Πόσα από τα παρακάτω αυτοκίνητα μπορείτε να αναγνωρίσετε χωρίς το σήμα τους;

Πόσα από τα παρακάτω αυτοκίνητα μπορείτε να αναγνωρίσετε χωρίς το σήμα τους;

Πώς αναγνωρίζετε ένα αυτοκίνητο όταν το βλέπετε στο δρόμο; Ορισμένα αυτοκίνητα, όπως η Porsche 911, έχουν ένα αναγνωρίσιμο σχήμα αμαξώματος. Άλλα, όπως η BMW i3, μπορεί να έχουν μια περίεργη καμπύλη στη μέση που τα κάνει εύκολο να εντοπιστούν.

Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, πολλά αυτοκίνητα έχουν σχεδιαστεί ώστε να ακολουθούν στενά τις συμβάσεις σχεδιασμού, με αποτέλεσμα να μοιάζουν ίδια. Αυτό δεν είναι κάτι νέο. Επιλέξτε μια ομάδα αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής από οποιαδήποτε εποχή στην ιστορία, είτε είναι οι δεκαετίες του 1910 είτε του 1990, και ενώ θα συναντήσετε ένα ή δύο που ξεχωρίζουν, τα περισσότερα φαίνονται σχεδόν αδιαφοροποίητα σε όποιον δεν ενδιαφέρεται για τα αυτοκίνητα και την κουλτούρα των αυτοκινήτων.

Τώρα, όπως και στο παρελθόν, είναι οι μάσκες και τα σήματα που μας βοηθούν να αναγνωρίσουμε τα περισσότερα αυτοκίνητα, αλλά χωρίς τη βοήθεια αυτών των λεπτομερειών, θα μπορούσατε πραγματικά να ξεχωρίσετε ένα νέο αυτοκίνητο από ένα άλλο;

Η βασική διαφορά σήμερα σε σχέση με την προ-smartphone εποχή είναι ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία φωτισμού σημαίνουν ότι οι σχεδιαστές είναι επίσης σε θέση να δημιουργήσουν μοναδικές (ή έτσι πιστεύουν) υπογραφές φωτισμού για να μας βοηθήσουν να αναγνωρίσουμε τα προϊόντα τους.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις 10 εικόνες οχημάτων που έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα από τα κύρια αναγνωριστικά στοιχεία σχεδιασμού τους και δείτε αν μπορείτε να αναγνωρίσετε σωστά τα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται.

Αυτοκίνητο #1

Το πρώτο μας αυτοκίνητο μοιάζει λίγο με ένα Audi A3, αλλά πρέπει να στοχεύσετε χαμηλότερα στην αγορά για να μαντέψετε σωστά. Για να είμαστε δίκαιοι με την εταιρεία πίσω από αυτό, αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα μοντέλα της και τα νέα οχήματα από το ίδιο στάβλο έχουν καταβάλει πραγματική προσπάθεια για να χαράξουν τα δικά τους αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε τι είναι…

Απάντηση: Hyundai Accent

Αυτοκίνητο #2

Αυτή η πολυτελής μάρκα ήταν κάποτε διάσημη για τα σεντάν και τα κουπέ της, αλλά σήμερα δεν πουλάει ούτε ένα παραδοσιακό τετράπορτο, εκτός αν ζείτε στην Κίνα, φυσικά. Ίσως το περίεργο χείλος στο κάτω μέρος της μάσκας θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σύνδεση, ή το χαμηλότερο επίπεδο φωτισμού που κάνει το αυτοκίνητο να φαίνεται σαν να έχει μείνει ξύπνιο για 72 ώρες συνεχόμενα.

Απάντηση: Lincoln Corsair

Αυτοκίνητο #3

Με μάσκα ή χωρίς, αυτό είναι σαφώς ένα αυτοκίνητο που προσπαθεί να πάρει σοβαρά την αίσθηση του στυλ του. Αυτό το συγκεκριμένο SUV δεν έχει γίνει η επιτυχία που περίμενε η εταιρεία, αλλά ίσως ο μικρότερος αδερφός του θα είναι πιο επιτυχημένος και τα τολμηρά σχέδια ηλεκτροποίησης της μητρικής εταιρείας του θα μπορούσαν ακόμα να κάνουν τη μάρκα να λάμψει.

Απάντηση: Maserati Levante

Αυτοκίνητο #4

Πώς τα πας μέχρι τώρα; Πολύ εύκολα; Τότε ίσως να βρεις αυτό το μικροσκοπικό αμάξι. Τα πρόσφατα αυτοκίνητα αυτής της μάρκας έχουν όλες μια ξεχωριστή επεξεργασία στο μπροστινό μέρος που το κάνει να μοιάζει σαν κάποιος να χρησιμοποίησε ένα γελοίο φίλτρο μείωσης της μέσης στο Instagram στις μάσκες τους, αλλά αυτό δεν είναι πολύ μεγάλο στοιχείο όταν το μόνο που έχεις να κάνεις είναι μια πίσω λήψη που παρουσιάζει έναν πίσω διαχύτη του οποίου οι αεροδυναμικές ιδιότητες είναι τόσο πραγματικές όσο μια παραίσθηση στην έρημο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να μάθετε…

 

Απάντηση: Mitsubishi Mirage

 

Αυτοκίνητο #5

Αυτό το υβριδικό SUV είναι γνωστό ως Harrier σε άλλες αγορές και διατίθεται μόνο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς. Αλλά συνήθως έρχεται επίσης με ένα συγκλονιστικό μεγάλο σήμα τοποθετημένο ακριβώς ανάμεσα σε αυτά τα κακόβουλα φώτα για να βοηθήσει στην αναγνώρισή του ή τουλάχιστον του κατασκευαστή του.

Απάντηση: Toyota Venza

Αυτοκίνητο #6

Πάρτε τον χρόνο σας, μελετήστε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες και η ταυτότητα αυτού του premium SUV μπορεί να σας ξεπηδήσει. Αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνει, είναι σοκαριστικό να δούμε πόσο βαρετό φαίνεται αυτό το αυτοκίνητο χωρίς τη μάσκα και το σήμα του, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κατάλογος της εταιρείας περιλαμβάνει ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να αποκαλύψετε όλα…

Απάντηση: Jaguar E-Pace

Αυτοκίνητο #7

Ας ρίξουμε μια καμπύλη στο μίγμα. Η αναγνώριση αυτοκινήτων από το εξωτερικό είναι ένα πράγμα, αλλά το εντοπισμό ενός από το εσωτερικό είναι πιο δύσκολο για όλους εκτός από τους πιο περίεργους λάτρεις των αυτοκινήτων. Αλλά ίσως η σπορτίφ διάταξη των οργάνων και η διάταξη του ταμπλό με επιρροή BMW αυτού του αυτοκινήτου μπορεί να σας δώσει ένα στοιχείο. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να δείτε ακριβώς πόσο σωστή ή λάθος είναι η εικασία σας…

Απάντηση: Mazda CX-5

Αυτοκίνητο #8

Αυτό το μίνι βαν έχει ένα ξεχωριστό σχεδιαστικό στοιχείο στη κεντρική λωρίδα φωτός του, αλλά το αφαιρέσαμε μαζί με τα σήματα για να κάνουμε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα. Ελπίζω να διασκεδάσετε προσπαθώντας να το καταλάβετε!

Απάντηση: Kia Carnival

Αυτοκίνητο #9

Το προτελευταίο αυτοκίνητό μας έχει ένα περίγραμμα μάσκας που υποδηλώνει ότι θα μπορούσε να είναι Cadillac ή Genesis, αλλά αυτά τα φώτα φαίνονται σωστά αν είτε η απάντηση είναι σωστή; Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να ελέγξετε την ταυτότητα αυτού του λογικού, αλλά πολυτελούς αμερικανικού SUV.

Απάντηση: Buick Enclave Avenir

Αυτοκίνητο #10

Έχουμε την αίσθηση ότι αυτές οι χρωμιούχες λεπίδες που κόβουν βαθιά στα φώτα θα μπορούσαν να βοηθήσουν το μάτι του μυαλού σας να καρφώσει αυτό εδώ, ακόμα κι αν έχουμε αφαιρέσει ολόκληρη την περιοχή της μάσκας. Κάντε κύλιση προς τα κάτω για να συγκρίνετε την απάντησή σας…

Απάντηση: Honda Insight

Δείτε επίσης

F1 – GP Αζερμπαϊτζάν 2024: Αποτελέσματα και βαθμολογίες των οδηγών

F1 – GP Αζερμπαϊτζάν 2024: Αποτελέσματα και βαθμολογίες των οδηγών

Google Maps: Πώς να ενεργοποιήσετε την ανώνυμη περιήγηση σε iPhone και Android

Google Maps: Πώς να ενεργοποιήσετε την ανώνυμη περιήγηση σε iPhone και Android

EV: Πόσο διαρκεί η μπαταρία – Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής

EV: Πόσο διαρκεί η μπαταρία – Πώς να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής

DIY αφαίρεση βαθουλώματος στο αμάξι: Ποια μέθοδος δουλεύει όντως;

DIY αφαίρεση βαθουλώματος στο αμάξι: Ποια μέθοδος δουλεύει όντως;

F1 – GP Αζερμπαϊτζάν 2024: Το σενάριο που αλλάζει το βάθρο των νικητών

F1 – GP Αζερμπαϊτζάν 2024: Το σενάριο που αλλάζει το βάθρο των νικητών

Κουίζ: Έχεις τρέλα με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Έχεις τρέλα με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;