Site icon TheCars.gr

Η θεωρία συνωμοσίας της Pixar: Γιατί έμειναν μόνο τα αυτοκίνητα στη Γη;

film image of disney pixar

film image of disney pixar

Τα κινούμενα σχέδια της Pixar Animation Studios, όπως τα Toy Story, Cars, και Monsters Inc, έχουν γοητεύσει το κοινό εδώ και χρόνια. Ένας φανατικός θαυμαστής της Pixar πιστεύει ότι όλες αυτές οι ταινίες συνδέονται μεταξύ τους, και φυσικό είναι να θέλουν όλοι να μάθουν τι εννοεί.

 

Ποια είναι η θεωρία συνωμοσίας της Pixar;

Τα στούντιο Pixar Animation Studios ιδρύθηκαν το 1986 από τους Steve Jobs, John Lasseter, Edwin Catmull, Alvy Ray Smith, και Alexander Schure.

Αρχικά, η Pixar κυκλοφορούσε μόνο μικρού μήκους ταινίες (δύο έως πέντε λεπτών). Ορισμένες από αυτές τις ταινίες ήταν οι Luxo Jr (1986), Red’s Dream (1986), Tin Toy (1988), και Knick Knack (1989). Μόνο το 1995 κυκλοφόρησε το στούντιο την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία, το Toy Story, με πρωταγωνιστές τους Tom Hanks και Tim Allen.

Από τότε, η Pixar έχει δημιουργήσει 26 ταινίες, οι οποίες, σύμφωνα με έναν φανατικό, συνδέονται όλες μεταξύ τους.

Το 2013, ο λάτρης της Pixar Jon Negroni δημιούργησε το χρονολόγιο της Pixar, το οποίο συνδέει όλες τις ταινίες από το 1995.

«Το 2012, είδα ένα βίντεο στο Cracked.com που παρουσίαζε την ιδέα (τουλάχιστον σε εμένα), ότι όλες οι ταινίες της Pixar διαδραματίζονται στην πραγματικότητα μέσα στο ίδιο σύμπαν», εξηγεί ο Negroni στην ιστοσελίδα του.

«Από τότε, έχω εμμονή με αυτή την ιδέα και δουλεύω πάνω σε αυτή, για να ολοκληρώσω αυτό που ονομάζω «Θεωρία συνομωσίας της Pixar», μια αφηγηματική δομή που συνδέει όλες τις ταινίες της, σε ένα χρονοδιάγραμμα με ένα κεντρικό θέμα.»

Η θεωρία του αυτή αναφέρει ότι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ξεκινάει με το «The Good Dinosaur» (2015) και τελειώνει με τον επίλογο του «Monsters inc» και επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ενέργεια.

film image of disney pixar

Το χρονολόγιο του Negroni

«Ο σκοπός αυτής της θεωρίας είναι να διασκεδάσουμε και να εκπαιδεύσουμε τη φαντασία μας, ενώ παράλληλα να μπούμε στην διαδικασία να βρούμε ιδιαίτερες και ενδιαφέρουσες συνδέσεις μεταξύ αυτών των φανταστικών ταινιών», εξηγεί ο Negroni.

«Το κόλπο είναι να μην το πάρετε κανένα πολύ σοβαρά», προσθέτει.

 

Πώς μπορώ να δω ταινίες της Pixar;

 

Τον Ιανουάριο του 2006, η Disney αγόρασε την Pixar για 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ως θυγατρική της Walt Disney Studios, όλες οι ταινίες της Pixar είναι πλέον διαθέσιμες για streaming στο Disney+.

Exit mobile version