Site icon TheCars.gr

F1: Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με ομάδα-έκπληξη εν μέσω φημών για αποχώρηση από την RB

Daniel Ricciardo'

Ενώ φημολογείται ότι θα αποχωρήσει από την RB στο τέλος της φετινής σεζόν, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο σύμφωνα με τον Will Buxton βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις με τη Williams».

Αδυνατώντας να εξασφαλίσει μία προαγωγή στη Red Bull, καθώς η ομάδα επέλεξε να διατηρήσει τον Πέρεζ για τη σεζόν 2025 της F1, το μέλλον του Ρικιάρντο στην ομάδα της Red Bull έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων.

Θα πάει ο Ντάνιελ Ρικιάρντο στη Γουίλιαμς; Ο Λίαμ Λόουσον στη θέση του;

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν έντονες από τον σύμβουλο της Red Bull, Helmut Marko, που υπονοούσαν την επικείμενη αποχώρηση του Ricciardo.

Έχοντας δηλώσει στην Kleine Zeitung ότι η RB είναι μια «ομάδα νέων και πρέπει να ενεργούμε ανάλογα», ο Marko πρόσθεσε: «Θα πρέπει να βάλουμε έναν νεαρό οδηγό σύντομα. Αυτός θα είναι ο Liam Lawson».

Πιο πρόσφατα δήλωσε στη Bild ότι η Red Bull θα «προσφέρει» κάτι στον Lawson, αυτό το κάτι είναι ένα «cockpit για την επόμενη χρονιά».

Συνέχισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι η RB είναι μια νεανική ομάδα. Αυτό έχει ανακοινωθεί εσωτερικά και όλοι το έχουν καταλάβει».

Αυτό δημιουργεί το ερώτημα, ποιο είναι το επόμενο βήμα για τον Ρικιάρντο;

Σύμφωνα με τον Buxton, θα μπορούσε να είναι η Williams, με τις φήμες να λένε ότι ο οκτώ φορές νικητής του Grand Prix βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με την ομάδα του Grove για να αντικαταστήσει τον Logan Sargeant ως συμπαίκτης του Άλεξ Άλμπον για το 2025.

«Ολόκληρο το μέλλον του είναι σε κίνδυνο αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο F1TV. «Υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με το ότι θα φύγει από τη θέση του μετά το καλοκαίρι».

«Λέγεται ότι μπορεί να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Williams για τη δεύτερη θέση του οδηγού, δίπλα στον Άλμπον».

«Η Williams, όπως καταλαβαίνουμε, έχει βαρεθεί να περιμένει τον Κάρλος Σάινθ να αποφασίσει πού θέλει να πάει του χρόνου και μπορεί να του κλείσει την πόρτα».

Ο Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο δεν είναι ο μόνος που μιλάει με τη Williams

Παρά τις φήμες, ο Ρικιάρντο δήλωσε ότι είναι απίθανο να ψάξει άλλη ομάδα για τη σεζόν 2025, λέγοντας στο Grand Prin της Αυστρίας ότι είναι ή RB ή τίποτα άλλο.

«Θα έλεγα όχι», δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης όταν ρωτήθηκε αν έχει άλλες επιλογές. «Χωρίς να θέλω να γίνω πεισματάρης ή αλαζόνας, δεν κοιτάζω πουθενά αλλού.»

«Είπα ότι πραγματικά μου αρέσει η επιστροφή μου στην οικογένεια της Red Bull. Περιέργως απολαμβάνω μερικές φορές τις σπόντες από τον Χέλμουτ, επειδή νομίζω ότι είναι ένας τρόπος να με φτιάξει για να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου».

Ωστόσο, αν ο Ρικιάρντο βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Williams, δεν είναι ο μόνος.

Έχει κουραστεί από την κωλυσιεργία του Σάινθ και ο Έστεμπαν Οκοόν έχει επανασυνδεθεί με την ομάδα, έχοντας ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Alpine.

Ενώ «φαινόταν να κατευθύνεται προς τη Haas», ιταλικό δημοσίευμα υποστηρίζει ότι «τώρα έχει ανοίξει ξανά επαφές με τη Williams».

Ο Σάινθ, ο οποίος συνδέθηκε έντονα με τη Williams και φέρεται να μίλησε ακόμη και με τον Άλμπονγια την ομάδα, είναι το φαβορί του συμβούλου της AlpineFlavio Briatore για να αντικαταστήσει τον Ocon.

Exit mobile version