Site icon TheCars.gr

Seres: Η κινεζική εταιρεία που ήρθε στην Ελλάδα

Seres

Η αμιγώς ελληνική εταιρεία Σπανός εισήλθε στην αγορά των πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναλαμβάνοντας την εισαγωγή των μοντέλων της κινεζικής μάρκας Seres.

Η Seres ιδρύθηκε το 1986 και απασχολεί περισσότερα από 16.000 άτομα. Είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και συγκαταλέγεται στις 500 κορυφαίες κινεζικές επιχειρήσεις.

Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει έρευνα και ανάπτυξη, κατασκευή, πωλήσεις και τεχνική υποστήριξη οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας και ηλεκτρικών εξαρτημάτων τριών τομέων (μπαταρία, ηλεκτροκίνηση, ηλεκτρικός έλεγχος), κατασκευή παραδοσιακών οχημάτων και βασικών εξαρτημάτων.

Το 2022 πραγματοποίησε λειτουργικά έσοδα 4,35 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 104% από έτος σε έτος. Οι πωλήσεις της για το 2022 ήταν 139.132 μονάδες. Τα αποτελέσματα αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα από τον μέσο όρο του κλάδου.

Το Seres Auto Intelligent Factory διαθέτει προηγμένο σύστημα διαχείρισης λειτουργιών κατασκευής και διαδικασία κατασκευής, ενώ πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας προσαρμοσμένη παραγωγή γρήγορα και με ακρίβεια με διαδικτυακή απόκριση σε πραγματικό χρόνο.

Το εργοστάσιο εφαρμόζει αυστηρά πρότυπα ποιοτικού ελέγχου και 100% αυτοματοποιημένη παραγωγή βασικών διαδικασιών.

Τα οχήματα της εταιρείας εξάγονται σε περισσότερες από 70 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο και οι δύο μάρκες της, οι Seres και Dfsk, εξάγονται στη Γερμανία, στη Γαλλία, στη Βρετανία, στην Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ έχει κατασκευάσει και ένα εργοστάσιο στην Ινδονησία.

Το 2003 σύναψε κοινοπραξία με την Dongfeng για την παραγωγή αυτοκινήτων, ένα μοντέλο μεικτού συστήματος στην αυτοκινητοβιομηχανία της Κίνας, ενώ το 2020 επεκτάθηκε η στρατηγική συνεργασία τους, με αποτέλεσμα η Dongfeng να έχει γίνει σημαντικός μέτοχος μετά την αναδιοργάνωση.

Το 2021 πρωτοστάτησε στη διασυνοριακή ολοκλήρωση των κοινών επιχειρήσεων με την Huawei και οι δύο πλευρές εμβάθυναν τη συνεργασία τους όσον αφορά τη βασική τεχνολογία, τα προϊόντα και τα κανάλια διανομής. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με την Catl, μια κορυφαία εταιρεία καινοτομίας και τεχνολογίας, για να παρέχει ισχυρή εγγύηση για την παράδοση των νέων ενεργειακών οχημάτων της εταιρείας.

Το πρώτο μοντέλο που λανσάρεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Σπανός είναι το premium sport SUV Seres 5, ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό όχημα που συνδυάζει την υψηλή ποιότητα με την απόδοση.

Πηγή: https://www.real.gr/

Exit mobile version