάρτες Google σας επιτρέπουν να μοιράζεστε την τρέχουσα τοποθεσία σας με επιλεγμένους φίλους ή συγγενείς για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία από το προφίλ σας και επιλέξτε τους παραλήπτες και τη διάρκεια κοινής χρήσης.
  • Ακούστε τη μουσική σας : Οι Χάρτες Google σας επιτρέπουν να απολαμβάνετε τη μουσική σας αγαπημένη πλατφόρμα, όπως Spotify ή Apple Music, χωρίς να βγαίνετε από την εφαρμογή. Συνδέστε τις εφαρμογές μουσικής στις ρυθμίσεις των Χαρτών Google και απολαύστε τη μουσική σας, ενώ χρησιμοποιείτε την εφαρμογή.
  • Οικονομικότερες διαδρομές : Οι Χάρτες Google σας προσφέρουν τη δυνατότητα να επιλέξετε οικονομικές διαδρομές, δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση καυσίμου αντί για τον ταχύτερο χρόνο ταξιδιού. Επιλέξτε τον τύπο κινητήρα του οχήματός σας (βενζίνη, diesel, ηλεκτρικό ή υβριδικό) και οι Χάρτες Google θα προτείνουν τις πιο οικονομικές διαδρομές για εσάς.

Δείτε επίσης

Τι κάνουν οι μαύρες κουκίδες στο παράθυρο αυτοκινήτου – Γιατί απαγορεύεται να τις βγάλεις

Τι κάνουν οι μαύρες κουκίδες στο παράθυρο αυτοκινήτου – Γιατί απαγορεύεται να τις βγάλεις

Ποτέ πρέπει να έχω αλυσίδες στο αυτοκίνητο

Ποτέ πρέπει να έχω αλυσίδες στο αυτοκίνητο

Πως να καθαρίσω τα καθίσματα του αυτοκινήτου

Πως να καθαρίσω τα καθίσματα του αυτοκινήτου

Πως να διατηρείς το χρώμα του αυτοκινήτου σου

Πως να διατηρείς το χρώμα του αυτοκινήτου σου

Πώς προστατεύω το ποδήλατο μου από σκουριά

Πώς προστατεύω το ποδήλατο μου από σκουριά

Τέλη κυκλοφορίας διαφορετικών ταχυτήτων: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά ανάλογα με το όχημά σας – Η προθεσμία εξόφλησης

Τέλη κυκλοφορίας διαφορετικών ταχυτήτων: Πώς διαμορφώνονται τα ποσά ανάλογα με το όχημά σας – Η προθεσμία εξόφλησης