Site icon TheCars.gr

Κάντε το κλιματιστικό σας πιο κρύο, χωρίς να χρησιμοποιήσετε περισσότερη βενζίνη, καθαρίζοντας γρήγορα το κρυφό ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

air-condition

Οι ειδικοί από την AutoZone μοιράστηκαν τις κορυφαίες συμβουλές τους για να νικήσετε τη ζέστη αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι Βρετανοί λιάζονταν με 30C ηλιοφάνεια την περασμένη εβδομάδα.

Ένα από τα πιο βασικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να ενισχύσετε το air con σας στην πηγή, προσέχοντας το φίλτρο αέρα καμπίνας.

woman-hand-air-conditioner-ventilation-913682281

Το φίλτρο είναι υπεύθυνο για τη σύλληψη της βρωμιάς, της ρύπανσης και της γύρης καθώς ο αέρας αναρροφάται στο όχημα από τον συμπιεστή.

Είναι ζωτικής σημασίας για τον καθαρισμό του αέρα και την αποτροπή της ύπαρξης δυσάρεστων οσμών και επιβλαβών σωματιδίων στους επιβάτες.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να βρωμίσει και να φράξει, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, όταν υγρά υπολείμματα, όπως φύλλα, εισέρχονται στον αεραγωγό εισαγωγής.

Η ομάδα από την AutoZone δήλωσε: «Ο αεραγωγός δεν είναι μόνο ένας από αυτούς, αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς αεραγωγούς: Εάν αισθάνεστε ότι η ροή του αέρα από τους αεραγωγούς σας δεν είναι αρκετά ισχυρή, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα βρώμικο ή φραγμένο φίλτρο αέρα καμπίνας.»

«Η συσσώρευση οποιωνδήποτε αερομεταφερόμενων σωματιδίων μπορεί να αιχμαλωτιστούν και, με αρκετά υπολείμματα να έχουν κολλήσει στο μέσο του φίλτρου, ο αέρας δεν περνάει πια εύκολα μέσα από αυτό».

Ευτυχώς, το φίλτρο αέρα είναι τόσο εύκολο να καθαριστεί όσο και να βρεθεί.

Συνήθως μπορείτε να το εντοπίσετε ακριβώς πίσω από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, ενώ πολλά αυτοκίνητα επιτρέπουν στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε αυτό πατώντας ένα κουμπί απελευθέρωσης στο πλάι του ντουλαπιού.

car-repairing-service-young-adult-913680988

Σε άλλα θα χρειαστεί να αφαιρέσετε το ντουλαπάκι, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εύκολα με ένα κατσαβίδι.

Μόλις το πιάσετε, μπορείτε να το καθαρίσετε με μια μαλακή βούρτσα ή ένα πανί και να το σκουπίσετε προσεκτικά με ηλεκτρική σκούπα.

Υπάρχουν επίσης πολλά αρωματικά σπρέι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές – αλλά είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε εξειδικευμένα προϊόντα και όχι κάτι σαν αποσμητικό.

Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο εύκολο και αποτελεσματικό να αφιερώσετε 10 λεπτά για να αλλάξετε απλώς το φίλτρο.

Αυτό πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν το φίλτρο είναι υγρό.

Εάν δεν αλλάξετε το φίλτρο, μπορεί να γίνει χώρος για μούχλα, η οποία με τη σειρά της μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.

Exit mobile version