Max Verstappen προστατεύτηκε από συνάδελφο οδηγό της F1 μετά από «ψευδείς κατηγορίες»

Max Verstappen προστατεύτηκε από συνάδελφο οδηγό της F1 μετά από «ψευδείς κατηγορίες»

Ο αναπληρωματικός οδηγός της Red Bull, Liam Lawson, ανέφερε μετά τη δήλωση που εξέδωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 κατά της διαδικτυακής κακοποίησης, ότι «ο Max Verstappen πρέπει να είναι σε πολύ καλή θέση για να νικά τόσο συχνά ώστε να τον μισούν γι’ αυτό».

Ο Verstappen έχει καθιερωθεί ως η κυρίαρχη δύναμη της σύγχρονης F1, κερδίζοντας 50 από τους τελευταίους 75 αγώνες και τρία διαδοχικά παγκόσμια πρωταθλήματα από το 2021.

Ο Liam Lawson υπερασπίζεται τον Max Verstappen μετά το διαδικτυακή λασπολογία.
Μαζί με τη σύντροφό του Kelly Piquet, την κόρη του επί τρεις φορές νικητή του τίτλου Nelson, ο Verstappen έβαλε στο στόχαστρο τα trolls των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Piquet έγραψε: «Ένα σημείωμα από εμένα και μια ευγενική υπενθύμιση προς όλους».

«Ο διαδικτυακός κόσμος μπορεί να είναι ένα υπέροχο μέρος για διάφορους λόγους, αλλά ένα πολύ τρομακτικό μέρος όταν διακινούνται λανθασμένες πληροφορίες και ψέματα».

Περισσότερα για τον Max Verstappen

«Για πάνω από 3 χρόνια περιηγούμαι σε ένα πολύ παράξενο και ανατρεπτικό κύμα κατηγοριών, φημών, κατασκευασμένων καταστάσεων, ψεύτικων μαρτυριών, φωτογραφημένων screenshots… ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Όλο αυτό το διάστημα παραμένω σιωπηλός και δεν παίζω σε αυτούς τους γελοίους ισχυρισμούς.»

«Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν ειδικά τους τελευταίους μήνες έχουν πάρει ένα άλλο επίπεδο δυσφήμισης. Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι ποτέ δεν θα έβαζα τον εαυτό μου σε τέτοιες θέσεις, δεν θα έλεγα ορισμένα πράγματα ή δεν θα ενεργούσα με τέτοιο τρόπο.»

«Δεν είμαι καθόλου τέλειος, αλλά είμαι υπερήφανος για τις αξίες, την ηθική και τον τρόπο ζωής μου. Ας το ξεκαθαρίσουμε αυτό.»

«Ως άνθρωπος, τα σχόλια και το μίσος επηρεάζουν βαθιά εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Ελπίζω αυτό να χρησιμεύσει ως υπενθύμιση για τους ανθρώπους να επαληθεύουν το διαδικτυακό περιεχόμενο πριν διατυπώσουν απειλές.»

«Ελπίζω όσοι από εσάς συνεισφέρατε σε αυτό να σκεφτείτε λίγο τις πραγματικές συνέπειες της διασποράς ψεμάτων και της εμπλοκής στο μίσος».

“Θυμηθείτε, όπως λέει ο James Clear, Κάθε πράξη που κάνουμε είναι μια απόφαση για το ποιοι θέλουμε να είμαστε”. Ας επιλέξουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι για τους εαυτούς μας και τους άλλους».

Ο Verstappen απάντησε στην ανάρτηση του Piquet, προσθέτοντας: «Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτές οι ψευδείς κατηγορίες από ορισμένα άτομα στο Instagram και το TikTok είναι τρελές και γελοίες ταυτόχρονα».

«Το μίσος δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο. Ξέρουμε τι είναι αλήθεια μέσα στην οικογένειά μας και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι μαζί.»

«Σε αγαπώ».

Μιλώντας στο talkSPORT, ο Lawson ρωτήθηκε για την κριτική που δέχεται ο Verstappen από τους οπαδούς που απογοητεύονται από την πρόσφατη κυριαρχία της Red Bull στη F1.

Και ο Νεοζηλανδός, ο οποίος συμμετείχε σε πέντε αγώνες για την ομάδα RB (τότε AlphaTauri) στην F1 2023 ως αντικαταστάτης του τραυματισμένου Daniel Ricciardo, υποστήριξε ότι ο Ολλανδός διαχειρίζεται τις προσβολές «πολύ, πολύ καλά» και ότι «δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα».

«Νομίζω ότι ο Max είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν τον απασχολεί πολύ το τι σκέφτεται ο κόσμος. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ωραίο να είσαι σε θέση να κερδίζεις τόσο πολύ που να σε μισούν γι’ αυτό.»

«Νομίζω ότι είναι κάτι για το οποίο δεν ανησυχεί και έχει ούτως ή άλλως μια τεράστια βάση οπαδών που τον υποστηρίζει, εκτός από τους ανθρώπους που ίσως δεν τον συμπαθούν τόσο πολύ.»

«Δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τίποτα».

Ο Lawson συνέχισε να περιγράφει πώς ο Verstappen προσπάθησε να τον καθησυχάσει πριν από το απροσδόκητο ντεμπούτο του στο περσινό Γκραν Πρι της Ολλανδίας, όπου ο Lawson κλήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά το σπάσιμο του χεριού του Ricciardo σε ατύχημα στα δοκιμαστικά στο Zandvoort.

Ο ίδιος εξήγησε: «Ο Lawson δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Ήταν πραγματικά εκεί όταν μπήκα στο μονοθέσιο πέρυσι».

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα δωμάτια των οδηγών στη Red Bull είναι ότι όλοι βρίσκονται στην ίδια περιοχή στον σταθμό ενέργειας, οπότε ο Max ήταν ακριβώς δίπλα στο δωμάτιό μου».

«Πριν από τον αγώνα στο Zandvoort, ήμουν αρκετά αγχωμένος για την είσοδο και ήρθε στο δωμάτιό μου και ήταν αρκετά ανοιχτός και μου είπε να θυμάμαι να το απολαμβάνω και ότι είναι ένα μεγάλο επίτευγμα».

«Είναι ένας πολύ δυνατός ψυχικά οδηγός, ίσως ένας από τους πιο δυνατούς, αν όχι ο πιο δυνατός.»

Δείτε επίσης

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Τεστ: Μπορείς να βρεις ποιο αυτοκίνητο θα γεμίσει πρώτο σε 20″; 

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Λάστιχα αυτοκινήτου: Το τεστ του νομίσματος που δείχνει αν πρέπει να τα αντικαταστήσετε

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

Πλύσιμο αυτοκινήτου στον ήλιο: 7 Λόγοι γιατί δεν είναι καλή ιδέα;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

4 Μύθοι για το ψυκτικό υγρό: Μπορώ να αναμείξω παλιό και νέο ψυκτικό υγρό;

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

F1: Ο εκνευρισμός του Φερστάπεν στο Ιταλικό GP και η σχέση του με τη Redbull

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε

Μπαταρία αυτοκινήτου: Πώς και πότε να την αποσυνδέσετε