Site icon TheCars.gr

Tαχύτητα: Ποιο αμάξι «θα δίνει» οδηγούς στην αστυνομία όταν ξεπερνά τα όρια;

police car

Η Ford προσπαθεί να κατοχυρώσει με πατέντα, έναν τρόπο για τα αμάξια της να αναφέρουν τους οδηγούς που υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας στην αστυνομία.

Μια πατέντα της Ford με τίτλο «Συστήματα και μέθοδοι ανίχνευσης παραβιάσεων ταχύτητας», που κατατέθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2023, δημοσιεύτηκε από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) στις 18 Ιουλίου 2024.

Πρακτικά, η Ford σκέφτεται πώς ένα αυτοκίνητο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ταχύτητας άλλων αυτοκινήτων.

Ford

Εάν ένα αυτοκίνητο ανιχνεύσει ότι ένα κοντινό όχημα βρίσκεται πάνω από το όριο ταχύτητας, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ενσωματωμένες κάμερες για να φωτογραφίσει το όχημα. Μια αναφορά που περιέχει τόσο δεδομένα ταχύτητας όσο και φωτογραφίες του παραβάτη, θα μπορούσε να σταλεί απευθείας σε ένα περιπολικό, σύμφωνα με τη Ford.

Η χρήση ιδιωτικών αυτοκινήτων για την επιτήρηση της ταχύτητας, θα διευκόλυνε τη δουλειά των αστυνομικών, καθώς δεν θα χρειάζεται να εντοπίζουν παραβιάσεις ταχύτητας και να ξεκινούν καταδίωξη, σημειώνει η Ford.

Ford

Σημαίνει επίσης, ότι μέρος αυτής της δουλειάς, θα μπορούσε να ανατεθεί σε αυτόνομα οχήματα, τα οποία θα μπορούσαν να εξοπλιστούν για να ανιχνεύουν παραβιάσεις των ορίων ταχύτητας.

Δεν είναι σαφές το νομικό πλαίσιο για αυτό το εγχείρημα, καθώς οι αστυνομικοί δεν θα ήταν μάρτυρες της υπερβολικής ταχύτητας .

Οι κάμερες ταχύτητας παρέχουν ήδη σταθερή παρακολούθηση των ορίων ταχύτητας, αλλά μπορούν να εκδίδουν πρόστιμα, μόνο βάσει του αριθμού κυκλοφορίας ενός οχήματος. Δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ποιος οδηγεί.

Η Ford καταθέτει τακτικά αιτήσεις για πατέντες, αλλά δεν φτάνουν όλες στην παραγωγή.

Exit mobile version