Site icon TheCars.gr

Καινούργιο παρμπρίζ: Τί πρέπει να προσέξετε τις πρώτες 48 ώρες

south-asian-man-indian-male-washing-his-white-transportation-car-wash-scaled.

Αν πρόκειται να αντικαταστήσετε σύντομα το παρμπρίζ σας, είναι σημαντικό να γνωρίζεται τη φροντίδα που απαιτείται αμέσως μετά. Το τι θα κάνετε (ή δεν θα κάνετε) στο διάστημα μεταξύ 24-48 ωρών με την εργασία αντικατάστασης του κρυστάλλου να διαδραματίζει τον πρώτο ρόλο.

Περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα πριν οδηγήσετε

Δεν μπορείτε απλά να βάλετε μπροστά και να φύγετε αμέσως μετά την αντικατάσταση ενός παρμπρίζ. Η νέα κόλλα στεγανοποίησης χρειάζεται λίγο χρόνο ώστε να στεγνώσει, και οι κραδασμοί ενός οχήματος εν κινήσει μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Μπορεί μεν ο χρόνος αναμονής να είναι συνήθως από 30 μέχρι 75 λεπτά, ωστόσο μερικά παρμπρίζ χρειάζονται έως και 24 ώρες για να στεγνώσουν τελείως.

Αποφύγετε τα φορτία στο νέο κρύσταλλο ή στην κόλλα του

Κατά την αντικατάσταση ενός παρμπρίζ, κάποιες ενέργειες μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία συγκόλλησης και κατά συνέπεια τη στεγανοποίηση του κρυστάλλου στο πλαίσιο του οχήματος. Οι παρακάτω παράγοντες μπορεί να είναι επιβαρυντικοί:

Κλείνετε πολύ προσεκτικά τις πόρτες

Για κανένα λόγο μην χτυπάτε τις πόρτες μετά από μια αντικατάσταση παρμπρίζ! Για τις πρώτες 48 ώρες, κάθε φορά που μπαίνετε ή βγαίνετε από το όχημα κλείνετε προσεκτικά τις πόρτες με ελάχιστη δύναμη.

 Μην αφαιρέσετε την ταινία συγκράτησης

Όταν παραλάβετε το όχημά σας θα δείτε μια ταινία περιμετρικά του νέου παρμπρίζ — μην την αφαιρέσετε! Έχει σχεδιαστεί ειδικά ώστε να αποτρέψει την εισροή σωματιδίων στην περιοχή του πλαισίου και της κόλλας στεγανοποίησης. 

Exit mobile version