Πώς να καθαρίσετε τον εμετό από το αυτοκίνητο

Πώς να καθαρίσετε τον εμετό από το αυτοκίνητο

Η ναυτία του αυτοκινήτου έχει αποδειχθεί ότι είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ναυτίας λόγω κίνησης, ιδίως μεταξύ των παιδιών. Ως εκ τούτου, οι γονείς θα πρέπει να αντιλαμβάνονται και με το παραπάνω πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να απαλλαγούν από την αρρωστημένη μυρωδιά στο αυτοκίνητο. Αυτή την αηδιαστική μυρωδιά που φαίνεται να παραμένει όσο κι αν προσπαθείτε να την ξεφορτωθείτε- αυτή την οσμή που επιμένει παρά τις προσπάθειές σας. Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι τα εξειδικευμένα εμπορικά προϊόντα που μπορεί κανείς να αγοράσει είναι αρκετά ακριβά και, σε πολλές περιπτώσεις, αναποτελεσματικά στο να κρατήσουν τη μυρωδιά ναυτίας μακριά από το αυτοκίνητό σας. Γιατί να σπαταλάτε πολλά χρήματα σε προϊόντα που δεν λύνουν τα προβλήματα με την οσμή του αυτοκινήτου σας, όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οικιακά είδη για να τακτοποιήσετε την ακαταστασία;

Οι παρακάτω συμβουλές και κόλπα θα σας διδάξουν ακριβώς πώς να καθαρίσετε τη μυρωδιά εμετού από το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας οικιακά προϊόντα. Θα σας δοθούν επίσης μερικές συμβουλές σχετικά με το πώς να καθαρίσετε τον εμετό από το αυτοκίνητό σας.

Πώς να καθαρίσετε τον εμετό από το αυτοκίνητο:

Πριν προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από την άσχημη μυρωδιά, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε όλο τον εμετό από το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Αυτή μπορεί να είναι μια αρκετά βρώμικη δουλειά, ειδικά αν ο εμετός έχει μπει ανάμεσα ή κάτω από τα καθίσματα.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνετε για να καθαρίσετε τον εμετό από το αυτοκίνητό σας είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα απαραίτητα εργαλεία στη διάθεσή σας. Ανάλογα με το πόσο πολύ εμετό έχετε να αντιμετωπίσετε, θα χρειαστείτε μερικά ή όλα από αυτά:

  • Απορροφητικές πετσέτες
  • Προστατευτικό εξοπλισμό για τα μάτια, το στόμα και τα χέρια
  • φαρδύ μαχαίρι για στόκο
  • Χοντρή σακούλα σκουπιδιών
  • Ηλεκτρική σκούπα

Βήμα 1: Φορέστε προστατευτικό εξοπλισμό.

gastroenteritis

Μπορεί να νομίζετε ότι αυτό είναι μια περιττή προφύλαξη, που προορίζεται για τους μικροβιοφοβικούς ή τους λάτρεις της καθαριότητας. Ωστόσο, ανάλογα με το ποια είναι η υποκείμενη αιτία που έκανε το άτομο να αρρωστήσει αρχικά, ο εμετός μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνος για όσους τον καθαρίζουν.

Η πιο σοβαρή αιτία εμετού είναι μια ιογενής λοίμωξη. Η ιογενής γαστρεντερίτιδα, γνωστή και ως γρίπη του στομάχου, είναι εξαιρετικά μεταδοτική και είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει να λαμβάνετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις όταν καθαρίζετε τον εμετό κάποιου άλλου. Το να αγγίξετε τον άρρωστο δεν είναι ο μόνος τρόπος για να κολλήσετε την ασθένεια, η εισπνοή του ή η επαφή των ματιών σας με κάποιο από τα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα γύρω από τον εμετό είναι επίσης πιθανοί τρόποι για να αρρωστήσετε.

Χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια, προστατευτικά γυαλιά και μάσκα προκειμένου να βεβαιωθείτε αν ο εμετός είναι πράγματι μεταδοτικός. Έχετε επίσης υπόψη σας ότι οι ιοί δεν είναι οι μόνοι μικροσκοπικοί εχθροί για τους οποίους πρέπει να ανησυχείτε- βακτήρια όπως το E. Coli είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνα και ευδοκιμούν στον εμετό.

Βήμα 2: Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα ή ξύστε την περίσσεια εμετού.

LEDOMSTOCK

Εάν ο εμετός είναι ακόμα φρέσκος, θα πρέπει να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα την περίσσεια, είτε πρόκειται για τα καθίσματα είτε για τα χαλιά. Αν η ηλεκτρική σας σκούπα διαθέτει ειδική αντικαταστάσιμη κεφαλή που σας επιτρέπει να φτάσετε σε ό,τι εμετό μπορεί να έχει συσσωρευτεί στις μικρές χαραμάδες του αυτοκινήτου σας, φροντίστε να τη χρησιμοποιήσετε. Θυμηθείτε να αντικαταστήσετε τη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας αμέσως μετά, καθώς αν δεν το κάνετε αυτό, η μυρωδιά θα κολλήσει στην ηλεκτρική σας σκούπα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φυσικά, η σκέψη σας θα στραφεί αρχικά προς το άτομο που είναι άρρωστο και πως να το βοηθήσετε να νιώσει καλύτερα, ειδικά αν το εν λόγω άτομο είναι το παιδί σας. Αυτό θα σας κάνει να αναβάλλετε τη σκέψη για το πώς θα καθαρίσετε τον εμετό από το αυτοκίνητό σας και θα αφήσετε τον εμετό να στερεοποιηθεί και να κολλήσει. Αν συμβεί αυτό, δεν θα μπορέσετε να τον σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα φαρδύ μαχαίρι για να τον ξύσετε αντ’ αυτού. Φροντίστε να πετάξετε όλη την περίσσεια που θα ξύσετε σε μια χοντρή σακούλα σκουπιδιών για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες διαρροής.

Πώς να καθαρίσετε τη μυρωδιά εμετού από το αυτοκίνητο:

Η φρίκη του να έχετε εμετό στο αυτοκίνητό σας επιδεινώνεται μόνο από την άσχημη μυρωδιά που παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ακόμη και αφού καθαριστεί όλος ο εμετός. Ακολουθούν μερικοί εύκολοι τρόποι για να κάνετε το αυτοκίνητό σας να μυρίζει καλύτερα.

Πασπαλίστε τα καθίσματά σας με άμυλο καλαμποκιού και μαγειρική σόδα

Το άμυλο καλαμποκιού και η μαγειρική σόδα είναι και τα δύο τρομερά απορροφητικά. Πασπαλίζοντας γενναιόδωρα ένα από τα δύο στην πληγείσα περιοχή και αφήνοντάς το να καθίσει όλη τη νύχτα, θα απομακρύνετε ακόμα και τις πιο άσχημες μυρωδιές- συμπεριλαμβανομένης και αυτής του εμετού του μικρού σας παιδιού. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε απλώς να το αφήσετε για 15 έως 20 λεπτά και στη συνέχεια να σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα, οπότε η απαίσια μυρωδιά του εμετού θα έχει εξαφανιστεί και θα έχει απορροφηθεί κάθε υγρό που δεν είχατε καταφέρει να απομακρύνετε προηγουμένως.

Χρησιμοποιήστε συμπυκνωμένο μαλακτικό υφασμάτων

Μια ελάχιστα γνωστή θεραπεία για να απαλλαγείτε από την εμετική μυρωδιά στο αυτοκίνητό σας ή οπουδήποτε αλλού, κάνει χρήση συμπυκνωμένου μαλακτικού υφασμάτων.Αραιώνοντας το σε ένα μπολ με νερό και αφήνοντάς το στο αυτοκίνητό σας όλη τη νύχτα, το όχημά σας θα μυρίζει υπέροχα το επόμενο πρωί.Γρήγορο και εύκολο- και φτηνό επίσης!

Μουλιάστε με υπεροξείδιο του υδρογόνου

Βήμα 1: Μουλιάστε τις πληγείσες περιοχές σε διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3% και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Οι ήπιες αντισηπτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου θα αποτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν ασθένειες, μειώνοντας έτσι τη δυσάρεστη οσμή.

Βήμα 2: Αφού αφήσετε το διάλυμα να δράσει για λίγα λεπτά στο σημείο που έχει πληγεί, πιέστε ένα απορροφητικό πανί στην περιοχή για όχι περισσότερο από ένα λεπτό. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία με ένα καθαρό πανί όσες φορές χρειάζεται μέχρι η περιοχή να μην είναι πλέον υγρή. Η μυρωδιά θα πρέπει να υποχωρήσει σύντομα μετά από αυτό.

Καθαρίστε με την παλιομοδίτικη λύση του μπολ με ξύδι

ξυδι

Αυτή η αρχαία θεραπεία είναι εκπληκτικά αποτελεσματική, αν και θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο για να απαλλάξετε το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας από τη μυρωδιά του εμετού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να γεμίσετε ένα μπολ με λευκό ξύδι και να το αφήσετε να καθίσει στο αυτοκίνητό σας όλη τη νύχτα.Μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία νύχτες για να εξαφανιστεί η μυρωδιά. Αν δεν χρησιμοποιείσετε το αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ίσως είναι καλή ιδέα να αφήσετε το μπολ με το ξύδι μέσα ξεκινώντας από το βράδυ της Παρασκευής και να το βγάλετε την Κυριακή το βράδυ.Θα πρέπει, ωστόσο, να αντικαταστήσετε το ξύδι στο μπολ μετά από περίπου 24 ώρες, προκειμένου να απορροφήσει πλήρως τη μυρωδιά.

Φτιάξτε λίγο μαύρο καφέ

Ένα ακόμη φθηνό και εύκολο φάρμακο για την καταπολέμηση αυτής της απαίσιας μυρωδιάς είναι ο καφές. Αφήνοντας μια ανοιχτή κούπα ή ένα κουτάκι μαύρου καφέ στο αυτοκίνητό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας θα απορροφήσει την οσμή και θα αφήσει το αυτοκίνητό σας να μυρίζει υπέροχα.

Αφήστε θρύψαλα από κάρβουνο στο αυτοκίνητό σας

Όπως ο καφές, έτσι και τα θρύψαλα από κάρβουνο είναι ένα φθηνό και φυσικό αποσμητικό, το οποίο πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν έτσι κι αλλιώς πεταμένο στο σπίτι τους. Βεβαιωθείτε ότι ο ξυλάνθρακας που χρησιμοποιείτε δεν είναι χημικά επεξεργασμένος, καθώς το να τον αφήσετε σε ένα μικρό χώρο, όπως το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας, κατά τη διάρκεια της νύχτας θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι επικίνδυνο, αν σκοπεύετε να πάτε σε μια μεγάλη διαδρομή το επόμενο πρωί.

Μπορείτε είτε να ανοίξετε μια σακούλα με κάρβουνο και να την αφήσετε μέσα, είτε μπορείτε απλώς να τοποθετήσετε μερικές θρύψαλα σε έναν μεταλλικό δίσκο. Σε κάθε περίπτωση, το αυτοκίνητό σας θα απαλλαγεί από την άσχημη μυρωδιά εμετού σε περίπου 12 έως 24 ώρες, ανάλογα με το πόσο έντονη είναι.

Χρησιμοποιήστε ένα σπιτικό απολυμαντικό

M.-Show

Το παρακάτω σπιτικό απολυμαντικό σπρέι θα λειτουργήσει καλά αν προσπαθείτε να απαλλαγείτε από την αρρωστημένη μυρωδιά στο αυτοκίνητό σας, αλλά θα σας φανεί χρήσιμο και όταν καθαρίζετε το σπίτι σας.

Απαιτούμενα συστατικά: 1:

  • Ένα γυάλινο ή πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού
  • Ένα τέταρτο του φλιτζανιού νερό
  • Ένα τέταρτο του φλιτζανιού λευκό ξύδι
  • Ένα τέταρτο του φλιτζανιού οινόπνευμα για τρίψιμο
  • Αιθέριο έλαιο μέντας, λεμονιού ή δεντρολίβανου

Ρίξτε τα συστατικά 2 έως 4 σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε 15 έως 20 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας- συνιστούμε τη μέντα, το λεμόνι ή το δεντρολίβανο για τις αντισηπτικές, αντιβακτηριακές και αντιιικές τους ιδιότητες. Ωστόσο, το ξύδι και το οινόπνευμα για τρίψιμο που υπάρχουν ήδη στο μείγμα διαθέτουν τις ίδιες ιδιότητες. Επομένως, μπορείτε απλώς να προσθέσετε μερικές σταγόνες από όποιο αιθέριο έλαιο προτιμάτε. Η οσμή του αιθέριου ελαίου είναι αυτή που θα παραμείνει για μερικές ώρες μετά τη χρήση του απολυμαντικού, οπότε επιλέξτε με σύνεση!

Μόλις ολοκληρωθεί το μείγμα, ψεκάστε γενναιόδωρα την πληγείσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα απορροφητικό πανί. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές μέχρι να εξαφανιστεί η μυρωδιά.

Συμπέρασμα

Αυτές οι φτηνές και εύκολες στη χρήση σπιτικές θεραπείες θα σας επιτρέψουν να απαλλάξετε το αυτοκίνητό σας ακόμη και από τις πιο επίμονες μυρωδιές, συμπεριλαμβανομένων των οσμών εμετού.

Δείτε επίσης

Γνωρίζετε τι σημαίνει η πληροφοριακή πινακίδα Π97

Γνωρίζετε τι σημαίνει η πληροφοριακή πινακίδα Π97

Nέος τρόπος για χάκερς να κλέψουν το ολοκαίνουργιο όχημά σας μέσω των προβολέων του

Nέος τρόπος για χάκερς να κλέψουν το ολοκαίνουργιο όχημά σας μέσω των προβολέων του

Κουίζ: Είσαι “ειδικός” στους 4 τροχούς; Μπορείς να απαντήσεις σωστά σε όλες τις ερωτήσεις;

Κουίζ: Είσαι “ειδικός” στους 4 τροχούς; Μπορείς να απαντήσεις σωστά σε όλες τις ερωτήσεις;

Πρόστιμο για μεταφορά επιβατών με οχήματα, με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται κίνδυνος

Πρόστιμο για μεταφορά επιβατών με οχήματα, με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται κίνδυνος

Μπορείτε να προσθέσετε ψυκτικό υγρό όταν ο κινητήρας είναι ζεστός

Μπορείτε να προσθέσετε ψυκτικό υγρό όταν ο κινητήρας είναι ζεστός

Πώς να καταλάβετε αν ο κινητήρας σας έχει μπλοκάρει

Πώς να καταλάβετε αν ο κινητήρας σας έχει μπλοκάρει