Site icon TheCars.gr

Toyota: τα υβριδικά οδηγούν την άνοδο

Η Toyota πούλησε 5% περισσότερα οχήματα το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, βοηθούμενη από τη χαλάρωση των περιορισμών στην προμήθεια ημιαγωγών και την ισχυρότερη ζήτηση στην Ιαπωνία.

Η εταιρεία πούλησε περίπου 4,9 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως το πρώτο εξάμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένης της πολυτελούς μάρκας Lexus, σε σύγκριση με περίπου 4,7 εκατομμύρια οχήματα κατά την ίδια περίοδο το 2022.

Οι πωλήσεις της Toyota στην Ιαπωνία αυξήθηκαν κατά 33%, φτάνοντας τις 878.215 μονάδες, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ οι εκείνες στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,7%, υπερβαίνοντας ελαφρώς το 1 εκατομμύριο οχήματα. Στην Ασία μειώθηκαν κατά 0,5%, σε περίπου 1,5 εκατομμύρια μονάδες.

Τον Ιούνιο, οι παγκόσμιες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 10% φτάνοντας τις 898.947 μονάδες. Σε αυτό συνετέλεσε η αυξανόμενη ζήτηση, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, όπως τα υβριδικά, σε βασικές αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Οι μηνιαίες πωλήσεις στην Κίνα σημείωσαν την πρώτη τους πτώση εδώ και τρεις μήνες, η οποία άγγιξε σε ποσοστιαία βάση το 13% και σε αριθμούς τα 174.548 οχήματα. Οι πωλήσεις στην Κίνα ήταν μειωμένες κατά 2,8% την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου.

Οι παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 38% στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Αγγίζοντας τις 292.131 μονάδες, αντιπροσώπευαν κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού των οχημάτων που πωλήθηκαν παγκοσμίως την εν λόγω περίοδο.

Τον Ιούνιο, η Toyota πούλησε παγκοσμίως 10.191 ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, συμπεριλαμβανομένης της μάρκας Lexus, με περίπου 5.000 από αυτά να διατίθενται στην Κίνα. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων που πωλήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθε σε 46.171 μονάδες.

Πηγή: Automotive News

Exit mobile version