Site icon TheCars.gr

Πατάκια αυτοκινήτου: Τί πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε

car mat

Δεν χρειάζεται να είσαι μηχανικός για να επιλέξεις τα κατάλληλα πατάκια για το αυτοκίνητό σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι κοινή λογική.

Αν και ο κύριος στόχος είναι να μείνει καθαρό το πάτωμα του αυτοκινήτου, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψιν.

Πολλοί οδηγοί δεν φροντίζουν σωστά τα πατάκια, τα οποία συχνά είναι λερωμένα. Τα πατάκια στο αυτοκίνητο είναι σημαντικά, καθώς προστατεύουν από σκόνη και λάσπες. Επίσης προσδίδουν σταθερότητα στην οδήγηση και μία αίσθηση πολυτέλειας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν θέλετε ενιαία πατάκια, ή ξεχωριστά κομμάτια. Η επιλογή ξεχωριστών κομματιών, σας δίνει την ελευθερία να καθαρίζετε μόνο αυτά που έχουν λερωθεί.

Μία λεπτομερής ανάλυση για να επιλέξετε τα καλύτερα πατάκια για το αυτοκίνητο σας

Προκειμένου το αυτοκίνητο να δείχνει όμορφο και να εξυπηρετεί τον σκοπό του, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν άψογα. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου έχει εξίσου μεγάλη σημασία με το εξωτερικό. Τα πατάκια δαπέδου μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, αλλά χωρίς αυτά, ο καθαρισμός του δαπέδου του αυτοκινήτου θα είναι δύσκολος.

Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές πριν αποφασίσετε να αγοράσετε πατάκια αυτοκινήτου:

Το σωστό σχήμα και μέγεθος

Πρέπει να βρείτε πατάκια που θα ταιριάζουν με τον διαθέσιμο χώρο που έχετε στο αυτοκίνητο. Φροντίστε λοιπόν να μετρήσετε τις διαστάσεις του πατώματος στο αυτοκίνητο σας. Έτσι θα αποφύγετε είτε τα πολύ μεγάλα είτε τα πολύ μικρά πατάκια.

Πολύ μεγάλα πατάκια μπορεί να μπλέκονται στα πεντάλ του αυτοκινήτου δυσκολεύοντας την οδήγηση, ενώ εάν τα πατάκια είναι μικρότερα, υπάρχει ο κίνδυνος συσσώρευσης βρωμιάς στον κενό χώρο του πατώματος.

Είδος υλικού

Τα πατάκια αυτοκινήτου μπορούν να κατασκευαστούν από διάφορα υλικά. Μπορείτε να επιλέξετε ένα, ανάλογα με τις προτιμήσεις ή τις προηγούμενες εμπειρίες σας. Στην αγορά, υπάρχουν πολλά διαφορετικά υφάσματα για να διαλέξετε.

Επιλέξτε ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό εάν θέλετε να εμποδίσετε τη λάσπη να εξαπλωθεί στο αυτοκίνητο το χειμώνα. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως ύφασμα, καουτσούκ και δέρμα. Επιλέξτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Προσιτή τιμή

Η τιμή τους δεν πρέπει να είναι υψηλότερη από το κόστος συντήρησης όλου του αυτοκινήτου. Επειδή κάποιοι χρεώνουν παράλογα υψηλές τιμές, φροντίστε να κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο πριν αγοράσετε.

Εξωτερικό του αυτοκινήτου

Βεβαιωθείτε ότι τα πατάκια του αυτοκινήτου έχουν αντιολισθηρή επιφάνεια. Δεν θέλετε να γλιστράνε τα πόδια σας κατά την οδήγηση. Ένα λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα. Με την αγορά των σωστών αξεσουάρ για το αυτοκίνητο, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο σοβαρών τραυματισμών.

Εσωτερική διακόσμηση για το αυτοκίνητο

Λάβετε υπόψη και τα καθίσματα στο αυτοκίνητο. Τα πατάκια πωλούνται συνήθως σε σετ. Δεν μπορείτε να αγοράσετε μόνο ένα πατάκι. Για αυτό ο αριθμός των καθισμάτων θα καθορίσει ποιο είναι το καλύτερο σετ για να αγοράσετε.

Χωρίς πατάκια, δεν θα μπορείτε να μετακινηθείτε άνετα και το αυτοκίνητο θα δείχνει άσχημο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει την ομοιομορφία στο μέγεθος και χρώμα, και εντοπίστε τα σημεία που χρειάζεται να τοποθετηθούν πατάκια. Στη συνέχεια, μπορείτε να αγοράσετε ολόκληρο το σετ.

Μοκέτα δαπέδου

Οι μοκέτες δαπέδου, είναι φτιαγμένες από πυκνές και ανθεκτικές ίνες. Το καουτσούκ στο κάτω μέρος τους είναι αντιολισθητικό, βοηθώντας να μένουν σταθερές στη θέση τους. Οι μοκέτες κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως νάιλον και berber. Ξεχωρίζουν, χάρη στην απαλή επιφάνειά τους.

Παρόλο που προσφέρουν άνεση, μπορεί να συσσωρεύσουν αρκετή βρωμιά. Ένα πλεονέκτημα της μοκέτας δαπέδου είναι ότι μπορεί να κατασκευαστεί συγκεκριμένα για το αυτοκίνητο σας σε σχέση με τα πατάκια, οπού τα μεγέθη είναι συγκεκριμένα.

Πατάκια από καουτσούκ

Τα πατάκια από καουτσούκ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή επειδή είναι ανθεκτικά, αδιάβροχα και έχουν μεγάλο χρόνο ζωής. Αυτό τα κάνει κατάλληλα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λάσπης και της υγρασίας.

Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα ωραία αισθητικά. Διατίθενται σε μια μικρή ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, που μπορεί να μην ταιριάζουν καλά με το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Είναι απαραίτητα τα πατάκια αυτοκινήτου;

Τα πατάκια αυτοκινήτου είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κάλυμμα για το πάτωμα του οχήματός σας. Είναι ένας φράχτης που κρατά έξω τη σκόνη, την υγρασία και τις ζημιές από το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας. Είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να διατηρείτε το πάτωμα του αυτοκινήτου σας καθαρό και χωρίς σκόνη.

Exit mobile version