Site icon TheCars.gr

Προ των πυλών η μικρή ηλεκτρική Mercedes-Benz

Προ των πυλών η μικρή ηλεκτρική Mercedes-Benz

MB x Supercharger MB x Supercharger

Η Mercedes-Benz χαμηλώνει τον πήχη στην ηλεκτροκίνητη γκάμα της και είναι έτοιμη να περάσει στην παραγωγή το μικρότερο και πιο προσιτό EV στη μέχρι τώρα πορεία της.

Ένας από τους κρισιμότερους ανασταλτικούς παράγοντες στην προσπάθεια διάδοσης και ευρύτερης αποδοχής της ηλεκτροκίνησης είναι το υψηλό κόστος παραγωγής το οποίο με τη σειρά του μετατρέπει σε άπιαστο το όνειρο της απόκτησης ενός σύγχρονου ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης.

Αναγνωρίζοντας την αδυναμία τους να περάσουν στην παραγωγή προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πολλοί κατασκευαστές επέλεξαν να εξελίξουν υπερπολυτελείς προτάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν το υψηλό κόστος απόκτησης.

Ανάμεσα σε αυτούς και η Mercedes-Benz, η οποία πλέον δείχνει έτοιμη και αποφασισμένη να χαμηλώσει τον πήχη και προσφέρει στο κοινό της μια πιο προσιτή επιλογή στην ηλεκτροκίνητη γκάμα.

Η γερμανική φίρμα έχει προαναγγείλει την αποκάλυψη της ηλεκτροκίνητης εκδοχής της A-Class, η πρωτότυπη εκδοχή της οποίας πρόκειται να φιλοξενηθεί από τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου.

Η ηλεκτροκίνητη A-Class θα θυμίζει περισσότερο τη μορφή της CLA παρά ένα πεντάθυρο hatchback με προφανή σκοπό να σταθεί απέναντι στο Tesla Model 3.

Αυτό καταδεικνύουν άλλωστε και οι αινιγματικές φωτογραφίες που έχουν ήδη δοθεί στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας τη φιγούρα ενός αυτοκινήτου το οποίο θα κληθεί να σημάνει τη μεγάλη αντεπίθεση της Mercedes στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Προ των πυλών η μικρή ηλεκτρική Mercedes-Benz

Με δεδομένο ότι τον Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί η πρωτότυπη εκδοχή του αυτοκινήτου, στην καλύτερη των περιπτώσεων το πέρασμά του στη γραμμή παραγωγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

Είναι μάλλον νωρίς, λοιπόν, να μιλήσει κανείς για τις τεχνικές προδιαγραφές της μικρότερης σε διαστάσεις και πιο προσιτής ηλεκτροκίνητης Mercedes-Benz από τη στιγμή μάλιστα που έχουμε να κάνουμε με μια τεχνολογία μπαταριών και κινητήρων που εξελίσσεται διαρκώς σε μια προσπάθεια να βρεθούν βιώσιμες και αξιόπιστες λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, το έργο της Mercedes-Benz δεν θα είναι εύκολο, καθώς πέρα από την  Tesla και το ιδιαίτερα δημοφιλές Model 3, τα πρώτα της βήματα στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει πραγματοποιήσει με επιτυχία και η BMW με το i4.

Exit mobile version