Site icon TheCars.gr

Σασμάν: 5 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Σασμάν: 5 σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Photo: rf123

Το κιβώτιο ταχυτήτων ενός αυτοκινήτου (σασμάν) κατευθύνει την ισχύ από τον κινητήρα στους τροχούς. Εξαιτίας αυτού, είναι ένα από τα πιο κρίσιμα εξαρτήματα του οχήματος.  Ωστόσο, είναι κάτι που συχνά παραβλέπεται, μέχρι να καταρρεύσει εντελώς.

Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, η κατανόηση ορισμένων από τα πιο κοινά προβλήματα του κιβωτίου ταχυτήτων, θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τι να περιμένετε στο συνεργείο και να διαχειριστείτε ανάλογα την κατάσταση.

5 ενδείξεις οτι το σασμάν έχει πρόβλημα

  1. Απώλεια ισχύος
  2. Διαρροή υγρού
  3. Θόρυβος κατά την αλλαγή ταχυτήτων
  4. Αδυναμία αλλαγής ταχυτήτων
  5. Μυρωδιά καμένου

1. Απώλεια ισχύος

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στο κιβώτιο ταχυτήτων, σχετίζεται με την επιτάχυνση. Εάν παρατηρήσετε μια σημαντική καθυστέρηση στην επιτάχυνση του αυτοκινήτου, θα μπορούσε οφείλεται στην κακή λειτουργία του σασμάν.

Εάν οι στροφές αυξάνονται όταν βάζετε ταχύτητα, αλλά η ταχύτητα του οχήματος αυξάνεται ελάχιστα, είναι σημάδι ελαττωματικού σασμάν.

Αιτία

2. Διαρροή υγρού

Το πιο ορατό σημάδι, είναι η διαρροή υγρών από κάτω από το όχημα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορούσε να είναι το λάδι του κιβωτίου ταχυτήτων.

Αιτία

3. Θόρυβος κατά την αλλαγή ταχυτήτων

Ο θόρυβος ή το βουητό κατά τη διάρκεια της αλλαγής ταχυτήτων, θα μπορούσε να υποδηλώνει ένα πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου.

Αιτία

4. Αδυναμία αλλαγής ταχυτήτων

Η αλλαγή ταχυτήτων μπορεί να είναι δύσκολη. Ακόμα και η κίνηση, μπορεί να κάνει έναν θόρυβο, που εμποδίζει την αλλαγή.

Αιτία

5. Μυρωδιά καμένου

Κάθε φορά που προσπαθείτε να βάλετε ταχύτητα στο κιβώτιο, αναδύεται μία μυρωδιά καμένου από το καπό, την οποία μπορεί να μυρίσετε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Αιτία

Exit mobile version