Site icon TheCars.gr

Πρόστιμο σε οδηγό που διαβαίνει τις διαγραμμίσεις, που έχουν μία ή δύο συνεχείς γραμμές

3d-rendering-road-scenario

Σύμφωνα με το άρθρο 5, παράγραφος 8α του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται στους οδηγούς οχημάτων να διαβαίνουν ή να υπερβαίνουν διαγραμμίσεις οδοστρώματος, που έχουν μία ή δύο συνεχείς γραμμές, είτε κατά μήκος είτε κατά πλάτος.

Αυτό σημαίνει ότι:

  1. Απαγορεύεται η διέλευση ή η υπέρβαση της διαχωριστικής γραμμής. Η διαχωριστική γραμμή είναι μια κίτρινη γραμμή που χωρίζει τα αντίθετα ρεύματα κυκλοφορίας.
  2. Απαγορεύεται η διέλευση ή η υπέρβαση της γραμμής στάθμευσης. Η γραμμή στάθμευσης είναι μια κίτρινη γραμμή που υποδεικνύει ότι απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στο συγκεκριμένο σημείο.
  3. Απαγορεύεται η διέλευση ή η υπέρβαση της γραμμής προτεραιότητας. Η γραμμή προτεραιότητας είναι μια κίτρινη γραμμή με διπλό νήμα που υποδεικνύει ότι τα οχήματα που έρχονται από την άλλη κατεύθυνση έχουν προτεραιότητα.

Ποιες είναι οι συνέπειες της παράβασης;

Η παράβαση του άρθρου 5, παράγραφος 8α του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας τιμωρείται με πρόστιμο 200 ευρώ, επτά βαθμούς και για 20 μερες αφαίρεση άδειας και διπλώματος.

Πώς μπορώ να αποφύγω το πρόστιμο;

Για να αποφύγετε το πρόστιμο, είναι σημαντικό να σεβαστείτε τις διαγραμμίσεις οδοστρώματος και να μην τις διαβαίνετε ή τις υπερβαίνετε.

Να θυμάστε ότι οι διαγραμμίσεις οδοστρώματος είναι εκεί για την ασφάλειά σας και την ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση:

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να συμβάλλετε στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και να διασφαλίσετε την ασφαλή μετακίνησή σας.

Exit mobile version