Site icon TheCars.gr

Subaru: φουλ στην ηλεκτροκίνηση

@‹LŽÒ‰ïŒ©‚·‚é‚r‚t‚a‚`‚q‚tŽŸŠúŽÐ’·‚Ì‘åè“ÄŽæ’÷–ðê–±Ž·s–ðˆõ‚R“úŒßŒãA“Œ‹ž“s`‹æ

Κάνοντας καθυστερημένα την είσοδό της στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, η Subaru επιταχύνει τώρα τις προσπάθειές της σε παγκόσμιο επίπεδο στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης, σχεδιάζοντας την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ από το 2027 περίπου και την πώληση περίπου 400.000 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία στις χώρα μέχρι το 2028. Ο όγκος αυτός αντιστοιχεί σχεδόν στο ήμισυ των σημερινών της πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Atsushi Osaki, μαζί με τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα, ανακοίνωσε ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επιθυμεί το μισό του παγκόσμιου όγκου των πωλήσεών της – περίπου 600.000 μονάδες – να αποτελείται από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα το 2030. Για το εν λόγω έτος, ο Osaki προσβλέπει σε παγκόσμιες πωλήσεις 1,2 εκατομμυρίων οχημάτων.

Η Subaru θα επεκτείνει επίσης τη γκάμα των ηλεκτρικών οχημάτων της σε οκτώ μοντέλα από τέσσερα που είχε ανακοινώσει νωρίτερα. Για την εκπλήρωση των νέων στόχων της, η εταιρεία επιταχύνει το προηγούμενο σχέδιο εξηλεκτρισμού της.

Τον περασμένο Μάιο, στόχος της Subaru ήταν οι ετήσιες παγκόσμιες πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων της να φτάσουν τις 400.000 από το 2028 με την προσθήκη μιας δεύτερης γραμμής παραγωγής στην Ιαπωνία. Επίσης, για το 2030, ο στόχος των παγκόσμιων πωλήσεων των EV και υβριδικών αυτοκινήτων της ήταν το 40%.

Ωστόσο, ο Osaki δήλωσε ότι η αλλαγή της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήταν ταχύτερη από την αναμενόμενη, ιδίως την τελευταία χρονιά. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις EV αυξήθηκαν κατά 45% σε 853.720 μονάδες το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Dataforce.

Τώρα, η Subaru σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων εσωτερικά στην Ιαπωνία από το 2025, σε μια γραμμή με δυναμικότητα περίπου 200.000 μονάδων ετησίως. Η Subaru θα προσθέσει άλλη μια γραμμή παραγωγής αποκλειστική για ηλεκτρικά οχήματα στην Ιαπωνία γύρω στο 2027 με επιπλέον δυναμικότητα 200.000 μονάδων.

Στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη και πιο επικερδή αγορά της, ηSubaru σχεδιάζει να ξεκινήσει τοπικά την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο τις πιο επιθετικές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην περιοχή.

Ο Osaki δήλωσε ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ θα ξεκινήσει το χρονικό διάστημα 2027-2028.

Η Subaru εξετάζει πιθανές τοποθεσίες για την ανέγερση του εργοστασίου, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες όπως η προμήθεια μπαταριών και τα logistics της αλυσίδας εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων.

Στις 31 Ιουλίου, η Subaru και ο ιαπωνικός γίγαντας παραγωγής μπαταριών Panasonic Corp., δήλωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες για τη σύναψη μιας μεσομακροπρόθεσμης συνεργασίας για την προμήθεια μπαταριών για EV. Πρόκειται για την επόμενη γενιά κυλινδρικών μπαταριών ιόντων λιθίου της Panasonic, τις οποίες η Subaru θα προμηθεύεται από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2020.

Η Subaru δήλωσε τον Μάιο ότι θα παρουσιάσει τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά crossover μέχρι τα τέλη του 2026, συμπεριλαμβανομένου του υπάρχοντος Solterra. Τώρα θα προσθέσει τέσσερα ακόμα EV μέχρι το τέλος του 2028.

Πηγή: Automotive News

Exit mobile version