Site icon TheCars.gr

Το παιχνίδι τελείωσε για τον Daniel Ricciardo; Η κάρτα προώθησης του Liam Lawson παίζεται από τον Helmut Marko

Daniel Ricciardo

Ο Χέλμουτ Μάρκο άφησε να εννοηθεί ότι ο Ντάνιελ Ρικιάρντο θα μπορούσε να απολυθεί από την RB, υποστηρίζοντας ότι η ομάδα «θα πρέπει» να προωθήσει τον Λίαμ Λόσον σε αγωνιστική θέση στην F1 «σύντομα» κατόπιν εντολής των μετόχων της Red Bull.

Ο Ricciardo έχει αγωνιστεί σε μεγάλο βαθμό από τότε που επέστρεψε στην F1 με την RB (πρώην AlphaTauri) στην F1 2023, καταγράφοντας μόλις δύο βαθμούς σε 17 εμφανίσεις από την επιστροφή του στο περσινό Grand Prix της Ουγγαρίας.

Θα αντικαταστήσει ο Liam Lawson τον Daniel Ricciardo στην RB;

Ο Αυστραλός υπέστη κάταγμα στο χέρι σε ατύχημα στα δοκιμαστικά στο Zandvoort μόλις στον τρίτο αγώνα της επιστροφής του, ανοίγοντας την πόρτα στον εφεδρικό οδηγό της Red Bull Lawson για να αγωνιστεί σε πέντε αγώνες.

Παρά το γεγονός ότι εντυπωσίασε κατά την απουσία του Ricciardo και κατέκτησε το καλύτερο αποτέλεσμα της ομάδας σε εκείνη τη φάση του 2023 στη Σιγκαπούρη, ο Lawson δεν έλαβε προαγωγή σε θέση πλήρους απασχόλησης για την F1 2024, καθώς η ομάδα επέλεξε να διατηρήσει τον Ricciardo μαζί με τον Yuki Tsunoda.

Ο Marko αποκάλυψε νωρίτερα φέτος ότι μια ρήτρα που περιλαμβάνεται στο συμβόλαιο του Lawson θα του επιτρέψει να αποχωρήσει εντελώς από τη Red Bull, αν δεν προαχθεί σε μόνιμη θέση για την F1 2025.

Με την RB να ανακοινώνει στο Γκραν Πρι του Καναδά νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ο Tsunoda θα παραμείνει στην ομάδα και την επόμενη σεζόν, οι ελπίδες του Lawson να αγωνιστεί για την ομάδα της Faenza εξαρτώνται από το μέλλον του 34χρονου Ricciardo, του οποίου οι δικές του ελπίδες επιστροφής στη Red Bull Racing έληξαν μετά την ανακοίνωση της ομάδας για νέο διετές συμβόλαιο του Sergio Perez.

Σύμφωνα με την αυστριακή έκδοση Kleine Zeitung ενόψει του εντός έδρας αγώνα της Red Bull στην Αυστρία αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Marko αποκάλυψε ότι οι μέτοχοι του ενεργειακού ποτού επιθυμούν να δουν την RB να επιστρέφει στις ρίζες της ως ομάδα εκπαίδευσης νέων οδηγών, έχοντας αναδείξει τους Max Verstappen και Sebastian Vettel στην προηγούμενη Toro Rosso.

Και αυτό σημαίνει, όπως λέει, ότι η RB «θα πρέπει» να στραφεί στον Lawson στο εγγύς μέλλον.

Ο ίδιος δήλωσε: «Ο Lawson θα πρέπει να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν: Οι μέτοχοι ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μια νεανική ομάδα και πρέπει να ενεργήσουμε αναλόγως».

«Ο στόχος ήταν ότι [ο Ricciardo] θα εξεταζόταν για τη Red Bull Racing με εξαιρετικές επιδόσεις. Αυτή η θέση ανήκει πλέον στον Sergio Perez, οπότε αυτό το σχέδιο δεν ισχύει πλέον».

«Θα πρέπει σύντομα να βάλουμε έναν νεαρό οδηγό. Αυτός θα είναι ο Liam Lawson.»

Στο πρόσφατο Grand Prix του Καναδά, ο Ricciardo – ο οποίος έχει κατακτήσει μόλις έναν βαθμό φέτος, επιπλέον μιας τέταρτης θέσης στον αγώνα σπριντ στο Μαϊάμι – επέμεινε ότι αρνείται να εγκαταλείψει το όνειρό του για επιστροφή στην κορυφαία ομάδα της Red Bull, παρά την είδηση ότι ο Perez θα παραμείνει στην ομάδα με έδρα το Milton Keynes μέχρι το τέλος της F1 2026.

Μίλησε στους δημοσιογράφους στο Μόντρεαλ: «Δεν νομίζω ότι σημαίνει κάτι σαν, αυτό ήταν, όσον αφορά τις προοπτικές μου. Δεν το βλέπω ως ότι ίσως δεν θα έχω καμία ευκαιρία».

«Προσωπικά, είχα ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα στο Μαϊάμι, αλλά η υπόλοιπη σεζόν μου δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενα από τον εαυτό μου».

«Θέλω η σεζόν μου να πάει καλύτερα απ’ ό,τι πάει, για να βοηθήσω πραγματικά με τέτοιες ευκαιρίες. Είμαι επίσης ρεαλιστής».

«Αισθάνομαι ότι συνεχίζω να θέλω να εξελίσσεται ταχύτερα, αλλά πιστεύω ότι κάνουμε βήματα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορώ να το γυρίσω, απλά να τα πάω καλύτερα προχωρώντας μπροστά και απλά να κλωτσήσω μερικούς πισινούς».

«Και προφανώς, αν είμαι εδώ του χρόνου, τότε και αυτό θα με κάνει ευτυχισμένο».

Στην ερώτηση αν η προσοχή του τώρα επικεντρώνεται στη διατήρηση της θέσης του στην RB για την F1 2025, είπε: «Σίγουρα».

«Εκεί βρισκόταν ήδη το μυαλό μου, γιατί ήξερα ότι το Μαϊάμι ήταν καλό, αλλά δεν έχω κάνει αρκετά για να σηκώσω πραγματικά τρίχες. Απλά προσπαθώ να το κάνω αυτό περισσότερο και αυτό είναι όλο».

«Για να είμαι ειλικρινής, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει».

«Δεν έχουμε διανύσει ακόμα τα μισά της σεζόν, αλλά έχουμε μπει αρκετά μέσα τώρα και είχα ένα αποτέλεσμα με το οποίο ήμουν πολύ, πολύ χαρούμενος και στη συνέχεια μερικά άλλα με τα οποία ήμουν ίσως λιγότερο χαρούμενος».

«Πιθανότατα θεωρώ τον εαυτό μου υπεύθυνο για το γεγονός ότι δεν κάνω κάτι πολύ θεαματικό. Και όταν προφανώς προσπαθείς να παλέψεις για μια θέση στην κορυφή, πρέπει να κάνεις μερικά πολύ φοβερά πράγματα».

«Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι δεν σκέφτομαι ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ – εξακολουθεί να είναι ένα μέρος που θα ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου – αλλά προφανώς τώρα βραχυπρόθεσμα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

«Οπότε, όσον αφορά τη νοοτροπία, αυτός εξακολουθούσε να είναι ένας τελικός στόχος, αλλά τώρα είμαι εδώ και δήλωσα ότι πρέπει να τα πάω καλά και να πάρω μερικούς ακόμα βαθμούς και είμαι χαρούμενος που το κάνω αυτό εδώ».

«Νομίζω ότι η ομάδα κάνει καλή δουλειά για να με βοηθήσει σε αυτό, οπότε εξαρτάται μόνο από μένα».

Exit mobile version