Site icon TheCars.gr

Volvo XC60 Plug-In Hybrid T8 2.0 455 Auto AWD: Ποια είναι η τιμή του

Volvo XC60

Αν και έχει τα χρονάκια του, πρωταγωνιστεί στις παγκόσμιες πωλήσεις της Volvo. Ο λόγος για το SUV XC60, που και τον Ιούνιο ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της φίρμας, αφού το προτίμησαν 19.222 οδηγοί.

Ο Head of Marketing Operations & Communications Volvo Car Hellas, Αλέξανδρος Κωστήρογλου, μου έδωσε «με την καρδιά του» το καλύτερο αυτοκίνητο από την γκάμα του XC60. Η δοκιμή μεγάλης διάρκειας ολοκληρώθηκε αφού διένυσα πάνω από 2.500 χιλιόμετρα.

Αν σας πω ότι το ευχαριστήθηκα, θα είναι η μισή αλήθεια. Το απόλαυσα σαν να μου έκαναν ένα μεγάλο δώρο που τόσο πολύ ήθελα. Δεν είναι μόνο ο αποφασιστικός τρόπος που πατάει στον δρόμο το μεσαίο SUV, ούτε η αίσθηση ασφάλειας που νιώθεις ακόμη και όταν το κοντέρ τερματίζει, αλλά είναι κυρίως η αλάνθαστη σουηδική άποψη για την επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο.

Οι 455 ίπποι δεν είναι παιχνίδι. Είναι μια λαμπρή κατάκτηση της μηχανολογίας!

Όταν το έφτιαξαν οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί είχαν πολλά κέφια. Οι Σουηδοί τότε πληρώνονταν με εγχώρια κεφάλαια, δεν υπήρχαν περιορισμοί και η μόνη τους σκέψη ήταν να φτιάξουν το καλύτερο SUV στην ιστορία της μάρκας, ένα μοντέλο που να αγγίζει τα αντίστοιχα γερμανικά αυτοκίνητα.

Τα κατάφεραν και η επιτυχία του XC60 μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνει την ανωτερότητα της σουηδικής ομάδας.

Το πιο ισχυρό στοιχείο του πεντάθυρου, πενταθέσιου SUV μεσαίου μεγέθους, είναι η σπονδυλωτή πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) της Volvo. Τα κλασικά στιλιστικά στοιχεία της μάρκας αντέχουν στον χρόνο. Η σχεδίαση προβολέων LED «Thor’s ammer» είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την εμφάνισή του.

Στην καμπίνα προσφέρει ένα ήρεμο και ισορροπημένο περιβάλλον χάρη στον συνδυασμό των premium υλικών με την εκλεπτυσμένη σκανδιναβική σχεδίαση. Τα εσωτερικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των κομψών επιλογών χωρίς δέρμα και του κρυστάλλινου μοχλού ταχυτήτων, ενισχύουν τη σκανδιναβική σχεδιαστική άποψη.

Η νέα ταπετσαρία με μείγμα μαλλιού είναι κατασκευασμένη από 30% υπεύθυνα παραγόμενο μαλλί και 70% πολυεστέρα, βελτιστοποιώντας τη σύγχρονη, βιώσιμη πολυτέλεια.

Το προηγμένο σύστημα καθαρισμού αέρα, εμποδίζει έως και το 95% των επικίνδυνων σωματιδίων PM 2,5 να εισέλθουν στην καμπίνα. Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες, ο καθαριστής αέρα CleanZone Advanced βοηθά τους επιβάτες να απολαμβάνουν καλύτερη, πιο υγιή ποιότητα αέρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα επίπεδα σωματιδίων και γύρης στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα infotainment που αναπτύχθηκε από κοινού με την Google, το οποίο ενσωματώνει εφαρμογές και υπηρεσίες της Google. Λαμβάνει επίσης απομακρυσμένες ενημερώσεις λογισμικού και λειτουργικού συστήματος.

Εξοπλισμένο με την τελευταία γενιά του plug-in υβριδικού κινητήρα Τ8 455 ίππων, συνδυάζει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης 2.0 και έναν ηλεκτροκινητήρα 145 ίππων. Διαθέτει μπαταρία 18,8 kWh που προσφέρει έως και 78 χλμ. (μικτός κύκλος WLTP) 100% ηλεκτρικής αυτονομίας.

Η λειτουργία οδήγησης με ένα πεντάλ επιτρέπει τη χρήση του γκαζιού για την επιτάχυνση και το ομαλό φρενάρισμα μέχρι το αυτοκίνητο να σταματήσει. Χάρη στη λειτουργία IntelliSafe Assist, ο οδηγός επωφελείται από την έξυπνη υποβοήθηση οδήγησης μεταξύ 0 και 130 χλμ. / ώρα.

Θα ήθελα πάντως χαμηλότερη τιμή πώλησης, η οποία ξεκινά από τα 74.092 ευρώ.

Πηγή: Real.gr

Exit mobile version