Site icon TheCars.gr

Nέο Infiniti QX80: Έρχεται με Twin-Turbo V6 κινητήρα 450 ίππων και πολυτέλεια υψηλού επιπέδου!

Infiniti QX80

Μετά από δεκατέσσερα χρόνια παραγωγής, το Infinity QX80 αντικαταστάθηκε από ένα εντελώς νέο μοντέλο, που διαθέτει έναν ισχυρό V6 κινητήρα διπλού στροβιλοσυμπιεστή, τολμηρό εξωτερικό στυλ και επίπεδα πολυτέλειας που ανταγωνίζονται το Range-Rover.

Καλύτερο από κάθε άποψη, η Infiniti λέει ότι το νέο QX80, «θα ανατρέψει τις προσδοκίες για τον χώρο των πολυτελών SUV», κάτι που είναι μεγάλος ισχυρισμός, αν σκεφτεί κανείς τι ανταγωνισμό αντιμετωπίζει ο Ιάπωνας κατασκευαστής.

Αβίαστη απόδοση από τον νέο κινητήρα Twin-Turbo V6

Ο παλιός V8 κινητήρας των 5,6 λίτρων, αντικαθίσταται από έναν μικρότερο αλλά πιο ισχυρό V6 των 3,5 λίτρων. Χάρη στην προσθήκη δύο υπερσυμπιεστών, το μεγάλο QX80 παράγει υγιή ισχύ 450 ίππων και 516 lb-ft ροπής, που αποτελούν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το απερχόμενο σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Infiniti QX80

Ο νέος κινητήρας VR35DDTT, σχετίζεται με τον κινητήρα που βρίσκεται στο Nissan GT-R. Ένα αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων με χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων, διοχετεύει την ισχύ στους κινητήριους τροχούς, επιτρέποντας στους πελάτες να επιλέξουν μεταξύ κίνησης στους πίσω τροχούς ή τετρακίνησης Infiniti All-Mode.

Διατίθενται πολλές λειτουργίες οδήγησης: Eco, Personal, Snow, Sport, Standard και Tow.

Πιο άνετο και πιο ήσυχο από πριν

Είναι σίγουρα πιο εκλεπτυσμένο, με την Infiniti να ισχυρίζεται ότι είναι έως και τέσσερα ντεσιμπέλ πιο αθόρυβο από το απερχόμενο QX80. Αυτό είναι αποτέλεσμα του ακουστικού γυαλιού και των αυξημένων ηχοαποσβεστικών υλικών.

Διατηρώντας το στιβαρό σασί του, το νέο QX80 δείχνει να είναι ένα ικανό off-roader. Προαιρετικά, οι πελάτες μπορούν να καθορίσουν την ηλεκτρονική αερανάρτηση που χαμηλώνει το όχημα κατά σχεδόν 7,5 εκατοστά, διευκολύνοντας τους επιβάτες να μπαίνουν και να βγαίνουν από το πανίσχυρο SUV.

Μπορεί επίσης να καθοριστεί Dynamic Digital Suspension. Αυτό το σύστημα παρακολουθεί την επιφάνεια του δρόμου και τις κινήσεις του οχήματος και προσαρμόζει το QX80, για μια πιο ελεγχόμενη και άνετη οδηγική εμπειρία.

Τολμηρή σχεδίαση

Το QX80, έρχεται με ένα αριστοκρατικό εξωτερικό. Ακολουθώντας το σχεδιαστικό ήθος «Artistry in Motion», η Infiniti έχει εμπνευστεί από όλα τα μέρη. Για παράδειγμα, αυτά τα αριστοκρατικά φώτα ημέρας LED διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τα «οργανικά σχήματα ενός δάσους από μπαμπού». Η γνωστή μάσκα διπλής καμάρας κυριαρχεί στο μπροστινό μέρος.

Infiniti QX80

Στο πίσω μέρος, η Infiniti επέλεξε ένα μοντέρνο φωτιστικό σετ, με περισσότερα από 300 LED. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν πίσω φώτα, που αντικατοπτρίζουν τις αντανακλάσεις του φωτός σε ένα σώμα νερού. Με το προαιρετικό σύστημα Infiniti Light Path, το QX80 θαμπώνει τους γύρω, με μια αριστοκρατική σχεδίαση φωτισμού.

Ένα φωτιστικό σόου ξεκινά όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται κοντά στο όχημα, ξεκινώντας με το φωτιζόμενο λογότυπο Infiniti. Στη συνέχεια εξαπλώνεται μέσω των DRL και δημιουργεί μια φωτεινή διαδρομή προβάλλοντας γεωμετρικά σχήματα στο έδαφος. Οι κρυφές χειρολαβές των θυρών, συμβάλλουν σε έναν πιο κομψό, πιο βελτιωμένο σχεδιασμό. Αυτές ανασύρονται όταν το όχημα είναι εν κινήσει.

Infiniti QX80

Οι ζάντες των 20 ιντσών είναι στάνταρ στην επένδυση Pure, ενώ οι ζάντες Luxe, Sensory και Autograph, διαθέτουν ζάντες των 22 ιντσών. Είναι ένα μεγάλο αυτοκίνητο, με μήκος 5,37 μέτρα, πλάτος 2,35 μέτρα (με πλαϊνούς καθρέφτες) και ύψος έως 1,98 μέτρα, καθιστώντας το ελαφρώς μεγαλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο.

Το μεταξόνιο είναι 3 μέτρα, ενώ η απόσταση από το έδαφος κυμαίνεται μεταξύ 24 και 25,5 εκατοστών, ανάλογα με την επιλογή της ανάρτησης.

Εσωτερικό με την τελευταία λέξη τεχνολογίας και πολυτέλειας

Μπείτε στην ανακτορική καμπίνα του QX80 και θα παρατηρήσετε ότι το κορυφαίο SUV είναι πιο πολυτελές από ποτέ. Υλικά υψηλής ποιότητας, μαλακής αφής, αναζωογονούνται από ένθετα με επένδυση ξύλου ανοιχτού πόρου τέφρας, με μεταλλικές λεπτομέρειες χαραγμένες με λέιζερ. Συνήθως, αυτό το επίπεδο λεπτομέρειας μπορεί να βρεθεί μόνο σε Bentley και Rolls – Royce.

Τα μικρότερα μοντέλα, διαθέτουν ξύλινη επένδυση από αλουμίνιο ή σκούρο καφέ ανοιχτό πόρο. Όπως και πριν, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ελαστικές δερμάτινες επενδύσεις ημι-ανιλίνης για τα καθίσματα, με λεπτομέρειες φινιρισμένες στο χέρι. Η βασική επένδυση Pure, έχει καθίσματα που ορίζονται από το TailorFit.

Infiniti QX80

Ως στάνταρ, το QX80 έχει χώρο για επτά επιβάτες, αλλά μπορεί να διαμορφωθεί για οκτώ άτομα με ένα επιπλέον κόστος. Ο βασικός εξοπλισμός, περιλαμβάνει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα μπροστινά καθίσματα σε δέκα κατευθύνσεις, θερμαινόμενο και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο τιμόνι, έλεγχο κλιματισμού τριών ζωνών και ηχοσύστημα Klipsch με 14 ηχεία. Διατίθεται επίσης εσωτερικός φωτισμός περιβάλλοντος 64 χρωμάτων.

Τι γίνεται με την τεχνολογία;

Το QX80 θα αρέσει στους λάτρεις της τεχνολογίας, καθώς είναι γεμάτο με τα πιο πρόσφατα χαρακτηριστικά. Οι διπλές οθόνες των 14 ιντσών κυριαρχούν στην πρόσοψη. Το ένα χρησιμεύει ως ψηφιακή οθόνη του οδηγού, ενώ το άλλο είναι μια οθόνη αφής, που ελέγχει όλα τα κύρια χειριστήρια του οχήματος, όπως πλοήγηση, infotainment και άλλα.

Για πρώτη φορά σε ένα Infiniti, το σύστημα ψυχαγωγίας InTouch έχει ενσωματωμένη την Google με το Google Assistance, το Google Play και τους Χάρτες Google. Φυσικά, το σύστημα περιλαμβάνει ασύρματη συνδεσιμότητα Apple CarPlay και Android Auto.

Infiniti QX80

Εάν το ηχοσύστημα των 14 ηχείων δεν σας ικανοποιεί, η Infiniti διαθέτει επίσης ηχοσύστημα Klipsch Reference Premiere 24 ηχείων, 1.200 watt, με τουίτερ από τιτάνιο και ηχεία στα μπροστινά προσκέφαλα και την επένδυση της οροφής. Τα ηχεία του προσκέφαλου επιτρέπουν στον οδηγό και τον συνοδηγό να ακούν τις προτροπές πλοήγησης ή να λαμβάνουν κλήσεις χωρίς να ενοχλούν την ακουστική εμπειρία των άλλων επιβατών.

Κατά τα άλλα, το QX80 διατίθεται με βιομετρική ψύξη, η οποία ανιχνεύει αυτόματα πότε ένας επιβάτης δεύτερης σειράς ζεσταίνεται και διοχετεύει δροσερό αέρα προς την κατεύθυνσή του. Με στόχο τη βελτίωση των ελιγμών χαμηλής ταχύτητας, το QX80 λαμβάνει επίσης ευρεία εμπρός όψη και αόρατο καπό. Το πρώτο εμφανίζει μια ευρυγώνια άποψη των εμποδίων μπροστά από το αυτοκίνητο, παρέχοντας βελτιωμένη θέα σε στενούς χώρους, όπως τα γκαράζ στάθμευσης.

Infiniti QX80

Το Invisible Hood View, εμφανίζει ό,τι βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το καπό του QX80, γεγονός που διευκολύνει τη στάθμευση του οχήματος και την αποφυγή υπερπήδησης πολύτιμων αντικειμένων, ζώων ή πεζών. Η Infiniti λέει ότι οι αγοραστές μπορούν να περιμένουν ότι το QX80 θα φτάσει στις εκθέσεις το καλοκαίρι, ενώ θα είναι διαθέσιμα έξι μοντέλα σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού.

Exit mobile version