Ο Marc Hedrich διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Europe

Ο Marc Hedrich διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Europe

Για πρώτη φορά διορίζεται μη Κορεάτης στη θέση του επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Kia Europe

Πρώην στέλεχος των Ford, VW και Toyota στο τιμόνι της Kia Europe. Για πρώτη φορά διορίζεται μη Κορεάτης στη θέση του επικεφαλής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της εταιρείας και συγκεκριμένα στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Kia Sorento 2024

Μεγάλη εμπειρία

 Έχοντας διατελέσει στέλεχος στις εταιρείες Ford, VW και Toyota, ο Marc Hedrich, αναλαμβάνει τώρα καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Kia. Είναι η πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία διορίζει έναν μη Κορεάτη στη θέση αυτή, καθώς μέχρι πρότινος στελέχη από την Ευρώπη έφταναν μέχρι το Νο2 στην ιεραρχία της εταιρείας στη γηραιά ήπειρο, αναφέρει το Automotive News Europe.

Ο στόχος για την ηλεκτροκίνηση

 Η Kia αυξάνει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων με στόχο το 55% των συνολικών της πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030 να αποτελείται από ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η μάρκα σκοπεύει να λανσάρει 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2027. Ο Hedrich δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή αγορά θα διαδραματίσει «σημαντικό ρόλο» στην επίτευξη του στόχου.

Ο Hedrich αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου στα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία της Kia στη Φρανκφούρτη, διαδεχόμενος τον Won Jeong Jeong, ο οποίος κατείχε τη θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η Kia δεν γνωστοποίησε τα μελλοντικά σχέδια του Jeong.

Ο Hedrich εκτελούσε χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στην Kia Γαλλίας. Εντάχθηκε στους κόλπους της Kia το 2015 μετά από μια μακρά καριέρα στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, ξεκινώντας από τη Ford Γαλλίας το 1990, πριν μετακινηθεί στο VW Group και στη συνέχεια στην Toyota Motor Europe, όπου εργάστηκε στον προγραμματισμό προϊόντων.

Kia Picanto 2024

Μειώθηκε το μερίδιο

 Οι πωλήσεις της Kia στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 5,6% φτάνοντας τα 538.045 οχήματα τους πρώτους 11 μήνες, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA). Ωστόσο, το μερίδιο αγοράς της μάρκας μειώθηκε στο 4,6% από 5,0% για την ίδια περίοδο πέρυσι, αναφέρει το Automotive News Europe.

Οι πωλήσεις της Kia ήταν πάνω από εκείνες της αδελφής μάρκας Hyundai, η οποία είχε φτάσει τις 491.587 μονάδες μέχρι τον Νοέμβριο, καταγράφοντας αύξηση 2,8%.

Αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2024

 Ο Marc Hedrich αναλαμβάνει από  την 1η Ιανουαρίου 2024 την ευθύνη για τις ευρωπαϊκές εμπορικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες της Kia στην Φρανκφούρτη.

Διαδέχεται τον Won Jeong Jeong, ο οποίος οδήγησε με επιτυχία την Kia από τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου από το 2020.

Η Kia ανακοίνωσε ότι ο Marc Hedrich θα ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2024. Από αυτή τη θέση θα συνεχίσει την καριέρα του στην Kia  – κατέχοντας ανώτερες διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία τα τελευταία εννέα χρόνια – πιο πρόσφατα ως Πρόεδρος της Kia Γαλλίας. Παίρνει τη σκυτάλη από τον Won Jeong Jeong, ο οποίος κατείχε τη θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Marc Hedrich θα φέρει μια σειρά από πολύτιμες εμπειρίες στη νέα του θέση, έχοντας διατελέσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις  σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εκτός από τον πιο πρόσφατο ρόλο του ως Πρόεδρος της Kia France, υπηρέτησε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη μάρκα Kia, συνέβαλε στην προώθηση όλων των τομέων στρατηγικής και λειτουργιών – από τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τα προϊόντα μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών και τη λιανική.

Ο κ. Hedrich αναφέρει: «Η ευρωπαϊκή αγορά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες της μάρκας να γίνει κορυφαία μάρκα EV λανσάροντας 15 EV μέχρι το 2027 και αυξάνοντας το ποσοστό των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο 55% το 2030. Στο μέλλον  η  ευρωπαϊκή ομάδα θα συνεχίσει την τολμηρή διαδικασία μετασχηματισμού της Kia για να γίνει πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, με έμφαση στους ανθρώπους, τον πλανήτη και το κέρδος μας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με την ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα για να συνεισφέρω σε αυτόν τον στόχο».

Ο κ. Jeong εντάχθηκε στην Kia Europe το 2020 και έκτοτε ηγείται με επιτυχία της μάρκας. Η Kia Ιδρύθηκε υπό την ηγεσία του και συνέχισε να μεταμορφώνεται σε έναν πάροχο βιώσιμης κινητικότητας με μεγαλύτερη εστίαση στη διαχείριση της μάρκας και σε λύσεις ηλεκτροκινητικότητας.

Επιπλέον, η εταιρική κουλτούρα εξελίχθηκε και οι εργαζόμενοι της Kia αξιολόγησαν την Kia ως «Το καλύτερο μέρος για εργασία» το 2023, τοποθετώντας την Kia στην Ευρώπη στο κορυφαίο 20% των εργοδοτών παγκοσμίως.

Ο κ. Jeong αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή, η Kia προσφέρει μια ηλεκτρισμένη στιγμή στην Ευρώπη, όχι μόνο με ηλεκτρικά οχήματα που αλλάζουν το παιχνίδι, αλλά και με καινοτόμες συνδεδεμένες υπηρεσίες που ενισχύουν την εμπειρία των πελατών και ανοίγουν το δρόμο για ακόμα πιο βιώσιμες λύσεις μετακίνησης. Οι ισχυρές επιδόσεις πωλήσεων των τελευταίων ετών δεν αντικατοπτρίζουν απλώς τις προσπάθειες της ευρωπαϊκής ομάδας της Kia, αλλά αποδεικνύουν επίσης την ποιότητα και την ευελιξία των προϊόντων της Kia, τη μάρκα και τη δημοτικότητα στην Ευρώπη. Ευχαριστώ την ομάδα της Kia για τη μεγάλη συνεργασία που οδήγησε στην επιτυχία μας.”

Ο Marc Hedrich είναι απόφοιτος του European Business School και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’90 στη Ford France. Στη συνέχεια έγινε Διευθυντής Μάρκετινγκ της αυτοκινητοβιομηχανίας Skoda France και κατείχε την ίδια θέση για τη Seat France. Το 2003 εντάχθηκε στην Toyota France ως Διευθυντής Μάρκετινγκ. Με την εξειδίκευσή του σε κορυφαίους εισαγωγείς αυτοκινήτων, ο Marc κατείχε στρατηγικές θέσεις για σχεδόν δώδεκα χρόνια τόσο στην Toyota Γαλλίας όσο και στην Toyota Europe.

Το 2015 διορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος στην Kia Γαλλίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2021 κατείχε τη θέση του Προέδρου της Kia Γαλλίας.

Kia EV 2024

Βιώσιμες λύσεις κινητικότητας

 Η Kia (www.kia.com) είναι μια παγκόσμια εταιρεία κινητικότητας με όραμα να δημιουργεί βιώσιμες λύσεις κινητικότητας για καταναλωτές, κοινότητες και κοινωνίες σε όλο τον κόσμο. Η Kia ιδρύθηκε το 1944 και για περισσότερα από 75 χρόνια παρέχει λύσεις κινητικότητας. Με 52.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, παρουσία σε περισσότερες από 190 αγορές και εγκαταστάσεις παραγωγής σε έξι χώρες, η εταιρεία πουλά σήμερα περίπου τρία εκατομμύρια οχήματα ετησίως. Η Kia ηγείται της διάδοσης των εξηλεκτρισμένων και ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία και αναπτύσσει μια γκάμα υπηρεσιών κινητικότητας που συνεχώς διευρύνεται, ενθαρρύνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν τους καλύτερους τρόπους μετακίνησής τους. Το motto της εταιρείας – «Movement that inspires» – αντανακλά στη δέσμευση της Kia να εμπνέει τους καταναλωτές μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε