Site icon TheCars.gr

Νέο Ford Capri ηλεκτρικό – Ποια είναι η τιμή του

ford capri

Το Ford Capri που αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 1969 στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών, έγραψε μια από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Το fastback κουπέ σχεδιασμένο από τον Philip T. Clark, ο οποίος συμμετείχε επίσης στη σχεδίαση της Ford Mustang μέχρι τον Δεκέμβριο του 1986, μεσουρανούσε στις πωλήσεις. Πουλήθηκαν σχεδόν 1,9 εκατ. μονάδες στη διάρκεια ζωής του.

Τώρα όμως που βρισκόμαστε στον αστερισμό της ηλεκτροκίνησης, η Ford λανσάρει τη νέα γενιά του μοντέλου που πήρε το όνομά του από το φημισμένο ιταλικό νησί Capri. Η νέα εντυπωσιακής σχεδίασης πρόταση ουσιαστικά αποτελεί τη σπορ εκδοχή τού επίσης ολοκαίνουργιου αμιγώς ηλεκτρικού Ford Explorer.

Η εκλεπτυσμένη coupe SUV σχεδίαση, οι σμιλευμένες εξωτερικές γραμμές για υψηλή αεροδυναμική απόδοση, η καινοτομική σχεδίαση στο μοντέρνο και πλούσια εξοπλισμένο εσωτερικό, οι έξυπνες τεχνολογίες επόμενης γενιάς, οι κορυφαίοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές, η μεγάλη αυτονομία και οι υψηλές επιδόσεις είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Το πολυτελές εσωτερικό ξεχωρίζει για τη μινιμαλιστική του σχεδίαση, με τα μαλακά σε υφή υλικά και τις κορυφαίες τεχνολογίες στον τομέα της ψηφιοποίησης. Σπορ καθίσματα με ενσωματωμένο προσκέφαλο εμπρός και προηγμένη ρυθμιζόμενη οθόνη αφής SYNC Move των 14,6 ιντσών.

Κορυφαίοι χώροι, έξυπνες λύσεις αποθήκευσης όπως το MegaConsole χωρητικότητας 17 λίτρων ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα και «κρυφός» αποθηκευτικός χώρος My Private Locker προσφέρουν έναν από τους μεγαλύτερους χώρους αποσκευών της κατηγορίας με χωρητικότητα που φτάνει έως και τα 572 λίτρα.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία σε δύο εκδόσεις –και οι δύο με μπαταρίες ιόντων λιθίου NMC Εκτεταμένης Χωρητικότητας (Extended Range)- που εξασφαλίζουν αυτονομία με μία πλήρη φόρτιση που φτάνει έως και 627 χλμ., ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα είναι διαθέσιμo για παραγγελία με μπαταρίες Τυπικής Χωρητικότητας (Standard Range).

Η πισωκίνητη έκδοση αξιοποιεί τη δυναμική που προσφέρει ένας προηγμένος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς (RWD) αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 286 ίππους. Η τετρακίνητη έκδοση προσθέτει έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα (AWD) για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ισχύ 340 ίππων.

Νέα στάνταρ πρότυπα για τις δυνατότητες φόρτισης. Έχει ενσωματωμένο φορτιστή ΑC 11 kW και στις δύο εκδόσεις. Υποστηρίζει επίσης ταχεία φόρτιση DC έως 135 kW και 185 kW, εξασφαλίζοντας την αναπλήρωση της ενέργειας της μπαταρίας από 10% έως 80% σε χρόνο 28 λεπτών για το Capri Extended Range RWD και 26 λεπτών για το Capri Extended Range AWD.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να τοποθετηθούν περισσότεροι ταχυφορτιστές τουλάχιστον στο εθνικό οδικό δίκτυο για να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη και γρήγορη φόρτιση των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά 3,5 εκατ. σημεία φόρτισης έως το 2030 για να επιτευχθεί η προτεινόμενη μείωση του CO2 κατά 55% από τα αυτοκίνητα.

Ο τιμοκατάλογος του νέου Ford Capri ξεκινά από τις 37.200 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται η κρατική επιδότηση 9.000 ευρώ του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά Γ’ Κύκλος).

Πηγή: Real.gr

 

Exit mobile version