Μετά από μια σειρά μεγάλων έργων, ο διάδοχος Πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας δημιουργεί τους μεγαλύτερους θερμορυθμιζόμενους κήπους στον κόσμο.
Αυτό το έργο δεν θα είναι σαν έναν τυπικό βοτανικό κήπο, γιατί θα αποτυπώνει την ουσία της ιστορίας.
Οι βοτανικοί κήποι θα βρίσκονται στη μέση της ερήμου Τουγουάι κοντά στο Ριάντ.
Οι Βασιλικοί Διεθνείς Κήποι του Βασιλιά Αμπντάλα θα διαθέτουν τεράστιους βιότοπους σε σχήμα ημισελήνου με τους πραγματικούς κήπους από κάτω.
Αυτοί οι βιότοποι είναι απαραίτητοι επειδή δεν μπορείς απλά να δημιουργήσεις μια τεράστια περιοχή κήπου στη μέση μιας ερήμου.
Αυτό συμβαίνει επειδή θα είναι ελεγχόμενοι ως προς τη θερμοκρασία, μια δυνατότητα που δεν διαθέτουν άλλοι βοτανικοί κήποι στον κόσμο.
Αυτό θα είναι χρήσιμο γιατί το έργο αποσκοπεί να συμπεριλάβει όλα τα είδη φυτών που αποτελούν μέρος της Γης εδώ και 400 εκατομμύρια χρόνια.
Είναι σίγουρα ένα φιλόδοξο εγχείρημα.
Ο πρίγκιπας έχει σίγουρα μεγάλες ιδέες, καθώς σχεδιάζει επίσης να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο.
Θα είναι διαφορετικός από τον Πύργο της Τζέντας, ο οποίος θα είναι επίσης ο ψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο, αλλά θα ολοκληρωθεί νωρίτερα.
Αυτό συμβαίνει επειδή ο πύργος θα ολοκληρωθεί πρώτος.
Επιστρέφοντας στο βοτανικό έργο, για να χωρέσουν όλα αυτά τα φυτά, οι κατασκευαστές χρειάζονταν μια μεγάλη περιοχή, την οποία και απέκτησαν.
Οι Βασιλικοί Διεθνείς Κήποι του Βασιλιά Αμπντάλα θα καλύπτουν 10 στρέμματα γης στην έρημο Τουγουάι.
Διαφορετικές περιοχές που έχουν οριστεί για διάφορες γενιές λουλουδιών, δέντρων και άλλης βλάστησης θα καλύψουν τους βιότοπους.
Δεν σταματάει όμως εκεί – μερικοί από αυτούς τους βιότοπους θα διαθέτουν και εκπαιδευτικές ζώνες, ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να μάθουν σε βάθος την ιστορία της χλωρίδας του πλανήτη.
Η ουσία αυτού του έργου είναι να εξερευνήσει βιώσιμες επιλογές διαβίωσης για το μέλλον.
Αυτό σημαίνει επίσης ότι το έργο αποσκοπεί να είναι απολύτως βιώσιμο μόλις λειτουργήσει.
Θα τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια και θα διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης νερού.
Κοιτάζοντας άλλα μεγάλα βιομηχανικά έργα στη Σαουδική Αραβία, όπως το μεγαλύτερο υδάτινο πάρκο στον κόσμο και ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, αυτό είναι σίγουρα μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.
Και, φυσικά, θα αποτελέσει ένα τεράστιο τουριστικό αξιοθέατο για το έθνος.
Η Σαουδική Αραβία αναμένει πάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στους Βασιλικούς Διεθνείς Κήπους του Βασιλιά Αμπντάλα.
Αν ενδιαφέρεστε να τους επισκεφθείτε, θα ανοίξουν τις πόρτες τους ξεκινώντας το φθινόπωρο του 2025.