F1: Ποιο είναι το μέλλον του Σάινθ - Ποιες ομάδες τον θέλουν;

F1: Ποιο είναι το μέλλον του Σάινθ - Ποιες ομάδες τον θέλουν;

Ο Carlos Sainz αποκάλυψε ότι έχει λάβει προσφορές συμβολαίων από κάθε ομάδα που δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει πλήρως τη σύνθεση των οδηγών της για το 2025.

Ο Sainz είναι το πιο καυτό χαρτί στην αγορά οδηγών της F1 για το 2025, μετά την απόφαση της Ferrari να χωρίσει τους δρόμους της με τον Ισπανό για να υπογράψει με τον Lewis Hamilton.

Κάρλος Σάινθ: Θα πάρω απόφαση για το μέλλον μου στην F1 πολύ σύντομα

Ως ελεύθερος επαγγελματίας στην αγορά και με πολλές ομάδες να μην έχουν ακόμη οριστικοποιήσει το line-up των οδηγών τους, μερικές πόρτες έχουν πλέον κλείσει για τον Ισπανό.

Η ευκαιρία να ενταχθεί στη Red Bull δίπλα στον Max Verstappen έληξε όταν η ομάδα με έδρα το Milton Keynes επέλεξε την ανανέωση του συμβολαίου του Sergio Perez, ενώ οι συζητήσεις με τη Mercedes σταμάτησαν, καθώς η ομάδα με έδρα το Brackley στοχεύει να περιμένει μέχρι το τέλος της σεζόν πριν αποφασίσει ποιον θα τοποθετήσει δίπλα στον George Russell.

Η Aston Martin παραμένει με τον Fernando Alonso και, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, ο Lance Stroll είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συνεχίσει στο άλλο μονοθέσιο, ενώ η σύνθεση των οδηγών της McLaren είναι ασφαλής με τους Lando Norris και Oscar Piastri.

Η RB επίσης δεν αποτελεί πιθανό προορισμό, με τον Liam Lawson να περιμένει στα παρασκήνια, αν η Red Bull επιλέξει να μην συνεχίσει με τον Daniel Ricciardo δίπλα στον ήδη επιβεβαιωμένο Yuki Tsunoda.

Αλλά η Alpine, η Williams, η Haas και η Sauber/Audi έχουν όλες κενές θέσεις και ο Sainz θα ήταν μια σημαντική μεταγραφή για οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες. Η Audi έχει καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον της για τον Sainz και έχει κρατήσει την πόρτα ανοιχτή για να ενταχθεί ο Ισπανός στο πλευρό του Nico Hulkenberg.

Στην εκπομπή El Hormiguero της ισπανικής τηλεόρασης, ο Sainz αποκάλυψε τα τελευταία νέα για τις διαπραγματεύσεις του συμβολαίου του με τις ομάδες.

«Δεν ξέρω πού θα είμαι ακόμα», δήλωσε.

«Έχω επιλογές στο τραπέζι έτοιμες για να πάρω μια απόφαση. Θα πάρω την απόφαση πολύ σύντομα, γιατί θέλω να το ξεπεράσω και να επικεντρωθώ στο υπόλοιπο της χρονιάς με τη Ferrari. Θα υπάρχει χρόνος για να σκεφτώ την επόμενη χρονιά. Φέτος έχω ένα μονοθέσιο που εξακολουθεί να μου επιτρέπει να ανεβαίνω στο βάθρο και να κερδίζω αγώνες. Θέλω να επικεντρωθώ σε αυτό».

Αν και ο Sainz ανυπομονεί να πάρει σύντομα μια απόφαση και να σταθεροποιήσει το μέλλον του, αποκάλυψε ότι υπήρξαν προτάσεις συμβολαίου από κάθε ομάδα με ελεύθερο cockpit.

«Δεν υπάρχει μία επιλογή, υπάρχουν πολλές επιλογές», δήλωσε.

«Όλες οι ομάδες που δεν έχουν υπογράψει τους οδηγούς τους για την επόμενη χρονιά μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο. Αν θέλω, θα μπορούσα να υπογράψω με οποιονδήποτε αύριο, αλλά θα το πάρω λίγο αργά. Θα αποφασίσω σύντομα και οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες είναι μια καλή επιλογή για μένα».

Ο Carlos Sainz προετοιμάζεται για τη ζωή μετά τη Ferrari

Με τον Sainz να μένει χωρίς θέση στη Ferrari, ο χρόνος του Ισπανού στο Maranello φτάνει στο τέλος του μετά τη φετινή σεζόν. Έχοντας υπάρξει ο μοναδικός νικητής αγώνων της F1 που δεν ήταν Red Bull το 2023 και ακολουθώντας τη νίκη στην Αυστραλία φέτος, το επίπεδο απόδοσης του Sainz ήταν εξαιρετικό – αλλά έμεινε ως τρίτος τροχός, καθώς ο Fred Vasseur δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία της υπογραφής του Lewis Hamilton μαζί με τον Charles Leclerc.

Αφού έπρεπε να δεχτεί τη δύσκολη είδηση ότι δεν υπήρχε πλέον χώρος για εκείνον, ο Sainz δήλωσε ότι έπρεπε να το αποδεχτεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

«Προφανώς δεν το πήρα καλά. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον παρατάνε», δήλωσε.

«Με άφησαν τον Φεβρουάριο και ήταν άσχημο για μένα. Είχα μια πολύ καλή χρονιά στη Ferrari. Ξεκίνησα τη χρονιά πολύ καλά, κερδίζοντας».

«Αλλά υπάρχει ένας επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Lewis Hamilton, που ήθελε να έρθει στη Ferrari και του έδωσαν χώρο. Το αντιμετωπίζω φιλοσοφικά και προσπαθώ να το δεχτώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το βλέπω επίσης ως μια ευκαιρία για το μέλλον. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω αγώνες και να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής».

Αγωνιζόμενος δίπλα στον Leclerc για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, καθώς ο Μονεγάσκος συνεχίζει στη Scuderia, ο Sainz δήλωσε ότι η σχέση του με τον Leclerc παραμένει φιλική όπως πάντα και ότι δεν έχουν δημιουργηθεί εντάσεις ως αποτέλεσμα της απόφασης της Ferrari.

Δείτε επίσης

Κουίζ: Ξέρεις τα πάντα για τους 4 τροχούς; Μόνο το 7% κάνει το 3/3

Κουίζ: Ξέρεις τα πάντα για τους 4 τροχούς; Μόνο το 7% κάνει το 3/3

Μπορώ να οδηγήσω με σκασμένο λάστιχο;

Μπορώ να οδηγήσω με σκασμένο λάστιχο;

Πώς να καθαρίσω τα λάστιχα από τα παράθυρα του αυτοκινήτου από βρύα

Πώς να καθαρίσω τα λάστιχα από τα παράθυρα του αυτοκινήτου από βρύα

Συνθετικά λάδια: Μπορούν να προκαλέσουν διαρροές στον κινητήρα;

Συνθετικά λάδια: Μπορούν να προκαλέσουν διαρροές στον κινητήρα;

Κουίζ: Έχεις πάθος με την ταχύτητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Έχεις πάθος με την ταχύτητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

7 κίνδυνοι που κρύβει το πλύσιμο του αυτοκινήτου

7 κίνδυνοι που κρύβει το πλύσιμο του αυτοκινήτου