Site icon TheCars.gr

Ροζ αντιψυκτικό της Toyota: Τί διαφορά έχει με το κόκκινο; – Γιατί ξεχωρίζει

ψυκτικό υγρό super long life

Με τόσα πολλά χρώματα ψυκτικού υγρού διαθέσιμα, η εύρεση του κατάλληλου για το αυτοκίνητό σας μπορεί να είναι λίγο απογοητευτική. Αλλά αν ανακαλύψατε πρόσφατα ότι το αυτοκίνητό σας πρέπει να χρησιμοποιεί το ροζ ψυκτικό υγρό μακράς διάρκειας  «super long life (SLLC)» της Toyota, εδώ θα βρείτε μια γρήγορη επισκόπηση και θα δείτε το λόγο που το κάνει τόσο καλό.

Σύμφωνα με την Toyota, υπάρχουν μερικοί ενδιαφέροντες λόγοι για τους οποίους το ροζ ψυκτικό υγρό μακράς διάρκειας  «super long life (SLLC)» ξεχωρίζει από άλλες επιλογές. Για παράδειγμα, ενώ μοιράζεται πολλά από τα ίδια συστατικά με άλλα χρώματα ψυκτικού υγρού, όπως το κόκκινο, όπως νερό, αιθυλενογλυκόλη και διαιθυλενογλυκόλη, η Toyota αποκαλύπτει ότι το ψυκτικό υγρό SLLC της χρησιμοποιεί σεβασικό οξύ και υδροξείδιο του καλίου.

Σε αντίθεση με το κόκκινο ψυκτικό υγρό, το ροζ υγρό μεγάλης διάρκειας έρχεται επίσης προ-αραιωμένο, επομένως είναι γνωστό ότι διαρκεί σημαντικά περισσότερο. Αρχικά, η Toyota ανέφερε ότι η ροζ παραλλαγή της θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 160.000 χιλιόμετρα ή 10 χρόνια. Στη συνέχεια, συνιστά να την αλλάζετε κάθε 96.000 χιλιόμετρα ή πέντε χρόνια, που είναι ακόμα διπλάσια χιλιόμετρα σε σύγκριση με αυτό που λέει ότι πρέπει να αλλάξετε την κόκκινη παραλλαγή ψυκτικού υγρού της.

Γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε νερό αντί για ψυκτικό υγρό

Για αυτούς τους λόγους, είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε πάντα το κατάλληλο ψυκτικό υγρό που συνιστά ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σας. Το ψυκτικό υγρό δεν προστατεύει μόνο τον κινητήρα σας από τη σκουριά και τη διάβρωση, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας λειτουργίας.

Επιλέγοντας το σωστό ψυκτικό υγρό για εσάς:

Exit mobile version