Site icon TheCars.gr

Toyota: Κατασκευάζει φούρνο πίτσας με υδρογόνο

toyota oven

Το καλοκαίρι είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για ψήσιμο στον κήπο ή την ταράτσα. Η Toyota πιστεύει ότι έχει την απάντηση στην αιώνια μάχη ” κάρβουνα ή προπάνιο”; Κανένα από τα δύο.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με μια εταιρεία συσκευών οικιακής χρήσης που ονομάζεται Rinnai για να κατασκευάσει αυτό που αποκαλεί τον πρώτο πέτρινο φούρνο στον κόσμο, που λειτουργεί με υδρογόνο. Και επειδή δεν είναι όλοι λάτρεις τις πίτσας, κατασκεύασαν επίσης ένα μικρό μπάρμπεκιου.

barbecue hydrogen

Ακόμα και για την Rinnai, την ιαπωνική εταιρεία που γιόρτασε τα 100 χρόνια της το 2020, η κατασκευή μιας συσκευής μαγειρικής με υδρογόνο ήταν πιο δύσκολη από όσο ακούγεται. Δεν υπάρχει κάτι παρόμοιο στην αγορά, επομένως δεν υπάρχουν πρότυπα ασφαλείας για να χρησιμοποιηθούν ως οδηγός.

rimai toyota

Γι’ αυτό η Toyota στρατολόγησε έναν συνεργάτη: ξέρει να φτιάχνει αυτοκίνητα με υδρογόνο που δεν εκρήγνυνται και η Rinnai ξέρει να φτιάχνει φούρνους που δεν εκρήγνυνται.

Πώς λειτουργεί ο φούρνος υδρογόνου;

Ο φούρνος διαθέτει την τεχνολογία του Toyota Mirai, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος παροχής και παρακολούθησης υδρογόνου. Βασίζεται επίσης στον ίδιο τύπο συστήματος ελέγχου που η Rinnai τοποθετεί στους φούρνους της.

rimai oven

Ο ακριβής τρόπος λειτουργίας του δεν έχει αναλυθεί με λεπτομέρειες, αλλά η Toyota σημειώνει ότι το υδρογόνο, το οποίο έχει υψηλή θερμοκρασία καύσης, συνδυάζεται με το οξυγόνο για να παράγει ατμό καθώς καίγεται.

Οπτικά, ο πέτρινος αυτός φούρνος, μοιάζει με έναν συνηθισμένο φούρνο για πίτσα με θόλο, καμινάδα και μια σχισμή σε σχήμα ημικύκλιου από όπου μπαίνει η πίτσα. Έχει επίσης ροδάκια, ώστε να μπορεί εάν χρειαστεί να μετακινηθεί.

Είναι καλύτερος από τους παραδοσιακούς φούρνους

Οι εργαζόμενοι της Toyota, έχουν τεστάρει το φούρνο ψήνοντας πίτσες και κρουασάν. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα τη συνταγή της ζύμης.

toyota oven hydrogen

Η Toyota υποστηρίζει ότι το μαγείρεμα με υδρογόνο κάνει το φαγητό πιο νόστιμο. «Πάρτε για παράδειγμα τα μανιτάρια και τα λαχανικά. Ενώ αυτά τα υλικά τείνουν να ξεραίνονται σε ψησταριά με κάρβουνα ή ξύλα, το ψήσιμο με υδρογόνο είναι πιο γρήγορο, διατηρώντας τα γεμάτα με υγρασία και νόστιμα

Εκτός από μανιτάρια portobello, η Toyota ελπίζει ότι θα αγοράσετε ένα αυτοκίνητο υδρογόνου. Σύμφωνα με την εταιρεία: «το να κάνουμε βάλουμε το υδρογόνο στην καθημερινότητά μας, είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα στη δημιουργία μιας κοινωνίας υδρογόνου

hydrogen oven

Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το αν η Toyota και η Rinnai θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον φούρνο υδρογόνου, ή αν θα παραμείνει στο στάδιο του πρωτοτύπου (προς μεγάλη χαρά των υπαλλήλων που έχουν αναλάβει το project).

Όσο για το μπάρμπεκιου, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να το χρησιμοποιεί σε αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το WRC Rally Challenge, πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2015 για την προετοιμασία νεαρών οδηγών ράλι.

Exit mobile version