Site icon TheCars.gr

Ποιες εταιρείες αυτοκινήτων ανήκουν σε ποιους κατασκευαστές – Ελάχιστοι γνωρίζουν

STELLANTIS

Στον χώρο της βιομηχανίας των αυτοκινήτων, ορισμένες από τις πιο γνωστές εταιρείες στον κόσμο, βρίσκονται υπό την ομπρέλα μεγαλύτερων μητρικών εταιρειών και μερικές από αυτές μπορεί να σας εκπλήξουν.

Ορισμένες από αυτές τις μεγάλες εταιρείες είναι αρκετά γνωστές, όπως οι BMW Group, Tata Motors, Volkswagen AG, Toyota Motor Corporation και General Motors. Μπορεί επίσης να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι αυτοί οι παίκτες, κατέχουν μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες στον κόσμο.

Εταιρείες που ανήκουν σε άλλους κατασκευαστές

1. Volkswagen AG

Car-brands-owned-by-Volkswagen

Ο Όμιλος Volkswagen, έχει υπό την ομπρέλα του, τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Κατέχει δημοφιλείς εταιρείες αυτοκινήτων όπως Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Cupra, Jetta, SEAT και Škoda.

Οι μοτοσικλέτες Ducati είναι επίσης μέλος της οικογένειας Volkswagen.

Ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζετε, ότι ο Όμιλος Volkswagen είναι μια οικογενειακή επιχείρηση εισηγμένη στο χρηματιστήριο, που ανήκει στην εταιρεία Porsche SE. Η εταιρεία Porsche SE, ανήκει κατά το ήμισυ, αλλά ελέγχεται πλήρως από την αυστρo-γερμανική οικογένεια Porsche και Piëch.

2. General Motors

Car-brands-are-owned-by-other-automakers-General-Motors

Η General Motors είναι ο μεγαλύτερος αμερικανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων και ένας από τους τρεις μεγάλους της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μαζί με τη Ford και τη Stellantis.

Υπό την ομπρέλα της GM, βρίσκονται οι Chevrolet, Cadillac, GMC, Buick, Baojun και Wuling. Παλαιότερα, στο όμιλο άνηκαν μάρκες όπως Pontiac, Hummer, Saab, Saturn, Vauxhall, Daewoo, Holden και άλλες.

Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις μάρκες έχουν τερματιστεί, μετονομαστεί ή πωληθεί.

3. Stellantis

Car-brands-owned-by-Stellantis

Η Stellantis είναι μια σχετικά νέα εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2021 ως συγχώνευση μεταξύ της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) και της γαλλικής PSA Group. Ως αποτέλεσμα αυτής της ένωσης, ο όμιλος κατέχει αρκετές μάρκες αυτοκινήτων, τόσο μεγάλες όσο και μικρότερες. Οι 14 διαφορετικές εταιρείες, που ανήκουν στον όμιλο Stellantis είναι οι παρακάτω:

Exit mobile version