Site icon TheCars.gr

Συναγερμός αυτοκινήτου: Ποιοι τύποι υπάρχουν – Ποιον να επιλέξετε

car alarm

Θέλετε να είστε σίγουροι ότι το αυτοκίνητο θα είναι ασφαλές, είτε είναι στο δρόμο, είτε στο πάρκινγκ; Ένας συναγερμός καλής ποιότητας, είναι μία πολύ αποτελεσματική λύση.

Ωστόσο, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συναγερμών αυτοκινήτου στην αγορά. Έτσι μπορεί να δυσκολευτείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο. Έχοντας μια βασική κατανόηση των διαφορετικών τύπων συναγερμών, μπορείτε να κάνετε μία πιο ασφαλή επιλογή.

Τύποι συναγερμού αυτοκινήτου

1. Σύστημα συναγερμού με ήχο

Όταν σκέφτεστε συναγερμούς αυτοκινήτων, μάλλον είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό. Αυτοί οι συναγερμοί, συνήθως είναι προεγκατεστημένοι σε ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια, γεγονός που είναι ταυτόχρονα και καλό και κακό.

Το καλό είναι, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν πώς να τους χρησιμοποιούν και να τους ενεργοποιούν. Είναι απλό. Όταν κάποιος προσπαθεί να διαρρήξει το αυτοκίνητο, ηχεί μια δυνατή σειρήνα και μερικές φορές τα φώτα αρχίζουν να αναβοσβήνουν.

Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα μειονεκτήματα. Δυστυχώς, πολλοί απλώς αγνοούν το συναγερμό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότεροι έχουν ακούσει τόσους πολλούς ψευδείς συναγερμούς όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν γίνει «αναίσθητοι» στον ήχο.

Παρόλα αυτά, ο ήχος μπορεί να αποτρέψει ορισμένους κακοποιούς.

2. Σύστημα σιωπηλού συναγερμού

Αυτοί οι συναγερμοί δεν ενεργοποιούν κανένα ήχο που θα ακούσουν οι κλέφτες. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης θα ειδοποιηθεί για τη διάρρηξη. Όμως, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι εάν το αυτοκίνητο κλαπεί, είτε έχετε σιωπηρό συναγερμό είτε όχι, θα πρέπει πάντα να καλείτε την αστυνομία.

Οι σιωπηλοί συναγερμοί δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, διότι πολλοί προτιμούν τον ήχο που μπορεί να απομακρύνει έναν κλέφτη. Το αν θα επιλέξετε ένα τέτοιο σύστημα, εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

3. Σύστημα immobilizer

Ένας άλλος τύπος συστήματος που υπάρχει σήμερα, δεν επιτρέπει την εκκίνηση του οχήματος, εκτός εάν τα κλειδιά βρίσκονται κοντά στο αυτοκίνητο. Αυτό μερικές φορές μπορεί να σταματήσει τους κακοποιούς πριν καν ξεκινήσουν τη διαδικασία κλοπής του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, οι κακοποιοί είναι αρκετά πιο εξελιγμένοι από όσο νομίζετε. Ενώ δεν έχουν όλοι τα μέσα ή την τεχνολογία, κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν κλειδιά – κλώνους, για να αποκτήσουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο.

Αυτό «ξεγελά» το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου, για να πιστέψει ότι πρόκειται για το κλειδί του ιδιοκτήτη.

4. Σύστημα ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συναγερμού

Οι όροι ενεργοποίηση και απενεργοποίηση (passive και active), συχνά συνδέονται με ηχητικά ή σιωπηλά συστήματα. Το συγκεκριμένο, αναφέρεται απλά στον τρόπο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συναγερμού.

Ένας συναγερμός ενεργοποίησης, ενεργοποιείται αυτόματα όταν σβήσει ο κινητήρας και κλειδώσουν οι πόρτες. Είναι μία λύση εάν ξεχνάτε να ενεργοποιήσετε τον συναγερμό. Ο οδηγός θα πρέπει να ξεκλειδώσει τις πόρτες για να απενεργοποιήσει τον συναγερμό.

Ένας συναγερμός απενεργοποίησης, ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού, το οποίο βρίσκεται συνήθως στα κλειδιά του αυτοκινήτου. Εάν έχετε τέτοιο σύστημα συναγερμού, θα πρέπει να είστε σίγουροι οτι ενεργοποιείτε τον συναγερμό, κάθε φορά που φεύγετε από το αυτοκίνητο.

Αν δεν το κάνετε, οποιοσδήποτε μπορεί απλά να ανοίξει τις πόρτες και να μπει μέσα.

 

 

Exit mobile version