Site icon TheCars.gr

Microlino: Το μικροσκοπικό ηλεκτρικό όχημα έρχεται «άμεσα»

2024-motor-show-open-public

Ένα ηλεκτρικό όχημα «ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΑ» με τελικές ταχύτητες 56 mph πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο «άμεσα».

Η ελβετική εταιρεία Microlino ετοιμάζεται να λανσάρει τον νέο της μικρό ηλεκτροκινητήρα στην βρετανική αγορά.

Οι κατασκευαστές έχουν να αντιμετωπίσουν ανταγωνιστές όπως το Citroen Ami και το Silence S04 στον τομέα των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων.

Microlino
Microlino

Το νέο μοντέλο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 17 ίππων που φτάνει τελική ταχύτητα 56 mph.

Και το καινοτόμο αυτοκίνητο προσφέρει επιλογές πακέτων μπαταριών που κυμαίνονται από 5,5 kWh έως 15,0 kWh – με αυτονομία έως 230 χιλιόμετρα.

Το όχημα προσφέρει επίσης πιο κομψό σχεδιασμό σε σύγκριση με προηγούμενα μοντέλα.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν ότι το μοντέλο πρόκειται να κυκλοφορήσει στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου «άμεσα» – με τον συνιδρυτή της Microlino, Oliver Ouboter, να δηλώνει στο Autocar ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν «πριν από το καλοκαίρι».

Παρά τις καθυστερήσεις, οι υπεύθυνοι ανέφεραν ότι οι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων εργάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία μιας ισχυρής υποδομής στο κομμάτι των πωλήσεων και στρατηγικής marketing.

Ωστόσο, το νέο Microlino θα είναι διαθέσιμο μόνο με τιμόνι αριστερά.

Ο Ouboter δήλωσε ότι ο περιορισμός οφείλεται στο κόστος παραγωγής που σχετίζεται με την ανάπτυξη ενός ειδικού δεξιοτίμονου μοντέλου.

Επιπλέον ανέφερε στο Motor1: «Αυτό που θέλουμε κυρίως να επικεντρωθούμε στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στην κατηγορία L7e, η οποία φτάνει τα 90 χιλιόμετρα την ώρα [56 mph].

Πιστεύουμε ότι αυτό είναι πολύ περισσότερο αντικαταστάτης ενός αυτοκινήτου παρά κάτι που οδηγεί μόνο στα 45 χιλιόμετρα την ώρα.»

«Και έτσι, στην κατηγορία αυτή, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές.»

Η Microlino αναμένεται να παραδώσει 300 κομμάτια στο Ηνωμένο Βασίλειο έως το τέλος του 2024.

Microlino
Microlino

Παρόλο που οι επίσημες τιμές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, το νέο ηλεκτρικό όχημα πωλείται προς £15.400 για τα βασικά μοντέλα και £18.800 για τη μεγαλύτερη μπαταρία 15,0 kWh.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει οικονομικά αποδοτικά ηλεκτρικά οχήματα, η Microlino παρουσίασε πρόσφατα το Lite στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ο Ελβετός εφευρέτης Wim Ouboter ξεκίνησε να δημιουργεί Micro Scooters πριν από 25 χρόνια και άλλαξε τον τρόπο μετακίνησης των ανθρώπων.

Από το 1997, η οικογενειακή επιχείρηση Micro Mobility Systems του Ouboter έχει πουλήσει περισσότερα από 50 εκατομμύρια σκούτερ σε 30 διαφορετικά μοντέλα και έχει αποφέρει πάνω από 600 εκατομμύρια λίρες.

Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να συνεργαστεί με μεγάλες δημοτικές αρχές, όπως η Transport for London, για να φέρει ολόκληρους στόλους Microlino προς ενοικίαση, ακριβώς όπως τα ηλεκτρικά σκούτερ και τα ποδήλατα.

Αυτό έρχεται τη στιγμή που μια μεγάλη μάρκα αυτοκινήτων κυκλοφόρησε μια «σπορ» έκδοση ενός μικροσκοπικού ηλεκτρικού οχήματος που διαθέτει τελική ταχύτητα μόλις 45 χιλιόμετρα την ώρα.

Το εκκεντρικό Ami της Citroen, ένα απίστευτα μικρό «τετράτροχο» ιδανικό για τους κατοίκους των πόλεων, έχει αποδειχθεί δημοφιλές από τότε που κυκλοφόρησε (πριν από δύο χρόνια) συγκεντρώνοντας εντυπωσιακές πωλήσεις που έφτασαν τα 43.000.

Το μικροσκοπικό ηλεκτρικό όχημα – το οποίο εξετάσαμε στα τέλη του 2020 – έχει μήκος μόλις 2,4 μέτρα, πλάτος 1,4 μέτρα, ύψος 1,5 μέτρα και μπορεί να διανύσει περίπουπου 75 χιλιόμετρα χωρίς διακοπή με μία μόνο φόρτιση. 

Exit mobile version