Site icon TheCars.gr

Πρόστιμο για οδηγό που κινείται με ταχύτητα μικρότερη από την επιτρεπόμενη

man driving slow a car

Στο πλαίσιο της οδικής ασφάλειας και της εύρυθμης κυκλοφορίας, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) θεσπίζει αυστηρούς κανόνες για την τήρηση των ορίων ταχύτητας. Το άρθρο 20, παράγραφος 12, απαγορεύει ρητά την οδήγηση με ταχύτητα μικρότερη από την ελάχιστη επιτρεπόμενη, επιβάλλοντας πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης.

Σκοπός της διάταξης:

Η θέσπιση του συγκεκριμένου κανόνα πηγάζει από την πρόληψη δυσλειτουργιών στην κυκλοφορία και την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων. Η οδήγηση με ταχύτητα αισθητά χαμηλότερη από το επιτρεπόμενο όριο δύναται να προκαλέσει:

Σύμφωνα με το άρθρο 20, παράγραφος 12 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται στους οδηγούς να κινούνται με ταχύτητα μικρότερη από την ελάχιστη επιτρεπόμενη. Η παράβαση αυτή επισύρει πρόστιμο ύψους 40 ευρώ.

Εξαίρεσεις

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες εξαιρέσεις από τον κανόνα αυτό. Για παράδειγμα, οι οδηγοί επιτρέπεται να κινούνται με ταχύτητα μικρότερη από την ελάχιστη επιτρεπόμενη στις εξής περιπτώσεις:

Συμβουλές

Για να αποφύγετε το πρόστιμο για οδήγηση με ταχύτητα μικρότερη από την ελάχιστη επιτρεπόμενη, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να τους τηρείτε σχολαστικά. Εάν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να οδηγήσετε με ασφάλεια στην ελάχιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα, είναι καλύτερο να σταματήσετε και να περιμένετε μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η οδήγηση με ταχύτητα μικρότερη από την ελάχιστη επιτρεπόμενη μπορεί να είναι επικίνδυνη. Μπορεί να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση και να εκνευρίσει τους άλλους οδηγούς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε ατυχήματα.

Exit mobile version