Site icon TheCars.gr

Τι πρέπει να αφαιρέσετε από το αμάξι για καλύτερη απόδοση καυσίμου;

filling-up-car-

Οι οδηγοί που αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν την οικονομία καυσίμου του αυτοκινήτου τους καλούνται να αφαιρέσουν ένα στοιχείο που βρίσκεται συνήθως στο αμάξι τους.

Ο πάροχος ασφάλισης οχημάτων Zego μοιράστηκε μια απλή συμβουλή που μπορεί να βοηθήσει τους αυτοκινητιστές να βελτιώσουν την οικονομία καυσίμου του οχήματός τους χωρίς να αλλάξουν δραστικά τον τρόπο που οδηγούν.

Με την RAC να σημειώνει ότι η βενζίνη κοστίζει συνήθως 147,88 πένες ανά λίτρο κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2024, πολλοί οδηγοί αναζητούν συμβουλές που μπορούν να τους βοηθήσουν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου του οχήματός τους.

«Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφαιρέσετε οτιδήποτε δημιουργεί περιττή αντίσταση αέρα και προκαλεί πρόβλημα στο όχημά σας. Τα αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο αεροδυναμικά, αλλά τα αχρησιμοποίητα κουτιά οροφής και οι σχάρες ποδηλάτων μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο, ιδίως σε υψηλές ταχύτητες».

Ενώ πολλοί οδηγοί προτιμούν αυτοκίνητα που μπορούν να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες κάθε φορά, η οδήγηση με γεμάτο πορτμπαγκάζ μπορεί να αυξήσει σημαντικά το συνολικό βάρος του οχήματος.

Σύμφωνα με μελέτες που διεξήχθησαν για την αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), οι οδηγοί μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 10% αφαιρώντας 100 λίβρες (45 κιλά) από το όχημά τους.

Αυτό ισχύει και για αντικείμενα που τοποθετούνται στο αμάξωμα του αυτοκινήτου, όπως τα ποδήλατα και τα κιβώτια οροφής, τα οποία μπορούν επίσης να επηρεάσουν την αεροδυναμική, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερη ισχύς για να σπρώξουν ενάντια στον άνεμο.

Ο εκπρόσωπος της Zego πρότεινε επίσης ότι ο προγραμματισμός των διαδρομών μπορεί επίσης να βοηθήσει τους οδηγούς να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε δεξαμενή καυσίμου.

Και πρόσθεσε: «Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά όπου είναι δυνατόν προσπαθήστε να συνδυάσετε πολλές διαδρομές σε ένα ταξίδι, αντί να κάνετε πολλές μικρότερες».

«Αυτό όχι μόνο θα σας εξοικονομήσει χρόνο, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην εξοικονόμηση καυσίμου, καθώς ο κινητήρας είναι ήδη ζεστός, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνετε πολλές κρύες εκκινήσεις.»

Ειδικότερα, η εταιρεία συμβούλευσε τους οδηγούς να προγραμματίζουν μεγαλύτερα ταξίδια χρησιμοποιώντας μια υπηρεσία GPS, όπως το Google Maps, ενώ πολλοί συνιστούν μια συγκεκριμένη διαδρομή για την αποδοτικότητα των καυσίμων.

Ενώ η συγκεκριμένη διαδρομή μπορεί να μην είναι πάντα η ταχύτερη διαδρομή προς τον προορισμό, συχνά διαθέτει λιγότερες ανηφόρες και, ίσως το πιο σημαντικό, λιγότερη κίνηση.

Συνήθως, οι οδηγοί μπορούν να βρουν την πιο οικονομική διαδρομή προς τον προορισμό τους μέσω των εφαρμογών GPS επιλέγοντας «Προτιμήστε διαδρομές με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου» στο μενού ρυθμίσεων ή αναζητώντας ένα πράσινο εικονίδιο φύλλου.

Exit mobile version