Ο γρηγορότερος τρόπος για να ψύξετε το αυτοκίνητό σας

Ο γρηγορότερος τρόπος για να ψύξετε το αυτοκίνητό σας

Το να μπεις σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο ένα ηλιόλουστο καλοκαιρινό απόγευμα μπορεί κυριολεκτικά να μοιάζει με το να μπαίνεις σε φούρνο. Χάρη στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, ο αέρας στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί εύκολα να γίνει 50 βαθμούς πιο ζεστός από τον εξωτερικό αέρα – σαν να μην ήταν ήδη αρκετά ζεστή η εξωτερική θερμοκρασία.

Το να ξεπεράσετε θερμοκρασίες αρκετά ζεστές για να ψήσετε μπισκότα μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, πράγμα που σημαίνει ότι μένετε να ζεσταίνεστε για αρκετά λεπτά καθώς το A/C σας εργάζεται για να νικήσει τη ζέστη.

Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζεται να υποφέρετε για πολύ. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε την απλή διαδικασία για το πώς να ψύξετε γρήγορα το αυτοκίνητό σας για όταν νιώθετε ότι είστε έτοιμοι να λιώσετε.

Πως να ψύξετε ένα αυτοκίνητο γρήγορα

Βγάλτε το ζεστό αέρα από το αυτοκίνητο

AC-Pro-Cool-Down-Car-Quickly-Hot-Air-Out

Ένας τρόπος για να βγει ο ζεστός αέρας από το αυτοκίνητο είναι απλά να κατεβάσετε τα παράθυρα για το πρώτο λεπτό περίπου της οδήγησης. Εάν τυχαίνει να έχετε ηλιοροφή, το άνοιγμά της είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, επειδή ο ζεστός αέρας ανεβαίνει ενώ ο ψυχρότερος αέρας βυθίζεται.

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να πάρετε ένα προβάδισμα πριν καν μπείτε στο αυτοκίνητό σας είναι να κατεβάσετε το παράθυρο της πλευράς του συνοδηγού και, στη συνέχεια, να ανοίξετε και να κλείσετε την πόρτα του οδηγού περίπου πέντε φορές. Η πόρτα λειτουργεί ως ένα είδος αντλίας, που ωθεί τον αέρα έξω από το ανοιχτό παράθυρο του συνοδηγού. Σε μια δοκιμή, αυτή η τακτική απομάκρυνε ⅔ της υπερβολικής θερμότητας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Θυμηθείτε, ξεκινάτε με ένα εσωτερικό αυτοκινήτου που μπορεί να είναι 50 βαθμούς πιο ζεστό από τον εξωτερικό αέρα. Έτσι, αν μπορέσετε να απαλλαγείτε από αυτόν τον υπέρθερμο αέρα και να τον αντικαταστήσετε με κανονικό εξωτερικό αέρα (ο οποίος είναι απλώς ζεστός), έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της ψύξης του εσωτερικού και έχετε δώσει στο σύστημα κλιματισμού σας μια σημαντική βοήθεια.

Ανοίξτε το κλιματιστικό σας, αλλά όχι στο μέγιστο

AC-Pro-Cool-Down-Car-Quickly-Max-AC1

Ψύξτε γρήγορα το αυτοκίνητό σας ανοίγοντας τον κλιματισμό, αλλά όχι μέχρι τέρμα. Όταν το A/C αυτοκινήτου είναι ρυθμισμένο στο «max», παίρνει αέρα από το εσωτερικό του χώρου επιβατών του αυτοκινήτου, τον ψύχει και στη συνέχεια τον φυσάει πίσω στο αυτοκίνητο. Ξεκινήστε ρυθμίζοντάς το στη μέση μέχρι το εσωτερικό του αυτοκινήτου να αρχίσει να ψύχεται.

Το θέμα είναι ότι ο αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας είναι πιο ζεστός από τον εξωτερικό αέρα. Αν έξω έχει 100 βαθμούς, μπορεί να έχει 150 βαθμούς στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ψύξης. Έτσι, εάν η θερμοκρασία-στόχος σας είναι 70 βαθμοί, ένα A/C ρυθμισμένο στο «max» θα πρέπει να ψύξει τον αέρα κατά 80 βαθμούς.

Εάν ανοίξετε το A/C αλλά όχι στο «max», τραβάει αέρα από το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Έτσι, αντί να ψύξει τον αέρα κατά 80 βαθμούς, θα τον ψύξει μόνο κατά 30 βαθμούς – για παράδειγμα, από 100°F σε 70°F. Με άλλα λόγια, θα ψύξει το αυτοκίνητό σας πολύ πιο γρήγορα.

Μόλις το εσωτερικό του αυτοκινήτου αρχίσει να γίνεται πιο δροσερό από τον εξωτερικό αέρα – αφού έχετε ανοίξει τα παράθυρα – τότε είναι που πρέπει να ρυθμίσετε το κλιματιστικό στο «max» και να ανακυκλώσετε τον πιο δροσερό αέρα μέσω του συστήματος κλιματισμού.

Βεβαιωθείτε ότι ο κλιματισμός σας λειτουργεί με μέγιστη απόδοση

AC-Pro-Cool-Down-Car-Quickly-Peak-Efficiency

Όσο καλύτερα λειτουργεί το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου σας, τόσο πιο γρήγορα θα σας δροσίζει. Αν το μόνο που κάνει είναι να φυσάει χλιαρό αέρα τις ζεστές ημέρες, το αυτοκίνητό σας δεν θα φτάσει ποτέ σε μια άνετη θερμοκρασία.

Εάν το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας δεν κάνει πλέον καλή δουλειά στην ψύξη του αέρα, το πιθανότερο είναι ότι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ψυκτικό. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο πρόβλημα σε αυτοκίνητα που είναι τουλάχιστον μερικών ετών, καθώς τα ελαστικά εξαρτήματα του κλιματιστικού μπορεί να στεγνώσουν με την πάροδο του χρόνου και να παρουσιάσουν μικροσκοπικές διαρροές.

Ευτυχώς, μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα σε περίπου 10 λεπτά με ένα μόνο δοχείο A/C Pro®. Αυτό τόσο επαναφορτίζει το σύστημα με ψυκτικό μέσο όσο και σφραγίζει τη διαρροή που προκάλεσε το πρόβλημα.

Πώς να αποτρέψετε το αυτοκίνητό σας να ζεσταθεί εξαρχής

How_to_cool_down_your_car_2

1. Παρκάρετε μακριά από το άμεσο ηλιακό φως

Η στάθμευση στη σκιά – ίσως κάτω από ένα δέντρο ή ένα στέγαστρο – είναι ένας εύκολος τρόπος για να αποτρέψετε τη θέρμανση του αυτοκινήτου σας. Αν έχετε γκαράζ, τότε χρησιμοποιήστε το. Θα κρατήσει το αυτοκίνητό σας δροσερό, καθαρό και ασφαλές.

2. Χρησιμοποιήστε ένα σκίαστρο για το παρμπρίζ

Ένα σκίαστρο του παρμπρίζ κρατά τις ακτίνες του ήλιου μακριά από το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας – ειδικά από τα σημεία επαφής, όπως το τιμόνι και ο μοχλός ταχυτήτων. Διατίθενται από τα περισσότερα καταστήματα αξεσουάρ αυτοκινήτου- απλά βάλτε το σκίαστρο πίσω από τα ηλιοστάσια όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο.

3. Αφήστε τα παράθυρα (ελαφρώς) ανοιχτά

Αφήνοντας τα παράθυρά σας ελαφρώς ανοιχτά, επιτρέπετε στον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο αυτοκίνητο – ιδιαίτερα καθώς ο ζεστός αέρας στο εσωτερικό ανεβαίνει. Ωστόσο, αν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο, δεν σας συμβουλεύουμε να αφήνετε περισσότερο από μερικά εκατοστά κενό μεταξύ του πάνω μέρους του παραθύρου και του πλαισίου της πόρτας. Δεν θέλετε ένας πιθανός κλέφτης να μπορεί να φτάσει στο εσωτερικό. Ομοίως, ενεργοποιήστε το συναγερμό σας ενώ το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο.

4. Καλύψτε τα καθίσματά σας

Οι περισσότερες σύγχρονες καμπίνες αυτοκινήτων είναι πιο μαύρες και από ανθρακωρυχείο, και αυτό είναι άσχημα νέα για τη διατήρηση της δροσιάς. Τα δερμάτινα καθίσματα, ειδικότερα, μπορεί να ζεσταθούν δυσάρεστα και να κολλήσουν – και μπορεί να υποβαθμιστούν και να ραγίσουν αν εκτίθενται τακτικά στη θερμότητα. Η τοποθέτηση ανοιχτόχρωμων καλυμμάτων καθισμάτων είναι μια λύση, ή θα μπορούσατε να επιλέξετε εξαρχής πιο ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία. Ως προσωρινό μέτρο, μια πετσέτα απλωμένη πάνω στο κάθισμα θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δροσεροί.

5. Σκουπίστε τις καυτές επιφάνειες

Τις πολύ ζεστές ημέρες, τα εσωτερικά χερούλια των θυρών, το τιμόνι, ο μοχλός ταχυτήτων και το χειρόφρενο μπορεί να ζεσταίνονται οδυνηρά στο άγγιγμα. Το σκούπισμά τους με ένα υγρό πανί θα το διορθώσει αυτό.

6. Διατηρείτε το air-con σε συντήρηση

Η συντήρηση του συστήματος κλιματισμού είναι ζωτικής σημασίας για τη γρήγορη και αποτελεσματική ψύξη του αυτοκινήτου σας. Το ψυκτικό αέριο συνήθως εξαντλείται με την πάροδο του χρόνου και οι ιμάντες μπορεί να χρειάζονται σύσφιξη ή αντικατάσταση. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας και τηρήστε το πρόγραμμα σέρβις.

Δείτε επίσης

Αυτό είναι το ακριβές έτος που το Tesla που εκτόξευσε ο Elon Musk στο διάστημα θα έρθει πιο κοντά στη Γη

Αυτό είναι το ακριβές έτος που το Tesla που εκτόξευσε ο Elon Musk στο διάστημα θα έρθει πιο κοντά στη Γη

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με ομάδα-έκπληξη της F1 και εν μέσω φημών για αποχώρηση από την RB

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με ομάδα-έκπληξη της F1 και εν μέσω φημών για αποχώρηση από την RB

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ09

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ09

Γιατί οι τροχοί του Kia EV9 φαίνονται τόσο παράξενοι;

Γιατί οι τροχοί του Kia EV9 φαίνονται τόσο παράξενοι;

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Πρόστιμο σε οδηγό για έλλειψη ή μη καλή λειτουργία του ταχόμεντρου στο αυτοκίνητο

Πρόστιμο σε οδηγό για έλλειψη ή μη καλή λειτουργία του ταχόμεντρου στο αυτοκίνητο