Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αντικλεπτικό αυτοκινήτου

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αντικλεπτικό αυτοκινήτου

Δεν σας εγγυάται κανείς ότι το αυτοκίνητο σας δεν θα κλαπεί, αλλά μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες υπέρ σας, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, οι οποίες είναι διαθέσιμες για την αποτελεσματική προστασία του οχήματος.

Μηχανικό immobilizer

Αυτές οι συσκευές είναι οι πιο οικονομικές αντικλεπτικές συσκευές αυτοκινήτων και είναι σχεδιασμένες να περιορίζουν την πρόσβαση ή την κίνηση του οχήματος.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των μηχανικών immobilizer είναι η εμφάνιση τους, η οποία μπορεί να αποτρέψει τους ερασιτέχνες κλέφτες αυτοκινήτων, αλλά όχι τους επαγγελματίες. Οι αρχές, συνιστούν τη χρήση τους σε συνδυασμό με άλλες αντικλεπτικές συσκευές.

1. Κλειδαριά Τιμονιού

Το “The Club” είναι η πιο δημοφιλής και η πιο οικονομική κλειδαριά τιμονιού. Αυτή η συσκευή, τοποθετείται πάνω από το τιμόνι και το κλειδώνει στη θέση του, εμποδίζοντας κάποιον να οδηγήσει το αυτοκίνητο μέχρι να αφαιρεθεί η κλειδαριά.

2. Κλειδαριά Καπό

Αυτή η συσκευή εμποδίζει την πρόσβαση στην μπαταρία και αποτρέπει τους κακοποιούς που κλέβουν αυτοκίνητα για ανταλλακτικά.

3. Κλειδαριά Ελαστικών

Αυτές οι συσκευές είναι ορατές και δύσκολο να αφαιρεθούν. Επειδή οι κλειδαριές ελαστικών απαιτούν χρόνο και προσπάθεια για να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν, καλό θα ήταν να μην είναι η πρώτη επιλογή εάν χρησιμοποιείτε καθημερινά το αυτοκίνητο.

4. Κλειδαριά λεβιέ ταχυτήτων

Αυτές οι κλειδαριές εμποδίζουν την αλλαγή ταχυτήτων, καθιστώντας το όχημα αδύνατο να οδηγηθεί.

Ηλεκτρονικό immobilizer

Πολλά σύγχρονα οχήματα διαθέτουν στάνταρ αντικλείδια και τηλεχειριστήρια, που προστατεύουν τα αυτοκίνητα μέσω ηλεκτρονικών immobilizer.

Αυτοί οι ενσωματωμένοι αναμεταδότες ή μικροτσίπ, στέλνουν σήματα στο σύστημα αντικλεπτικής προστασίας, το οποίο στη συνέχεια στέλνει σήμα ότι είναι ασφαλές να ξεκινήσει το αυτοκίνητο.

Όταν κάποιος προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο, το αυτοκίνητο δεν θα ξεκινήσει. Οι κλέφτες αυτοκινήτων συχνά αποφεύγουν τα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικά immobilizer.

Μηχανικός αντικλεπτικός διακόπτης αυτοκινήτου (kill switch)

Αυτή η αντικλεπτική συσκευή μπορεί να ενεργοποιηθεί για να απενεργοποιήσει μέρος του ηλεκτρικού συστήματος του κινητήρα. Ορισμένα αυτοκίνητα το διαθέτουν ενσωματωμένα και είναι αρκετά εύκολο στην εγκατάσταση.

Ένα δημοφιλές μοντέλο είναι το Master Lock Starter Sentry, το οποίο απενεργοποιεί το σύστημα καυσίμου ή ανάφλεξης μέσω ενός ασύρματου πομπού.

Άλλοι διακόπτες διακοπής ανάφλεξης, ενεργοποιούνται τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο κλειδώνει και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν έως ότου ολοκληρωθεί μια σειρά διαδικασιών (π.χ., ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, πάτημα του γκαζιού μία φορά, δέσιμο της ζώνης ασφαλείας κ.λπ.).

Σύστημα συναγερμού αυτοκινήτου

Αυτές είναι οι αποτελεσματικές αντικλεπτικές συσκευές. Μερικές φορές, το να δει ένας κακοποιός ότι το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα συναγερμού, είναι αρκετό για να τον αποτρέψει.

Έτσι, φροντίστε να τοποθετήσετε ένα αυτοκόλλητο στο παράθυρο, και στις δύο πλευρές, που να αναφέρει ότι έχετε ενεργοποιημένο το σύστημα ασφαλείας του αυτοκινήτου.

Οι συναγερμοί αυτοκινήτων διαθέτουν ηλεκτρονικούς αισθητήρες, σχεδιασμένους να ενεργοποιούνται όταν παραβιάζεται ένα όχημα: μη εξουσιοδοτημένη είσοδος, θραύση γυαλιού, ξαφνική κίνηση και παραβίαση περιμέτρου.

Όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν απειλή, ενεργοποιείται μια σειρήνα (πάνω από 120 dB), ειδοποιώντας τον οδηγό του αυτοκινήτου και όλους τους άλλους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Προσέξτε τους παλαιότερους, φθηνότερους συναγερμούς αυτοκινήτων, τους συναγερμούς με εύκαμπτα κυκλώματα και τις σειρήνες ενός σταδίου, οι οποίοι ενεργοποιούνται πολύ εύκολα και μπορεί να εξοργίσουν τους γείτονες.

Συνδέστε τον συναγερμό του αυτοκινήτου σε μια μπαταρία backup και/ή επενδύστε σε μια κλειδαριά καπό. Πολλοί κλέφτες αυτοκινήτων ξέρουν πώς να αποσυνδέσουν την μπαταρία ενός συναγερμού αυτοκινήτου και έτσι ο συναγερμός θα απενεργοποιηθεί,

Αριθμός αναγνώρισης οχήματος (VIN).

Κάθε όχημα έχει έναν μοναδικό, 17ψήφιο σειριακό αριθμό, ο οποίος ονομάζεται Αριθμός Αναγνώρισης Οχήματος ή VIN (Vehicle Identification Number). Ο αριθμός VIN θα βρίσκεται στον πίνακα οργάνων (από την πλευρά του οδηγού) στην κάρτα ασφάλισης και στην άδεια κυκλοφορίας.

Μπορείτε να “σημαδέψετε” τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, χαράζοντας τον αριθμό VIN σε όλα τα παράθυρα και σε όλα τα σημαντικά εξαρτήματα.

Αυτό χρησιμεύει τόσο ως συσκευή παρακολούθησης όσο και ως αποτρεπτικό κλοπής. Οι περισσότεροι κλέφτες αυτοκινήτων αποφεύγουν τα οχήματα με χαραγμένο VIN, λόγω του κόστους αντικατάστασης τζαμιών με κωδικοποίηση VIN.

Σύστημα παρακολούθησης αυτοκινήτου

Αποτελεί το κορυφαίο σύστημα προστασίας, οπότε να είστε έτοιμοι να πληρώσετε αρκετά χρήματα. Οι ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης, προσφέρουν παρακολούθηση του οχήματος σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας GPS.

Έχουν τη φήμη ότι εντοπίζουν οχήματα, μόλις μία ώρα μετά την κλοπή τους.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε