Site icon TheCars.gr

Πώς να αποτρέψετε θρομβώσεις αίματος κατά την οδήγηση μεγάλων αποστάσεων

ταξίδι με αυτοκίνητο

Εάν έχετε προγραμματίσει ένα ταξίδι με αυτοκίνητο αυτό το καλοκαίρι, μπορεί να εστιάσετε στα μέρη που θα επισκεφτείτε, να καθορίσετε τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε και να προετοιμάσετε το αυτοκίνητό σας για το μακρύ ταξίδι. Όλα αυτά είναι ζωτικής σημασίας βήματα για τον προγραμματισμό ενός αξέχαστου ταξιδιού, αλλά υπάρχει μία πολύ σημαντική εργασία που δεν μπορεί να παραβλεφθεί. Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια των μακρινών διαδρομών με το αυτοκίνητο είναι να κάνετε διαλείμματα – πολλά διαλείμματα.

Δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή πώς είναι η γενική σου υγεία. Νέοι ή ηλικιωμένοι, υγιείς ή με κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να σχεδιάσουν να βγουν από το αυτοκίνητο και να κινηθούν κάθε μία ή δύο ώρες, εάν το ταξίδι σας διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Το να κάθεσαι στο αυτοκίνητο για ώρες συνεχόμενα μπορεί να διαταράξει τη ροή του αίματος στο σώμα, να οδηγήσει σε αφυδάτωση και να συμβάλει στο σχηματισμό θρόμβων. Εάν δεν αντιμετωπιστούν, αυτοί οι θρόμβοι μπορούν να εξαπλωθούν και να γίνουν γρήγορα απειλητικοί για τη ζωή.

«Το να κάθεσαι στο αυτοκίνητο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διακοπή αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης φλεβικής θρόμβωσης (DVT) – ενός είδους θρόμβου αίματος που σχηματίζεται στις φλέβες των ποδιών», δήλωσε στο HuffPost ο Dr. Vladimir Lakhter, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή Lewis Katz του Πανεπιστημίου Temple και επεμβατικός καρδιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Temple.

Δείτε τι συμβαίνει στη ροή του αίματος στο σώμα σας κατά τη διάρκεια των διαδρομών με το αυτοκίνητο.

Συνήθως, όταν κινείστε, οι μύες της γάμπας και του μηρού σας ωθούν το αίμα από τις εν τραχείες φλέβες του σώματός σας προς την καρδιά σας. Μετά από μερικές ώρες στο αυτοκίνητο, καθώς το κάτω μισό του σώματός σας κρέμεται προς τα κάτω, το αίμα αρχίζει να συσσωρεύεται στις φλέβες των κάτω ποδιών και των γαμπών σας, εξήγησε η Dr. Britt H. Tonnessen, αγγειοχειρουργός της Ιατρικής Σχολής Yale και επίκουρη καθηγήτρια χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή Yale. Οι μύες σας δεν συστέλλονται – και δεν κυκλοφορούν αίμα – όπως κάνουν συνήθως, είπε ο Lakhter.

Exit mobile version