Site icon TheCars.gr

Τεράστια αυτοκινητοβιομηχανία ανακάλεσε χιλιάδες μοντέλα – Ποιο ήταν το πρόβλημα

car assembly line

Μία ηγέτιδα εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων αναγκάστηκε να ανακαλέσει χιλιάδες αυτοκίνητα, αφού εντοπίστηκε πρόβλημα στα φρένα ενός από τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Η εταιρεία έχει καλέσει πίσω για έλεγχο όλες τις εκδόσεις του συγκεκριμένου μοντέλου παγκοσμίως που κατασκευάστηκαν την τελευταία τετραετία λόγω αυτού του ελαττώματος.

blue porsche taycan

Η Porsche εξέδωσε ανάκληση για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Taycan, αφού διαπιστώθηκε ότι ορισμένα μοντέλα παρουσιάζουν πρόβλημα με τον σωλήνα των μπροστινών φρένων. Το ελάττωμα, προκαλεί ρωγμή στον σωλήνα, επιτρέποντας στο υγρό των φρένων να διαρρεύσει.

Αυτό με τη σειρά του μειώνει την πίεση στο σύστημα πέδησης και το κάνει λιγότερο αποτελεσματικό. Εάν δεν αποκατασταθεί, θα μπορούσε να προκαλέσει τουλάχιστον βλάβη στα φρένα.

Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει πόσα αυτοκίνητα έχουν αυτό το πρόβλημα, αλλά πάνω από 150.000 πρόκειται να ανακληθούν. Πρόσθεσε επίσης ότι, εάν ένα αυτοκίνητο παρουσιάσει πρόβλημα, θα ανάψει μια προειδοποιητική λυχνία στον πίνακα οργάνων.

electric car porsche taycan parking

Εάν δείτε προειδοποιητική λυχνία, πρέπει να πάτε άμεσα το αυτοκίνητο στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία της Porsche, όπου μπορούν να επισκευάσουν τον σωλήνα. Εκτός κι αν η προειδοποιητική λυχνία είναι κόκκινη, οπότε θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το όχημα και να καλέσετε απευθείας την Porsche.

electric car porsche taycan

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία επέμεινε ότι τα αυτοκίνητα στα οποία δεν ανάβει η προειδοποιητική λυχνία παραμένουν ασφαλή. Ο Kevin Giek, διευθυντής του project Taycan, δήλωσε:

«Πραγματοποιήσαμε ορισμένους εσωτερικούς ποιοτικούς ελέγχους και διαπιστώσαμε ότι ενδέχεται να παρουσιαστεί κάποια βλάβη σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις».

«Η ασφάλεια αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητα για εμάς, οπότε αποφασίσαμε ότι πρέπει να βελτιστοποιήσουμε τους σωλήνες των φρένων στον εμπρός άξονα και καταλήξαμε σε μια νέα κατασκευή».

«Έχουμε ανασχεδιάσει τους σωλήνες με νέο μήκος, σημεία σύνδεσης και νέα κινηματική, και αυτό μας κάνει σίγουρους ότι δεν θα ξαναδούμε αυτή τη βλάβη».

«Εάν ένας πελάτης λάβει την προειδοποίηση, θα πρέπει πραγματικά να την λάβει σοβαρά υπόψη και να ζητήσει ημερομηνία για συντήρηση».

«Αλλά τα υπόλοιπα οχήματα λειτουργούν άψογα».

Exit mobile version