Site icon TheCars.gr

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Πού είναι καλύτερο να το φορτίζω;

Mercedes - BMW: σχέδιο για δίκτυο φόρτισης στην Κίνα

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές από τα συμβατικά οχήματα βενζίνης ή πετρελαίου.

Ως μια οικολογικά συνειδητοποιημένη γενιά, πολλοί προτιμούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω της βιωσιμότητας και της ευκολίας τους. Εάν είστε νέος ιδιοκτήτης ηλεκτρικού οχήματος, ένα σύνηθες ερώτημα που προκύπτει, είναι πού να φορτίσετε το αυτοκίνητο.

Αν και οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης είναι ως επί το πλείστον διαθέσιμοι, το να έχετε έναν σταθμό φόρτισης στο σπίτι είναι βολικό και οικονομικό. Από την άλλη, ένας φορητός σταθμός φόρτισης τύπου 2, μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι.

Καθεμία από αυτές τις επιλογές έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από τις ατομικές προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό.

1. Οικονομία

Γενικά, η φόρτιση στο σπίτι είναι πιο οικονομική. Χρησιμοποιείτε το δικό σας ρεύμα και, ενώ οι τιμές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, είναι συνήθως φθηνότερο από το να πληρώνετε την κιλοβατώρα ανά ώρα σε δημόσιο σταθμό.

Επιπλέον, ορισμένοι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρουν χαμηλές τιμές φόρτισης εκτός των ωρών αιχμής, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος.

Ωστόσο, υπάρχει ένα αρχικό κόστος εγκατάστασης. Η εγκατάσταση ενός φορτιστή Επιπέδου 2 στο σπίτι είναι ένα εφάπαξ κόστος, αλλά είναι πιο γρήγορη από τον τυπικό φορτιστή Επιπέδου 1 που μπορεί να έρχεται με το το ηλεκτρικό σας όχημα.

Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, η οικονομία από τη φόρτιση στο σπίτι, ξεπερνά αυτό το αρχικό έξοδο.

2. Γρήγορη φόρτιση εν κινήσει

Εάν χρειάζεστε μια γρήγορη φόρτιση πριν από κάποιο ταξίδι, οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης, ειδικά οι DC ταχυφορτιστές, είναι ο ξεκάθαρος νικητής.

Μπορούν να φορτίσουν την μπαταρία πολύ πιο σύντομα από έναν οικιακό φορτιστή. Είναι ιδανικοί για μεγάλα οδικά ταξίδια ή αν ξεχάσατε να φορτίσετε το αυτοκίνητο το βράδυ.

Ωστόσο, αυτή η ταχύτητα έχει κόστος. Οι δημόσιοι σταθμοί φόρτισης, ιδιαίτερα οι DC ταχυφορτιστές, μπορεί να είναι αρκετά πιο ακριβοί από τη φόρτιση στο σπίτι.

Επομένως, παρόλο που είναι εξαιρετικοί για περιστασιακές ανάγκες φόρτισης, η αποκλειστική εξάρτηση από αυτούς μπορεί να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

3. Άνεση

Despite EV slowdown, Audi sticks to strategy with key Q6, A6 E-tron launches

Η φόρτιση του αυτοκινήτου στο σπίτι, είναι αναμφισβήτητα άνετη. Οι δημόσιοι σταθμοί απαιτούν να πάτε στην τοποθεσία, πιθανώς να περιμένετε στην ουρά και να αντιμετωπίσετε πιθανές βλάβες του εξοπλισμού (αν και αυτές γίνονται όλο και πιο σπάνιες).

Ωστόσο, οι δημόσιοι σταθμοί προσφέρουν ευκολία όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Είτε πρέπει να πάτε για καφέ είτε στο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία παράλληλα με τις δουλειές σας.

4. Συνήθεια

Η καλύτερη λύση εξαρτάται τελικά από τις συνήθειες σας. Εάν έχετε πάρκινγκ στο σπίτι και χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο για καθημερινές μετακινήσεις, η φόρτιση στο σπίτι θα πρέπει να είναι η πιο οικονομική και βολική επιλογή.

Αλλά αν κάνετε συχνά μεγάλα ταξίδια ή δεν έχετε πρόσβαση σε φόρτιση στο σπίτι, ο συνδυασμός δημόσιων σταθμών και σχετικά πιο αργής φόρτισης κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι ενός φίλου μπορεί να είναι η λύση.

Exit mobile version