Πως να κρατήσετε τα καθίσματα πάντα καθαρά στο αμάξι

Πως να κρατήσετε τα καθίσματα πάντα καθαρά στο αμάξι

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλένουν τα αυτοκίνητά τους σε τακτική βάση, αλλά ξεχνούν έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς. Η ταπετσαρία του αυτοκινήτου απαιτεί σωστή συντήρηση και προστασία για να διατηρείται το εσωτερικό σε καλή κατάσταση.

Αυτή η περιοχή υφίσταται τη μεγαλύτερη φθορά λόγω της συνεχούς χρήσης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας.

Προστατέψτε την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας

1.Αποκλεισμός του ηλιακού φωτός

Αυτή η πρώτη συμβουλή ισχύει τόσο για τα δερμάτινα όσο και για τα υφασμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου. Η σκίαση του αυτοκινήτου σας από το φως του ήλιου βοηθά στην επιμήκυνση της ζωής του υλικού. Όχι μόνο επειδή θα είναι πιο δροσερό, αλλά επειδή το φως του ήλιου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας. Τα δερμάτινα καθίσματα στεγνώνουν και ραγίζουν, ενώ τα υφασμάτινα καθίσματα ξεθωριάζουν και σκίζονται. Ένα καλό προϊόν που μπορείτε να αγοράσετε είναι ένα αντιηλιακό για ταπετσαρίες αυτοκινήτων, το οποίο είναι εύκολα διαθέσιμο στα Walmart, Autozone και άλλα καταστήματα αυτοκινήτων.

2. Ανοίξτε τα παράθυρα

Το άμεσο φως από τον ήλιο δεν είναι το μόνο πράγμα από αυτόν που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα αυτοκίνητά σας. Το άνοιγμα των παραθύρων σας επιτρέπει στη θερμοκρασία του εσωτερικού να παραμείνει πιο δροσερή. Έτσι, αποτρέπετε το ξεθώριασμα των δερμάτινων καθισμάτων λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία έξω είναι μόνο 80 βαθμοί, η ζέστη σε ένα αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει τουλάχιστον στους 110 βαθμούς.

3. Χρησιμοποιήστε παλιά μπλουζάκια για να προστατέψετε την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας

Τις περισσότερες φορές, όταν σας χυθεί κάτι στα καθίσματά σας, αρπάζετε μια χαρτοπετσέτα ή μια χαρτοπετσέτα. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα με βάση το ξύλο αφήνουν γρατσουνιές και σημάδια στα καθίσματά σας, ειδικά στα δερμάτινα καθίσματα. Αντ’ αυτού, πιάστε ένα παλιό μπλουζάκι και χρησιμοποιήστε το για να σκουπίσετε τις δερμάτινες ταπετσαρίες του αυτοκινήτου. Τα προϊόντα με βάση το βαμβάκι είναι πιο μαλακά και λιγότερο λειαντικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα προκαλέσουν ζημιά στο εσωτερικό.

4. Προστατευτικά μαλακτικά για το δέρμα

Τα δερμάτινα καθίσματα του αυτοκινήτου απαιτούν μοναδική συντήρηση και φροντίδα και μόνο τα δερμάτινα μαλακτικά πρέπει να χρησιμοποιούνται σε αυτά. Τα προϊόντα περιποίησης βοηθούν στη διατήρηση της νέας και καθαρής εμφάνισης της ταπετσαρίας του αυτοκινήτου. Για να εφαρμόσετε το διάλυμα, ξεκινήστε βάζοντας μια μικρή ποσότητα σε ένα πανί μικροϊνών και σκουπίστε τα καθίσματα. Μπορεί να δημιουργηθεί ένα υγρό φιλμ, επιτρέποντας στο μαλακτικό να εισχωρήσει στο υλικό. Αφήστε τα καθίσματα να στεγνώσουν πριν καθίσετε πάνω τους.

5. Προστατέψτε την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας με ασφαλή για το αυτοκίνητο τρόφιμα και ποτά

Το φαγητό και το ποτό στο αυτοκίνητο είναι δύο από τα πιο ακατάστατα πράγματα, ειδικά όταν εμπλέκονται παιδιά. Αν και η πλήρης απαγόρευση των τροφίμων και των ποτών από το αυτοκίνητό σας θα ήταν μια καλύτερη εναλλακτική λύση, μερικές φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Ωστόσο, το να είστε επιλεκτικοί και να επιτρέπετε μόνο τρόφιμα που καθαρίζονται εύκολα είναι μια ευκολότερη λύση. Μην επιτρέπετε τρόφιμα όπως κολλώδη γλυκά, σάλτσα μήλου ή γιαούρτι. Τέλος, προστατέψτε την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας αγοράζοντας δοχεία για ποτά ή προϊόντα που είναι ανθεκτικά στις διαρροές για να αποφύγετε τις ακαταστασίες.

6. Αγοράστε καουτσούκ πατάκια δαπέδου

Τα ελαστικά ή πλαστικά πατάκια δαπέδου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε το χαλί του αυτοκινήτου σας καθαρό. Αυτό εμποδίζει τη λάσπη, τη βρωμιά και τα ποτά να προκαλέσουν μόνιμους λεκέδες στα πατώματα του αυτοκινήτου σας. Επιπλέον, αυτά τα πατάκια είναι πιο εύκολο να τα βγάλετε και να τα καθαρίσετε αν συσσωρευτεί βρωμιά και συντρίμμια.

7. Καλύμματα καθισμάτων

Το χαλί δεν είναι το μόνο πράγμα που χρειάζεται προστασία από λάσπη και άλλα συντρίμμια. Οι οικογένειες παλεύουν περισσότερο με τη διατήρηση του εσωτερικού καθαρού λόγω των ακατάστατων παιδιών. Είναι σύνηθες φαινόμενο τα παιδιά να παίζουν έξω και στη συνέχεια να κολλάνε βρώμικα παπούτσια στα καθίσματα. Ωστόσο, ενώ τα μαθαίνετε να μην κλωτσάνε το πίσω μέρος του καθίσματός σας, η χρήση ενός καλύμματος μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας καθαρό. Αυτό προστατεύει τόσο από τα παιδιά όσο και από τα κατοικίδια που επιβαίνουν στο όχημα.

8. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να προστατέψετε την ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας

Αυτή είναι μια άλλη συμβουλή για οικογένειες με μικρότερα παιδιά. Αντί να τοποθετήσετε απλώς το παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου ακριβώς πάνω στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου σας, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα. Αυτό εμποδίζει το κάθισμα του αυτοκινήτου να προκαλέσει σκισίματα και σχισίματα στο υλικό. Επιπλέον, λειτουργεί ως προστατευτικό κάλυμμα για να πιάνει τα ψίχουλα του φαγητού. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι η σταθερότητα του καθίσματος αυτοκινήτου δεν ανατρέπεται από την πετσέτα. Πρώτα η ασφάλεια!

9. Σκουπίστε τακτικά το αυτοκίνητό σας με ηλεκτρική σκούπα

Η συστηματική σκούπα του αυτοκινήτου σας βοηθάει να απαλλαγείτε από τυχόν βρωμιές ή ψίχουλα που μπορεί να κρύβονται στις χαραμάδες των καθισμάτων σας. Αυτό εμποδίζει τις καραμέλες και άλλα τρόφιμα που μπορεί να λιώσουν από το να καταστρέψουν μόνιμα τα καθίσματα.

10. Βγάλτε τα σκουπίδια

Μερικές φορές το να κάνετε ένα μεγάλο ταξίδι μπορεί να είναι εξαντλητικό και το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς να κάνει είναι να καθαρίσει. Ωστόσο, αφαιρώντας τα σκουπίδια, τα υγρά και άλλα τρόφιμα από το όχημά σας, θα αποτρέψετε οποιαδήποτε εσωτερική ζημιά στην ταπετσαρία του αυτοκινήτου. Επιπλέον, διατηρεί το αυτοκίνητό σας να μυρίζει φρεσκάδα.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές για την προστασία της ταπετσαρίας του αυτοκινήτου σας, βοηθάτε στη διατήρηση της εσωτερικής εμφάνισης του οχήματός σας. 

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε