Site icon TheCars.gr

Ο θρύλος της Triumph παίρνει ξανά ζωή [Βίντεο]

Ο θρύλος της Triumph παίρνει ξανά ζωή [Βίντεο]

Μια σχεδιαστική σπουδή κρατά ζωντανό το όνειρο της αναβίωσης της Triumph, της βρετανικής φίρμας η οποία πρωταγωνίστησε ακόμα και στις πλέον εξεζητημένες κατηγορίες τη δεκαετία του 1960 και του 1970.

Makkina unveils Triumph TR-25 | Launch Film | Unreal Engine 5

Έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας από την ημέρα που η Triumph πέταξε λευκή πετσέτα, εγκαταλείποντας την παραγωγή αυτοκινήτων.

Μισός αιώνας στη διάρκεια του οποίου οι περισσότερες βρετανικές φίρμες έζησαν στην κόψη του ξυραφιού δίνοντας τον υπέρ πάντων αγώνα της επιβίωσης.

Σε αντίθεση με κατασκευαστές, όπως η Jaguar και η Land Rover, η Triumph δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, κι αν εξαιρέσεις τους λίγους αλλά πιστούς φίλους του ιστορικού αυτοκινήτου, ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να ανακαλέσουν στη μνήμη του έστω και ένα από τα μοντέλα της.

Στην προκειμένη περίπτωση, τη σπίθα ώστε η Triumph να επιστρέψει από το πουθενά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την προκάλεσε μια πολλά υποσχόμενη σχεδιαστική σπουδή, η οποία ναι μεν απέχει από τη διαδικασία της παραγωγής, ωστόσο, υπογραμμίζει τη δυναμική που εξακολουθεί να διαθέτει η βρετανική φίρμα.

Το πρωτότυπο με την κωδική ονομασία TR25 φέρει την υπογραφή του σχεδιαστικού οίκου Makkina, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο θρύλος της Triumph παίρνει ξανά ζωή [Βίντεο]

Τη βάση για το εντυπωσιακό πρωτότυπο αποτέλεσε το BMW i3, ωστόσο, η εικόνα του βρετανικού roadster απέχει παρασάγγας από το ηλεκτροκίνητο hatchback των Βαυαρών.

Ο θρύλος της Triumph παίρνει ξανά ζωή [Βίντεο]

Με σαφείς σχεδιαστικές αναφορές στο ένδοξο παρελθόν της Triumph, το TR25 εντυπωσιάζει με την απλότητα των γραμμών του. Οι ομοιότητες με τον Triumph TR2 μόνο τυχαίες δεν είναι, όπως τυχαίο δεν είναι και το γεγονός ότι η Makkina θέλησε να ακολουθήσει μια πολύ συγκεκριμένη, σχεδόν νοσταλγική, σχεδιαστική πρακτική.

Ο θρύλος της Triumph παίρνει ξανά ζωή [Βίντεο]

Τυχαία δεν είναι και η επιλογή του BMW i3 για τη ραχοκοκαλιά του πρωτότυπου Triumph TR25, μιας και η βαυαρική φίρμα είναι εκείνη που διατηρεί τα εμπορικά δικαιώματα της Triumph Automotive.

Ο θρύλος της Triumph παίρνει ξανά ζωή [Βίντεο]

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρόκειται να δούμε σύντομα την Triumph να επιστρέφει στη ζωή, αν και βλέποντας την υλοποίηση της Makkina, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εφικτό και να αποδειχθεί εξαιρετικά κερδοφόρο.

Exit mobile version