Site icon TheCars.gr

Stellantis: Η χαμηλή ζήτηση βάζει φρένο στην παραγωγή

Stellantis: Η χαμηλή ζήτηση βάζει φρένο στην παραγωγή

Η Stellantis θα παρατείνει την περίοδο μειωμένου ρυθμού παραγωγής στο εργοστάσιό της στο Μιραφιόρι της Ιταλίας λόγω της χαμηλής ζήτησης για το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500 και τα μοντέλα της Maserati, δήλωσε το συνδικάτο UILM.

Το φρένο στην παραγωγή, το οποίο ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου, είχε ήδη πάρει παράταση έως τις 30 Μαρτίου. Ωστόσο, η Stellantis ενημέρωσε τα συνδικάτα ότι η περίοδος υποχρεωτικής άδειας χωρίς την καταβολή αποδοχών στους εργαζομένους θα λήξει τελικά στις 20 Απριλίου, ανέφερε το UILM σε ανακοίνωσή του. Το μέτρο αφορά 2.200 εργαζόμενους του εργοστασίου

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το εργοστάσιο θα συνεχίσει να λειτουργεί με μειωμένο ρυθμό, με μία μόνο βάρδια αντί των δύο κανονικών, όπως συνέβαινε από τα μέσα Φεβρουαρίου, πλην της τρέχουσας εβδομάδας όπου έγινε πλήρης παύση εργασιών.

Τον περασμένο μήνα, η Ιταλία εγκαινίασε ένα νέο πρόγραμμα, ύψους 950 εκατομμυρίων ευρώ  για το τρέχον έτος, θέλοντας να βοηθήσει τους οδηγούς να στραφούν σε καθαρότερα οχήματα, το οποίο περιλαμβάνει επιδοτήσεις έως και 13.750 ευρώ για την αγορά αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το πρόγραμμα δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ, γεγονός που ωθεί ορισμένους δυνητικούς αγοραστές να καθυστερήσουν τις αγορές τους.

Για να αξιοποιήσει την παραγωγική ικανότητα της μονάδας του Μιραφιόρι, η Stellantis εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευάζει εκεί έως και 150.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους ετησίως της Leapmotor, τα οποία θα πωλούνται μέσω των Ευρωπαίων αντιπροσώπων της Stellantis.

Πηγή: Automotive News

Exit mobile version