Πρέπει να κερώνεις το αυτοκίνητο στον ήλιο; Πότε είναι η καλύτερη στιγμή

Πρέπει να κερώνεις το αυτοκίνητο στον ήλιο; Πότε είναι η καλύτερη στιγμή

Πολλοί οδηγοί επιθυμούν να έχουν τα αυτοκίνητά τους πάντα σε άψογη κατάσταση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν τα φροντίζουν, απλώς ορισμένοι άνθρωποι θέλουν πάντα να έχουν, να βλέπουν και να οδηγούν ένα άψογα καθαρό αυτοκίνητο.

Κάνουν τακτική συντήρηση του αυτοκινήτου, το καθαρίζουν σχολαστικά τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, το κερώνουν και δεν σας αφήνουν να μπείτε μέσα με λασπωμένα παπούτσια και φαγητό στα χέρια. Με δεδομένο αυτό, ακόμη και αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, θα πρέπει να έχετε περάσει κερί το αυτοκίνητό σας τουλάχιστον μία φορά στη διάρκεια της οδηγικής σας ζωής – ή μπορεί να το έχετε κάνει μόνοι σας – γεγονός που μπορεί να σας έχει κάνει να αναρωτιέστε πώς γίνεται σωστά. Το πότε, το γιατί και το πώς μπορεί να είναι αρκετά εξαντλητικό, ειδικά έχοντας κατά νου ότι όλοι όσοι έχετε μιλήσει γι’ αυτό φαίνεται να έχουν άποψη για το αν πρέπει να γίνεται στον ήλιο ή όχι. Μείνετε μαζί μας για  λύσουμε αυτό το μυστήριο!

Μια από τις παρανοήσεις σχετικά με το κέρωμα είναι ότι πρέπει να το κάνετε μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μπορείτε και πρέπει να κάνετε κερί στο αυτοκίνητό σας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά ο σκοπός αυτής της ενέργειας αλλάζει ανάλογα με την εποχή.

Το καλοκαίρι, του κάνετε κέρωμα επειδή φαίνεται κάπως παλιό και παραμελημένο στον ήλιο. Όταν όμως έρχεται ο χειμώνας, το κάνετε για να το προστατέψετε από τα στοιχεία της φύσης.

Το χειμώνα, ο εχθρός σας δεν είναι μόνο το χιόνι, αλλά και το αλάτι που χρησιμοποιούν τα συνεργεία οδοποιίας για να λιώσουν τον πάγο και το χιόνι που συγκεντρώνεται στους δρόμους. Έχει την κακή συνήθεια να κολλάει στο πλαίσιο, στους τροχούς και στα φρένα του αυτοκινήτου σας και οδηγεί σε διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων που εκτίθενται σε αυτό. Επομένως, πλένετε τακτικά το αυτοκίνητό σας για να καθαρίσετε το αλάτι, ακόμη και το χειμώνα, και κερώστε το, ειδικά πίσω από τους τροχούς, τα πλαϊνά πάνελ και την μπροστινή μάσκα για να αποφύγετε τη διάβρωση. Το καλοκαίρι, δεν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους προβλήματα, εκτός αν ζείτε σε περιοχή με υπερβολικό λιώσιμο χιονιού ή άφθονη βροχή.

Επομένως, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θα καθορίσουν το πόσο καλά θα αποδώσει το κερί όταν εφαρμόζεται στον ήλιο, αφού πρέπει να προσέχετε τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες κάθε φορά που το κάνετε.

Ως γενικός κανόνας, οποιαδήποτε μέρα πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου δεν είναι καλή μέρα για να εφαρμόσετε κερί στο αυτοκίνητό σας. Προσπαθήστε να μην τοποθετείτε το αυτοκίνητό σας στο άμεσο ηλιακό φως κατά την αποτρίχωση και αποφύγετε επίσης την έντονη θερμότητα από άλλες πηγές – όπως ο κινητήρας, αν το αυτοκίνητο έχει οδηγηθεί πρόσφατα. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό σας έχει σβήσει για λίγο. Εάν μόλις σβήσατε το αυτοκίνητό σας πριν ξεκινήσετε να εφαρμόζετε το κερί, τότε θα είναι πολύ ζεστό για να μπορέσει να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να προσπαθήσετε να μην κάνετε κέρωμα στο αυτοκίνητό σας σε μια ιδιαίτερα ζεστή ημέρα. Αν και το ζεστό κερί είναι κάτι που χρησιμοποιείται συχνά για τα αυτοκίνητα, η πραγματική θερμοκρασία του αυτοκινήτου ή του περιβάλλοντος χώρου θα πρέπει να είναι μια δροσερή καλοκαιρινή μέρα – αν μπορείτε να την πετύχετε φυσικά. Είναι καλύτερο να το κάνετε στη σκιά τις ιδιαίτερα ζεστές ημέρες. Εάν ο ήλιος χτυπάει το αυτοκίνητό σας, τότε θα ψήσει το κερί πάνω στο αμάξι σας κάνοντας πολύ δύσκολο να αφαιρεθεί, πράγμα που μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο στρώμα του χρώματος.

Όταν εργάζεστε σε δροσερή επιφάνεια στη σκιά, όλα τα κεριά αποδίδουν καλύτερα. Η συνιστώμενη ώρα της ημέρας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι οπωσδήποτε το βράδυ, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει αρκετές ώρες για να στεγνώσει πλήρως πριν εκτεθεί στον μεσημεριανό ήλιο. Ωστόσο, αν πρέπει να εφαρμόσετε κερί σε μια καυτή επιφάνεια μια ζεστή μέρα, ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε τις πιθανότητες να κάνετε καλή δουλειά είναι να μειώσετε δραματικά το μέγεθος του χώρου εργασίας σας, ώστε να έχετε το χρόνο να το εφαρμόσετε σωστά πριν σταθεροποιηθεί.

Συνολικά, είτε κάνετε κέρωμα στο αυτοκίνητό σας σε υψηλές θερμοκρασίες (για να ομορφύνετε το αυτοκίνητό σας) είτε σε χαμηλές (για να το προστατεύσετε), υπάρχουν τρόποι για να το αποφύγετε. Συνιστάται πάντα να το κάνετε σε μια ικανοποιητική θερμοκρασία. Αν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο θα διαπιστώσετε ότι το κερί μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί ή μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Δεν απαιτείται να κερώσετε το αυτοκίνητό σας περισσότερο από μία φορά το χρόνο, εκτός αν πρόκειται για αυτοκίνητο επίδειξης ή αν ζείτε σε ακραίο περιβάλλον. Αν, ωστόσο, δεν θέλετε να το κάνετε περισσότερο από μία φορά το χρόνο, απλά κάντε το την άνοιξη ή το φθινόπωρο, όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι ακραίες, και γλιτώστε το αγχος και τον πονοκέφαλο.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε