Βάση κινητού αυτοκινήτου: Τί πρέπει να γνωρίζετε  - Tips για να μην πέσει ποτέ

Βάση κινητού αυτοκινήτου: Τί πρέπει να γνωρίζετε - Tips για να μην πέσει ποτέ

Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι απαραίτητο να διατηρούμε το κινητό τηλέφωνο προστατευμένο και εύκολα προσβάσιμο. Το κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με ασφάλεια ενώ οδηγείτε.

Και εδώ έρχεται η χρησιμότητα μιας βάσης στήριξης. Θα εξηγήσουμε τους διαφορετικούς τύπους βάσεων στήριξης κινητού τηλεφώνου, ώστε να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς και το αυτοκίνητο σας.

Τύποι βάσεων στήριξης κινητού

1. Μαγνητικές βάσεις στήριξης

Αυτές οι βάσεις είναι οι πιο εύκολες στη χρήση, γεγονός που τις καθιστά και τις πιο δημοφιλείς στην αγορά. Πολλές, μπορούν να τοποθετηθούν στον αεραγωγό του αυτοκινήτου, σε μία ασφαλή απόσταση από τα μάτια σας, ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το κινητό. Το αν θα μπλοκάρουν τον αεραγωγό εξαρτάται από το μέγεθος του τηλεφώνου, οπότε είναι καλό να το έχετε υπόψιν.

2. Βάσεις στήριξης με ασύρματη φόρτιση

Ορισμένες βάσεις στήριξης, μπορεί να λειτουργούν και ως ασύρματος φορτιστής. Το Qi, είναι το καθολικό πρότυπο για ασύρματη φόρτιση τηλεφώνων και άλλων συσκευών. Απλά τοποθετήστε το κινητό σας (Android ή Apple) στο pad φόρτισης. Έτσι, η βάση στήριξης θα διατηρεί το τηλέφωνο ασφαλές, ενώ παράλληλα θα παρέχει συνεχή επαγωγική φόρτιση στη συσκευή.

3. Εξατομικευμένες βάσεις στήριξης

Για ορισμένα αυτοκίνητα, μπορείτε να επιλέξετε μια βάση στήριξης ειδική για το όχημα σας, η οποία είναι σχεδιασμένη να σας προσφέρει μια κομψή εμφάνιση. Αυτές οι βάσεις τοποθετούνται στο ταμπλό, πίσω από τον πίνακα οργάνων. Η εγκατάσταση απαιτεί λίγη δουλειά, αλλά το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μπορείτε να δείτε εάν υπάρχει εξατομικευμένη βάση στήριξης για το αυτοκίνητο σας, εάν επισκεφθείτε εμπορικές ιστοσελίδες.

Πού να τοποθετήσω τη βάση στήριξης

1. Στο παρμπρίζ

Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε το κινητό μπροστά από το πρόσωπο, αλλά επειδή πρέπει να έχετε το νου σας σε αυτά που συμβαίνουν μπροστά από το αυτοκίνητο, θα πρέπει να βρείτε μια μέση λύση. Μία καλή ιδέα, είναι να τοποθετήσετε μια βάση στήριξης με βεντούζα, στο κέντρο του παρμπρίζ.

2. Στον αεραγωγό του κλιματισμού

Η τοποθέτηση του κινητού στον αεραγωγό του κλιματισμού (HVAC) είναι μια εξαιρετική επιλογή, επειδή είναι σε σημείο που δεν εμποδίζει την ορατότητα και παράλληλα είναι εύκολα προσβάσιμο.

Είναι επίσης μια καλή επιλογή για τους αριστερόχειρες, επειδή μπορείτε να τοποθετήσετε το τηλέφωνο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται να τεντώνεστε για να χρησιμοποιήσετε το κινητό με το αριστερό χέρι.

3. Στο ταμπλό

Ανάλογα με το σχεδιασμό του ταμπλό, η βάση στήριξης μπορεί να τοποθετηθεί είτε στο κέντρο είτε στην αριστερή πλευρά. Είναι σημαντικό να ξέρετε το υλικό του ταμπλό του αυτοκινήτου, καθώς ορισμένα υλικά λειτουργούν καλύτερα από κάποια άλλα. Τέλος, εάν υπάρχει ηχείο στο κέντρο του ταμπλό, καλό θα ήταν να μην επικαλύπτεται από τη βάση στήριξης.

4. Στη θήκη ποτηριού

Αυτές οι βάσεις στήριξης, διαστέλλονται, τοποθετούνται με ασφάλεια σε μια θήκη ποτηριού και προσφέρουν έναν ωραίο συνδυασμό σταθερότητας και ευκολίας. Ωστόσο, η τοποθεσία της θήκης έχει σημασία.

Εάν η θήκη ποτηριού βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της κεντρικής κονσόλας, τότε δεν έχετε πρόβλημα. Αν όμως βρίσκεται στο κέντρο, μπορεί να είναι κουραστικό να χρησιμοποιείτε το κινητό με το δεξί χέρι.

Επίσης, θα πρέπει να σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι για εσάς, να έχετε διαθέσιμη μία ή περισσότερες θήκες ποτηριών για ροφήματα, ενώ οδηγείτε.

Που δεν πρέπει να βάλετε τη βάση στήριξης

Ανεξάρτητα από τον πώς χρησιμοποιείτε το κινητό, η σωστή τοποθέτηση της βάσης στήριξης είναι σημαντική. Μην τοποθετείτε τη βάση απευθείας μπροστά από τους αερόσακους του οχήματος ή πολύ ψηλά στο ταμπλό, γιατί μπορεί να δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα, σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε