Πώς να μετρήσετε το ιδανικό ύψος για τον ανεμοθώρακα της μηχανής

Πώς να μετρήσετε το ιδανικό ύψος για τον ανεμοθώρακα της μηχανής

Δεν διαθέτουν όλες οι μοτοσικλέτες στάνταρ παρμπρίζ. Δεν το χρειάζεστε αν δεν το θέλετε. Σίγουρα, ένα από τα ελκυστικά της οδήγησης μιας μοτοσικλέτας είναι να αισθάνεστε τον άνεμο στο πρόσωπό σας, αν και αυτό μπορεί να μειωθεί κάπως από τα έντομα που πετούν στα δόντια σας. Εάν έχετε κουραστεί από τα μικρά συντρίμμια που χτυπούν το πρόσωπό σας στο δρόμο, μπορείτε να το διορθώσετε αυτό αποκτώντας ένα μεταγενέστερο παρμπρίζ που προσαρτάται στη μοτοσικλέτα σας.

Υπάρχουν διαθέσιμα προς αγορά όλα τα είδη παρμπρίζ που μπορούν να τοποθετηθούν στο μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας σας, παρέχοντας όχι μόνο προστασία από εντομοειδή παράσιτα και συντρίμμια του δρόμου, αλλά και αεροδυναμική άμυνα από τους πιο δυνατούς ανέμους. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος για να προσαρμόσετε τη μοτοσικλέτα σας και να την κάνετε λίγο πιο δική σας.

Ωστόσο, προτού τρέξετε στο πλησιέστερο κατάστημα αυτοκινήτων για να αρπάξετε το πρώτο παρμπρίζ που σας πέφτει στο μάτι, πρέπει να συγκεντρώσετε κάποιες πληροφορίες. Εξάλλου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ένα μελλοντικό παρμπρίζ θα ταιριάζει στη μοτοσικλέτα σας και στις οδηγικές σας ανάγκες πριν το αγοράσετε και το τοποθετήσετε, για να μην αποτύχει να σας προστατεύσει από πολλά πράγματα.

Βάλτε έναν φίλο να κάνει τη μέτρηση στο πρόσωπό σας ενώ βρίσκεστε στο κάθισμα.

Καθώς ο πρωταρχικός σκοπός ενός παρμπρίζ είναι να σας προστατεύει από τον άνεμο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι στο ίδιο επίπεδο με το πρόσωπό σας ενώ οδηγείτε, ώστε να δημιουργείται ένα καμπύλο πέρασμα για να περνάει ο αέρας. Για να βεβαιωθείτε ότι το παρμπρίζ σας έχει το τέλειο ύψος, θα πρέπει να κάνετε μια μέτρηση του προσώπου σας σε σχέση με το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να πάρετε αυτή τη μέτρηση, αν και ο ευκολότερος απαιτεί μόνο μια μεζούρα και έναν εξυπηρετικό φίλο. Απλώς καθίστε στη μοτοσικλέτα σας και φροντίστε να κάθεστε με τον τρόπο που κάθεστε συνήθως όταν οδηγείτε και βάλτε έναν φίλο να κρατήσει μια εκτεταμένη μετροταινία δίπλα στο σημείο της μοτοσικλέτας σας όπου θα τοποθετούνταν το παρμπρίζ. Θυμηθείτε να λάβετε υπόψη σας τη γωνία του μπροστινού πιρουνιού σας. Όποιος αριθμός στο μέτρο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την άκρη της μύτης σας θα είναι το ιδανικό ύψος του παρμπρίζ σας.

Αν δεν έχετε κάποιον φίλο να σας βοηθήσει, μπορείτε να κάνετε μια πρόχειρη εκτίμηση σταθμεύοντας τη μοτοσικλέτα σας σε έναν ανοιχτό χώρο, όπως ένα πάρκινγκ, και σημειώνοντας ένα σημείο σε απόσταση 15 μέτρων στο έδαφος. Πάρτε την άνετη θέση οδήγησης, κοιτάξτε κατευθείαν το σημείο των 50 μέτρων και χρησιμοποιήστε μια μεζούρα για να προσδιορίσετε μόνοι σας πόσο ψηλά βρίσκεται η άκρη της μύτης σας σε σχέση με το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας.

Σκεφτείτε τι θέλετε να κάνει ένα παρμπρίζ για εσάς κατά την οδήγηση

Εκτός από το ύψος του παρμπρίζ της μοτοσικλέτας σας, υπάρχουν και μερικοί άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας προτού προβείτε σε αγορά. Ενώ ο σκοπός ενός τυπικού παρμπρίζ που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πρόσωπό σας είναι να δημιουργεί ένα καμπυλωτό πέρασμα για τον άνεμο, μπορεί να μην σας προστατεύει από τα πάντα στο δρόμο.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα μπορούσατε να αγοράσετε ένα παρμπρίζ που είναι σκόπιμα λίγο ψηλότερο από το συνηθισμένο για να σας προσφέρει κάποια επιπλέον προστασία από τα συντρίμμια και το κρύο. Απλά να θυμάστε ότι αν κοιτάτε μέσα από το παρμπρίζ σας αντί πάνω από αυτό να είστε προσεκτικοί σε αντίξοες συνθήκες όπως βροχή, χιόνι ή ομίχλη, για να μην αναφέρουμε το ενδεχόμενο να προκληθεί ρωγμή από θραύσματα, η οποία θα μπορούσε να απαιτήσει πρόσθετες επισκευές.

Θα μπορούσατε επίσης να προσαρτήσετε ένα ηλεκτρονικό σύστημα ανεμοθώρακα στο μπροστινό μέρος του ποδηλάτου σας, ένα σύστημα με ανεμοθώρακα που μπορεί να ανοίγει και να αναδιπλώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας. Αυτό θα μπορούσε να σας γλιτώσει από κάποια προσπάθεια στον καθορισμό του ύψους του παρμπρίζ, αλλά βεβαιωθείτε προηγουμένως ότι η μοτοσικλέτα σας είναι δεκτική σε κάτι τέτοιο. Ο πρόσθετος όγκος ενός μηχανισμού θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει την ιδανική γωνία εγκατάστασης, οπότε λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαστάσεις της μοτοσικλέτας σας εκ των προτέρων.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε