Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό του παρμπρίζ

Πώς να καθαρίσετε το εσωτερικό του παρμπρίζ

Υπάρχουν πολλά ζητήματα που μπορείτε να αγνοήσετε σχετικά με την κατάσταση και την καθαριότητα του αυτοκινήτου σας, αλλά ένα βρώμικο παρμπρίζ δεν είναι ένα από αυτά. Μέρα ή νύχτα, ένα βρώμικο παρμπρίζ μπορεί να δυσκολέψει την ασφαλή οδήγηση στα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Και πέρα από την ασφάλεια, μια θολή θέα είναι απλώς ενοχλητική. Αυτός ο οδηγός θα σας ενημερώσει για τα βασικά του καθαρισμού του εσωτερικού του παρμπρίζ σας και θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το από πού να ξεκινήσετε αν δεν είστε σίγουροι για τη διαδικασία.

Γιατί το εσωτερικό του παρμπρίζ σας βρωμίζει τόσο πολύ

Μπορεί να μην αγγίζετε τακτικά το εσωτερικό του παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, αλλά αυτό βρωμίζει συνεχώς.

Τι συμβαίνει; Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου και τα αποσμητικά χώρου που τόσο αγαπάτε μπορούν να «εκπέμψουν αέρια», πράγμα που σημαίνει ότι τα υλικά που περιέχονται σε αυτά απελευθερώνουν μια οσμή και χημικές ουσίες καθώς «εγκαθίστανται».

Αυτό το off-gasing μπορεί να αφήσει ένα υπόλειμμα στο παρμπρίζ σας που φαίνεται λιπαρό και θολό, ακόμη και αν δεν έχετε αγγίξει το τζάμι. Το κάπνισμα, η σκόνη, το τρίχωμα των κατοικίδιων ζώων και τα συντρίμμια του δρόμου μπορούν επίσης να θολώσουν το γυαλί, κάνοντάς το πολύ πιο δύσκολο να δείτε μέσα από αυτό.

Ακόμα και αν δεν οδηγείτε τακτικά το αυτοκίνητο, τα αέρια από τα υλικά του εσωτερικού και άλλες ακαθαρσίες στο εσωτερικό του οχήματος μπορούν να θολώσουν το παρμπρίζ.

Καθαρισμός του εσωτερικού του παρμπρίζ σας

Πριν ξεκινήσετε, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε τα κατάλληλα καθαριστικά και υλικά για την προστασία του εσωτερικού του οχήματός σας. Τα πανιά χωρίς χνούδι ή τα πανιά μικροϊνών είναι η καλύτερη επιλογή εδώ, ενώ καλό είναι να αποφύγετε τις χαρτοπετσέτες ή άλλα υλικά που μπορεί να αφήσουν «χνούδια» ή υπολείμματα πίσω τους. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα καθαριστικό για τζάμια που είναι ασφαλές για το ταμπλό και το εσωτερικό σας, καθώς και οινόπνευμα και αποσταγμένο λευκό ξύδι.

Έχετε δύο επιλογές όταν αποφασίζετε πώς να αραιώσετε τα καθαριστικά ή να αναμίξετε τα χημικά σας.

  • Η πρώτη είναι ένα μείγμα 50/50 από οινόπνευμα και νερό για τρίψιμο με ένα κουταλάκι του γλυκού λευκό ξύδι (το ξύδι κάνει εξαιρετική δουλειά κόβοντας τα λιπαρά υπολείμματα).
  • Το άλλο είναι ένα μείγμα 70/15/15 από νερό, καθαριστικό γυαλιού και οινόπνευμα.

Ανεξάρτητα από το ποια λύση θα επιλέξετε, καλό είναι να τοποθετήσετε μια πετσέτα στο ταμπλό σας για να αποτρέψετε ανεπιθύμητες σταγόνες ή χημικά από το να τρέξουν σε υλικά με μαλακή αφή.

Έχετε όλα τα υλικά σας στη θέση τους πριν ξεκινήσετε. Σκουπίστε το γυαλί με ένα καθαρό πανί μικροϊνών για αρχή και στη συνέχεια ψεκάστε το μείγμα σας πάνω στο πανί. Χρησιμοποιώντας κινήσεις πάνω-κάτω, καθαρίστε το γυαλί από πλευρά σε πλευρά και βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό καθαρίζεται με κάθε σκούπισμα για να αποφύγετε τις γραμμές. Και ναι, φυσικά μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσετε σε όλες τις περιοχές του παρμπρίζ, θα πρέπει να σκύψετε λίγο για να το κάνετε. Μόλις καθαρίσετε με επιτυχία ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια με το πανί σας, είναι χρήσιμο να περάσετε το τζάμι άλλη μια φορά με μια στεγνή πετσέτα ή πανί από μικροΐνες για να απομακρύνετε τυχόν χνούδια ή εναπομείνασες γραμμές.

Οι καλύτερες πρακτικές καθαρισμού παρμπρίζ στο εσωτερικό

Ο καθαρισμός του παρμπρίζ σας δεν είναι η πιο δύσκολη εργασία που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή για να γίνει σωστά. Ακολουθούν οι καλύτερες πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Καθαρίστε το παρμπρίζ σας τελευταίο: Αφήστε το παρμπρίζ για τον τελευταίο γύρο καθαρισμού, καθώς η βρωμιά και τα συντρίμμια από άλλα σημεία του αυτοκινήτου σας μπορεί να λερώσουν το γυαλί που με κόπο καθαρίσατε χωρίς ραβδώσεις. Θα θέλετε επίσης να αποφύγετε πιτσιλιές από άλλα μέρη των προσπαθειών σας για το πλύσιμο του αυτοκινήτου.
  • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα καθαρό πανί για να αποφύγετε γρατζουνιές ή να λερώσετε άλλα χημικά καθαρισμού στο καθαρό παρμπρίζ σας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να ξοδεύετε χρόνο για να καθαρίσετε ένα τζάμι και μετά να ανακαλύπτετε ότι η πετσέτα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
  • Προσπαθήστε να επιλέγετε πιο δροσερές ώρες της ημέρας για να καθαρίζετε τις γυάλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου σας. Το άμεσο ηλιακό φως και ο ζεστός καιρός μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα το καθαριστικό που χρησιμοποιείτε και να δυσχεράνουν το αποτέλεσμα χωρίς ραβδώσεις. Όμως, το γεγονός ότι λίγο φως του ήλιου φιλτράρει και φωτίζει από πίσω τις ραβδώσεις και τις μουτζούρες μπορεί να σας βοηθήσει να τις δείτε καλύτερα.
  • Αν έχετε προσπαθήσει να καθαρίσετε το εσωτερικό του παρμπρίζ σας και η επιτυχία είναι περιορισμένη, ίσως ήρθε η ώρα να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η διάβρωση και άλλες ζημιές μπορούν να κάνουν το γυαλί θολό και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει ένας οικιακός καθαρισμός για να βελτιώσει την κατάσταση. Εάν ο καθαριστής ή το κατάστημα δεν μπορεί να καθαρίσει το γυαλί, ίσως χρειαστείτε αντικατάσταση του παρμπρίζ για να διορθώσετε το πρόβλημα, αλλά επικοινωνήστε πρώτα με τον ασφαλιστή σας για να διερευνήσετε τυχόν επιλογές που μπορεί να έχετε για αντικατάσταση παρμπρίζ χωρίς κόστος.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε