Site icon TheCars.gr

Lamborghini Urus: νέα plug-in υβριδική έκδοση

Η Urus, το πρώτο SUV στην ιστορία της Lamborghini, τυγχάνει να αποτελεί και το δημοφιλέστερο μοντέλο στη σημερινή γκάμα της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ορίζοντας τις τύχες ενός κατασκευαστή που έχει συνηθίσει σε εξωτικές κατασκευές.

Η Urus, λοιπόν, πρόκειται να σηματοδοτήσει τη μετάβαση της Lamborghini σε μια νέα εποχή, εγκαταλείποντας τον μέχρι σήμερα γνωστό διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,0 λίτρων για χάρη της αποδοτικότητας ενός plug-in υβριδικό συνόλου.

To επιβλητικό SUV πρόκειται να γίνει το δεύτερο μοντέλο στην ιστορία της Lamborghini το οποίο υιοθετεί ένα plug-in υβριδικό σύνολο -μετά την Revuelto- και σύμφωνα με τα σημερινά πλάνα της ιταλικής φίρμας, το μακρινό 2028 θα γίνει το πρώτο που θα αποκτήσει ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης.

Σύμφωνα με τον Μ. Winkelmann, τον επικεφαλής της Lamborghini, το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της ιταλικής φίρμας θα εφοδιάζεται με έναν νέο τύπο μπαταριών υψηλής απόδοσης, τις οποίες κανένας άλλος κατασκευαστής δεν θα διαθέτει στο οπλοστάσιό του.

Σε ό,τι αφορά στην plug-in υβριδική έκδοση της Lamborghini Urus, αυτή θα προηγηθεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς, με τον V8 κινητήρα να αντικαθίσταται κατά πάσα πιθανότητα από ένα εξακύλινδρο σύνολο και ένας ηλεκτροκινητήρας, τοποθετημένος στον πίσω άξονα να γεμίζει τα κενά ισχύος, συνυπογράφοντας τις υψηλές επιδόσεις ενός SUV που στην προηγούμενη ζωή του ήταν ένα αυθεντικό supercar.

Προφανώς το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι οι περιορισμένες εκπομπές ρύπων που θα διασφαλίζει η ικανότητα της plug-in υβριδικής Urus να κινείται με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για έναν «μικρό» αριθμό χιλιομέτρων που θα καθορίσει η ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών.

Με τον σταδιακό εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Lamborghini διασφαλίζει τη μελλοντική παρουσία της στις σημαντικότερες αγορές του πλανήτη, ακόμα και σε εκείνες που πρόκειται να επιβάλλουν αυστηρότερους περιβαλλοντικούς περιορισμούς.

Άλλωστε προτεραιότητα για την Lamborghini είναι η περαιτέρω αύξηση των μεγεθών της ούτως ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά της σε μια νέα, ηλεκτρική εποχή.

Exit mobile version