Site icon TheCars.gr

Το νέο Jeep Compass θα είναι made in Italy

Το νέο Jeep Compass, ένα από τα best seller της Stellantis στην Ευρώπη, θα είναι το πέμπτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στο Μέλφι της Ν. Ιταλίας, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Το νέο μοντέλο θα αποτελεί εξέλιξη του Compass που κατασκευάζει σήμερα ο γαλλοϊταλικός όμιλος στο Melfi – ένα από τα κύρια εργοστάσιά του στην Ιταλία.

Πριν από μερικές ημέρες, η Stellantis ανακοίνωσε σχέδια για την μελλοντική παραγωγή ενός μη κατονομαζόμενου πέμπτου μοντέλου στο Μέλφι, αφού ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Tavares συναντήθηκε με τον υπουργό Βιομηχανίας Adolfo Urso για να συζητήσουν μια πιθανή επέκταση της παραγωγής του ομίλου στις ιταλικές εγκαταστάσεις του.

Μετά τη συνάντηση, η Stellantis δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα που θα παράγονται στο Melfi θα είναι «υψηλής αξίας premium μοντέλα για ξένες μάρκες, καθώς και ένα ιταλικό», όλα βασισμένα στη νέα EV πλατφόρμα STLA Medium.

Το νέο Jeep Compass θα προστεθεί σε άλλα τέσσερα νέα μοντέλα που είχε υποσχεθεί να κατασκευάζει η Stellantis στο Melfi, χωρίς όμως ακόμα να τα ανακοινώσει επίσημα.

Αναμένεται να είναι δύο μοντέλα της γαλλικής premium μάρκας DS, ένα της γερμανικής Opel και ένα της ιταλικής Lancia.

Ο όμιλος θα αποκαλύψει επίσημα τη μελλοντική γκάμα μοντέλων που θα παράγονται στο Melfi στο τέλος του μήνα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας που επεξεργάζεται με την κυβέρνηση της Ιταλίας, δήλωσε μία από τις πηγές.

Η παραγωγή μοντέλων που θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα της Stellantis για αυτοκίνητα μεσαίου μεγέθους αναμένεται να ξεκινήσει στο Melfi το 2024.

Αυτή τη στιγμή η Stellantis κατασκευάζει επίσης στο Melfi τα Jeep Renegade και Fiat 500X.

Η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο βάσει πωλήσεων, η οποία πούλησε περίπου 6 εκατομμύρια οχήματα πέρυσι, σχεδιάζει να μεταφέρει σταδιακά το σύνολο της παραγωγής της σε τέσσερις μόνο πλατφόρμες, τις STLA Small, Medium, Large και Frame.

Exit mobile version