Site icon TheCars.gr

Τί σημαίνουν τα αρχικά της BMW; Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν

BMW

Η BMW είναι ένα πασίγνωστο όνομα στον κόσμο των αυτοκινήτων, αλλά πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν πραγματικά τι σημαίνουν τα αρχικά; Η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων, είναι συνώνυμη με τα πολυτελή και υψηλών επιδόσεων αυτοκίνητα, αλλά η ιστορία της, είναι λιγότερο γνωστή.

Τι σημαίνει BMW;

Το πλήρες όνομα της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι Bayerische Motoren Werke, που στα γερμανικά σημαίνει «Βαυαρικά Κινητήρια Έργα». Όπως υποδηλώνει και το όνομα, η εταιρεία εδρεύει στο κρατίδιο της Βαυαρίας, συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα, το Μόναχο.

BMW

Ωστόσο, το όνομα της εταιρείας, δεν ήταν πάντα BMW. Προηγουμένως, ήταν γνωστή ως Bayerische Flugzeugwerke AG – Βαυαρικά Εργοστάσια Αεροσκαφών. Ακόμα και μετά τη στροφή της σε ένα πιο γενικό όνομα, η εταιρεία ήταν διάσημη για την κατασκευή κινητήρων αεροσκαφών.

Η αλήθεια πίσω από το εμβληματικό λογότυπο της BMW

Πολλοί θεωρούσαν, ότι το κυκλικό λογότυπο υποτίθεται οτι απεικονίζει μια περιστρεφόμενη προπέλα, δεδομένης της σχέσης της εταιρείας με τα αεροπλάνα. Κάποια στιγμή, η ίδια η εταιρεία ενέδωσε σε αυτή τη θεωρία, με μια διαφήμιση του 1929 να παίζει με αυτή την εικόνα.

BMW

Ωστόσο, η εταιρεία έχει παραδεχθεί, ότι το λογότυπο βασίζεται στην πραγματικότητα στο μπλε και άσπρο καρό μοτίβο ρόμβων της σημαίας της Βαυαρίας. Αυτή η σημαία, έχει κάνει την εμφάνισή της σε αμέτρητες γιορτές του Oktoberfest.

Την εποχή που δημιουργήθηκε το λογότυπο, οι τοπικοί νόμοι απαγόρευαν τη χρήση κρατικών συμβόλων, οπότε η BMW έπρεπε να γίνει δημιουργική για να το παρακάμψει αυτό.

Η BMW από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η BMW ήταν μέρος της πολεμικής μηχανής της Γερμανίας, παράγοντας κινητήρες για τα στρατιωτικά οχήματα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο άσχημα τα πήγε η Γερμανία μετά το 1945, η BMW βρισκόταν σε μια δύσκολη θέση, για να πουλήσει πολυτελή αυτοκίνητα.

Αλλάζοντας πορεία, ξεκίνησε να παράγει πιο προσιτά αλλά σπορ αυτοκίνητα. Από τη δεκαετία του 1960 και μετά, η BMW κέρδισε φήμη ως κατασκευαστής αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων.

«Καυτό» bodykit: Μια BMW M2 διαφορετική από τις άλλες

Με αυτοκίνητα όπως το 2002 Turbo, εδραίωσε τη θέση της ως ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο. Είναι μια κληρονομιά που συνεχίζεται μέχρι σήμερα – όπου βρίσκεται στην 9η θέση των πιο επιτυχημένων κατασκευαστών στον κόσμο, πουλώντας πάνω από δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Exit mobile version