Site icon TheCars.gr

Το σήμα της Volkswagen διώχνει τα καγκουρό από τον δρόμο [βίντεο]

Με τον ήχο: Το σήμα της Volkswagen διώχνει τα καγκουρό από τον δρόμο [βίντεο]

Στην άλλη άκρη της γης και πιο συγκεκριμένα στην Αυστραλία, μία από τις βασικές αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων είναι η είσοδος άγριων ζώων στο οδικό δίκτυο. Τα φιλήσυχα καγκουρό ευθύνονται για χιλιάδες ατυχήματα κάθε χρόνο αναγκάζοντας τους ειδικούς να μεριμνήσουν για την προστασία της άγριας ζωής και των οδηγών.

Σε συνεργασία με την Volkswagen ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία έχει την ικανότητα να απωθεί τα καγκουρό από την περιοχή στην οποία κινείται το αυτοκίνητα, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα κάποιου ατυχήματος. Για την εξέλιξη του συγκεκριμένου συστήματος απαιτήθηκαν τρία χρόνια και η πλήρη κατανόηση της συμπεριφοράς των καγκουρό.

Βασικό στοιχείο της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι μια μονάδα παραγωγής ήχων, η οποία τοποθετείται ακριβώς πίσω από το έμβλημα της γερμανικής φίρμας, στο μπροστινό τμήμα των μοντέλων της. Οι ήχοι αυτοί, φυσικοί ή τεχνητοί, απωθούν τα καγκουρό και τα άλλα ζώα και τα αναγκάζουν να ακολουθήσουν αντίθετη πορεία από εκείνη που θα μπορούσε να προκαλέσει μια μοιραία σύγκρουση.

Αρχικά η τεχνολογία δοκιμάστηκε σε οχήματα τα οποία ήταν ακινητοποιημένα και στη συνέχεια σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σε κίνηση με χαμηλές ταχύτητες. Τα αποτελέσματα ήταν ενθαρρυντικά, κάτι που έδωσε το πράσινο φως για την περαιτέρω εξέλιξης της τεχνολογίας. Μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για την επέκταση του συγκεκριμένου προγράμματος προστασίας της άγριας ζωής και εκτός των συνόρων της Αυστραλίας.

Ένα από τα πρώτα μοντέλα της Volkswagen που θα φιλοξενήσουν το σύστημα παραγωγής ήχων απώθησης καγκουρό είναι το Amarok, όπου θα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και μετά την αγορά του αυτοκινήτου ως μια plug&play συσκευή.

Στο μέλλον άλλωστε, η ίδια μονάδα θα μπορεί να τοποθετηθεί και στο πλαίσιο της πινακίδας κυκλοφορίας, επιτρέποντας την εύκολη τοποθέτησή του σε κάθε μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

ΒΙΝΤΕΟ

YouTube video player

Τσέκαρε τις γνώσεις σου

Τί σημαίνει στα ελληνικά η λέξη Volkswagen;

Correct! Wrong!

 

Exit mobile version