Site icon TheCars.gr

ΗΠΑ: Η Audi και η Porsche επανεκκινούν τις πωλήσεις

Καθυστερήσεις στα λιμάνια: Η Audi και η Porsche επανεκκινούν τις πωλήσεις στις ΗΠΑ

Οι αποστολές οχημάτων στους αντιπροσώπους των Audi, Porsche και Bentley του VW Group στις ΗΠΑ ξεκίνησαν εκ νέου μετά τον εγκλωβισμό χιλιάδων αυτοκινήτων και SUV στα αμερικανικά λιμάνια λόγω ενός κινεζικού εξαρτήματος που φέρεται να παραβιάζει την αμερικανική νομοθεσία κατά της καταναγκαστικής εργασίας.

Ωστόσο, τα αποθέματα παραμένουν περιορισμένα και ορισμένοι έμποροι λένε ότι η κερδοφορία των νέων οχημάτων δέχεται μεγαλύτερη πίεση καθώς ξεκινά η ανοιξιάτικη περίοδος πωλήσεων.

Οι Financial Times και το Reuters ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι περίπου 1.000 σπορ αυτοκίνητα και SUV της Porsche, αρκετές εκατοντάδες Bentley και αρκετές χιλιάδες οχήματα της Audi ήταν εγκλωβισμένα στο τελωνείο των ΗΠΑ.

Ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα των οχημάτων προερχόταν από τη «δυτική Κίνα». Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την εισαγωγή προϊόντων που έχουν κατασκευαστεί με καταναγκαστική εργασία και οι προμηθευτές στη δυτική περιοχή Xinjiang της Κίνας αντιμετωπίζουν αυξανόμενο έλεγχο για τέτοιες πρακτικές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το πρόβλημα ανακαλύφθηκε στα μέσα Ιανουαρίου. Οι Αμερικανοί βουλευτές κάλεσαν τον διευθύνοντα σύμβουλο του VW Group Όλιβερ Μπλουμ να διακόψει τις δραστηριότητες της εταιρείας στην Xinjiang.

Δεν είναι σαφές πόσα οχήματα ή ποια μοντέλα έχουν επηρεαστεί από την καθυστέρηση στο τελωνείο. Τα εισαγόμενα αυτοκίνητα και SUV προέρχονταν από την Ευρώπη και το Μεξικό.

Το VW Group απαντά

Εκπρόσωπος του VW Group δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις παραδόσεις των επηρεαζόμενων οχημάτων μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Από την πλευρά της, η Υπηρεσία Τελωνείων & Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένη να αποκαλύπτει συγκεκριμένες πληροφορίες για εταιρείες ή εμπορεύματα, εμπιστευτικά θέματα ή λεπτομέρειες σχετικά με ενεργές δράσεις για την επιβολή του νόμου, έρευνες ή εκκρεμείς υποθέσεις.

«H Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων αναγνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία με τις πολύπλοκες παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και προσπαθεί να διασφαλίσει ότι τα εμπορεύματα που εισέρχονται στις ΗΠΑ συμμορφώνονται με τους εμπορικούς της νόμους και ότι οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζονται με την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά που τους αξίζει» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Η καθυστέρηση των παραδόσεων πλήττει και τους πελάτες με τους χρόνους αναμονής να αυξάνονται από εβδομάδες σε μήνες.

Οι πωλήσεις της Audi στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί κατά 20% φτάνοντας τα 27.045 οχήματα μέχρι στιγμής το 2024, ενώ εκείνες της Porsche υποχώρησαν στα  10.486 οχήματα (-4,3%). Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Audi όσο και η Porsche σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων στις ΗΠΑ το 2023.

 

Πηγή: Automotive News

Exit mobile version