Mercedes-Benz E Class: Με νέα σχεδίαση, εμπειρία που... καθηλώνει

Mercedes-Benz E Class: Με νέα σχεδίαση, εμπειρία που... καθηλώνει

Και τα παιδιά λατρεύουν την νέα MercedesBenz E Class!

Αναμφισβήτητα, οι ιδρυτές της Mercedes- Benz, Καρλ Μπέντς και Γκότλιμπ Ντάιμλερ, όταν το 1886 δημιούργησαν την γερμανική μάρκα, δεν μπορούσαν να φαντασθούν την εξέλιξη της φίρμας που ειδικεύεται στη κατασκευή πολυτελών αυτοκινήτων ούτε την τεχνολογική της πρόοδο στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Τώρα 136 χρόνια μετά, η Mercedes- Benz είναι ο ηγέτης στη παγκόσμια αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων.

Η μάρκα με έδρα την Στουτγκάρδη της Γερμανίας, για περισσότερα από 75 χρόνια, έχει κερδίσει αναρίθμητα βραβεία και ζηλευτή φήμη χάρη και στην εμβληματική E-Class, που είναι το πρότυπο στα μεσαίας κατηγορίας πολυτελή sedan.

Τώρα η Mercedes-Benz ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τα business sedan. Η νέα E-Class δείχνει τον δρόμο για τη μετάβαση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση. Ταυτόχρονα, η νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών επιτρέπει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή εμπειρία για τον χ

Σχεδίαση cab backward  

Κλασικές αναλογίες και γραμμές που προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στην εξωτερική σχεδίαση. Η νέα E-Class έχει τις αναλογίες ενός κλασικού sedan τριών όγκων: κοντός μπροστινός πρόβολος με μακρύ καπό κινητήρα και καμπίνα επιβατών, το λεγόμενο greenhouse, αρκετά προς τα πίσω. Αυτή τη σχεδίαση cab backward συμπληρώνει αρμονικά ο ιδανικών αναλογιών πίσω πρόβολος.

Mercedes-Benz E Class

Οι πιο σημαντικοί και απαιτητικοί επιβάτες

Τα παιδιά όμως θέλουν να διασκεδάσουν, να ακούσουν μουσική και να περάσει ευχάριστα η ώρα στο ταξίδι. Για να μην βαριούνται και γκρινιάζουν, απασχολούνται με ηλεκτρονικά παιχνίδια, εφαρμογές και ακούνε μουσική. Η συνεχής ερώτηση, μπαμπά ποτέ θα φθάσουμε, ακούγεται όλο και πιο λίγο αν τα ηλεκτρονικά συστήματα λειτουργούν απρόσκοπτα. Καταλαβαίνετε τις σας λέω..

Mercedes-Benz E Class

Εντυπωσιακή, καθηλωτική εμπειρία ψυχαγωγίας

Στη νέα E-Class, οι επιβαίνοντες μπορούν να απολαύσουν μουσική, παιχνίδια και περιεχόμενο streaming με σχεδόν όλες τις αισθήσεις. Χάρη στις ψηφιακές καινοτομίες στο εσωτερικό, η E-Class είναι πλέον πιο έξυπνη, επιτυγχάνοντας μια νέα διάσταση εξατομίκευσης και αλληλεπίδρασης. Ταυτόχρονα, η αρχιτεκτονική των ηλεκτρονικών βασίζεται περισσότερο στο λογισμικό και λιγότερο στο υλικό.

Mercedes-Benz E Class

Ένας επεξεργαστής

Οι υπολογιστικές λειτουργίες που προηγουμένως διενεργούνταν σε ξεχωριστούς τομείς, πλέον διενεργούνται σε έναν μόνο επεξεργαστή. Έτσι, οι οθόνες και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX μοιράζονται έναν νέο, πολύ ισχυρό κεντρικό ενσωματωμένο υπολογιστή. Αυτή η μορφή δικτύωσης βελτιώνει την απόδοση και την ταχύτητα των ροών δεδομένων.

Το πακέτο ψυχαγωγίας (MBUX Entertainment Plus) είναι διαθέσιμο για τη νέα E-Class. Περιλαμβάνει υπηρεσίες Mercedes me connect και ένα πακέτο δεδομένων από τρίτο πάροχο. Ανάλογα με την αγορά, χρησιμοποιείται μια μονάδα επικοινωνίας με τεχνολογία μετάδοσης 5G. Με το πρότυπο κινητής τηλεφωνίας 5G επιτυγχάνονται κατά πολύ ταχύτεροι ρυθμοί μετάδοσης δεδομένων σε σχέση με LTE/UMTS .

Απεικόνιση ήχου

Με τον νέο ενεργό ατμοσφαιρικό φωτισμό με απεικόνιση ήχου, οι επιβαίνοντες στη νέα E-Class μπορούν να βιώσουν μουσικά κομμάτια ή ήχους από ταινίες ή εφαρμογές με τρεις αισθήσεις: να τα ακούσουν (προαιρετικά και με τεχνολογία Dolby Atmos), να τα νιώσουν (μέσω μετατροπέων ήχου στο προαιρετικό ηχοσύστημα Burmester 4D surround) και να τα «δουν».

Mercedes-Benz E Class

Τα παιδιά τραγουδάνε και γελάνε

Η απεικόνιση πραγματοποιείται στη φωτεινή λωρίδα του ενεργού ατμοσφαιρικού φωτισμού (προαιρετικός εξοπλισμός). Για πρώτη φορά, αυτό συμβαίνει στην E-Class. Για παράδειγμα, μουσική με γρήγορο ρυθμό θα προκαλέσει γρήγορες εναλλαγές φωτός, ενώ ένας πιο ρευστός ηχητικός ρυθμός θα δημιουργήσει απαλές χρωματικές εναλλαγές.

Η εμπειρία ψυχαγωγίας για τον συνοδηγό είναι πάντα εντυπωσιακή. Στην προαιρετική οθόνη του, ο συνοδηγός μπορεί να παρακολουθήσει δυναμικό περιεχόμενο, όπως τηλεόραση ή streaming βίντεο, ακόμη και όταν ο οδηγός κοιτάζει προς την πλευρά του. Αυτό συμβαίνει επειδή η οθόνη έχει εναλλάξιμες λειτουργίες. Η προηγμένη λειτουργία ιδιωτικότητας που βασίζεται σε κάμερες μειώνει τη φωτεινότητά της και συνεπώς τον κίνδυνο απόσπασης της προσοχής του οδηγού.

Mercedes-Benz E Class

Νέες εφαρμογές τρίτων, κάμερα selfie και βιντεοκάμερα

Οι προγραμματιστές λογισμικού της Mercedes-Benz έχουν αναπτύξει ένα νέο επίπεδο συμβατότητας που επιτρέπει την εγκατάσταση εφαρμογών τρίτων . Κατά την παρουσίαση της E-Class στην αγορά, οι ακόλουθες εφαρμογές είναι διαθέσιμες στην κεντρική οθόνη : η πλατφόρμα ψυχαγωγίας «TikTok», το παιχνίδι «Angry Birds», η συνεργατική εφαρμογή «Webex» και η εφαρμογή γραφείου «Zoom», καθώς και το πρόγραμμα περιήγησης «Vivaldi».

Διαδραστικές εμπειρίες

Επιπλέον, η πύλη ψυχαγωγίας ZYNC (προαιρετικά) προσφέρει streaming βίντεο, περιεχόμενο κατά παραγγελία, διαδραστικές εμπειρίες, τοπικά προγράμματα βίντεο, αθλητικά, ειδήσεις, παιχνίδια και πολλά άλλα στην κεντρική οθόνη και τις οθόνες επιβατών, μέσω μιας διεπαφής χρήστη.

Mercedes-Benz E Class

Τα παιδιά μιλάνε με τους φίλους τους

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι μια κάμερα selfie και μια βιντεοκάμερα (μέρος της προαιρετικής MBUX Superscreen) στο επάνω μέρος του πίνακα οργάνων. Όταν το όχημα είναι σταθμευμένο, ο οδηγός  μπορεί να συμμετάσχει σε διαδικτυακές βιντεοδιασκέψεις μέσω π.χ. του Webex και να τραβήξει προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο.

Δείτε επίσης

Αυτό είναι το ακριβές έτος που το Tesla που εκτόξευσε ο Elon Musk στο διάστημα θα έρθει πιο κοντά στη Γη

Αυτό είναι το ακριβές έτος που το Tesla που εκτόξευσε ο Elon Musk στο διάστημα θα έρθει πιο κοντά στη Γη

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με ομάδα-έκπληξη της F1 και εν μέσω φημών για αποχώρηση από την RB

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο βρίσκεται σε «διαπραγματεύσεις» με ομάδα-έκπληξη της F1 και εν μέσω φημών για αποχώρηση από την RB

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ09

Γνωρίζετε τι σημαίνει η Πινακίδα Κινδύνου Κ09

Γιατί οι τροχοί του Kia EV9 φαίνονται τόσο παράξενοι;

Γιατί οι τροχοί του Kia EV9 φαίνονται τόσο παράξενοι;

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Κουίζ: Το έχεις με τα αυτοκίνητα; Μπορείς να κάνεις το 3/3;

Πρόστιμο σε οδηγό για έλλειψη ή μη καλή λειτουργία του ταχόμεντρου στο αυτοκίνητο

Πρόστιμο σε οδηγό για έλλειψη ή μη καλή λειτουργία του ταχόμεντρου στο αυτοκίνητο