Site icon TheCars.gr

Η συμφωνία μοιάζει να “κλείδωσε”: μια ακόμα θέση στην F1 για το 2025 κατοχυρώθηκε από έναν πολλά υποσχόμενο οδηγό

Oliver Bearman

Ενώ η τελική μορφή του grid της F1 για το 2025 παραμένει ασαφής, οι ανταποκριτές της Φόρμουλα 1 Alex Jacques και Lawrence Barretto χαρακτηρίζουν ως “σίγουρη υπόθεση” τη μεταγραφή του Oliver Bearman στην ομάδα Haas.

Το grid για την επόμενη σεζόν σιγά σιγά αρχίζει να διαμορφώνεται, αν και πολλά θέματα παραμένουν ανοιχτά, όπως η ανάγκη της Mercedes να βρει αντικαταστάτη για τον Lewis Hamilton, ενώ ο Carlos Sainz δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την επόμενη κίνησή του.

Η μεταγραφή του Oliver Bearman στην Haas μοιάζει με «σίγουρη υπόθεση».

Ενώ υπήρχαν φήμες που τον συνέδεαν με την Red Bull, την Mercedes και την Sauber (που θα μετονομαστεί σε Audi), ο Sainz έχει μπει στο στόχαστρο και της Williams, με τον Barretto να προσθέτει τους Valtteri Bottas της Sauber και το δίδυμο της Alpine, Esteban Ocon και Pierre Gasly, στη λίστα των πιθανών στόχων όχι μόνο της Williams, αλλά και της Haas.

Η Haas θα μπορούσε δυνητικά να έχει δύο κενές θέσεις οδηγών, καθώς ο Nico Hulkenberg κατευθύνεται προς την Sauber, ενώ ο Kevin Magnussen δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει νέα συμφωνία.

Μιλώντας στο Channel 4, ο Barretto δήλωσε: “Έχετε τη Williams, έχετε τη Haas, κυνηγούν τον Bottas, κυνηγούν τον Ocon, κυνηγούν τον Gasly. Υπάρχουν ακόμα μερικές επιλογές που πρέπει να τακτοποιηθούν.”

Ο Jacques ισχυρίζεται ότι ο Bottas – και όχι ο Sainz – αναμένεται να συμφωνήσει για την επιστροφή του στη Williams, την ομάδα που αποχώρησε για να ενταχθεί στη Mercedes μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Nico Rosberg ακριβώς μετά την κατάκτηση του τίτλου του 2016.

Και ο Jacques έλυσε επίσης ένα άλλο κομμάτι του παζλ της αγοράς οδηγών της F1 2025 λέγοντας ότι ο Bearman αναμένεται να υπογράψει με τη Haas.

Πώς διαμορφώνεται το grid της F1 2025;

Ο νεαρός Βρετανός και οδηγός της ακαδημίας οδηγών της Ferrari έγινε γνωστός με μια εξαιρετική πρώτη εμφάνιση στην F1 με τη Ferrari στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας, όπου τερμάτισε στην 7η θέση αντικαθιστώντας τον Sainz ο οποίος ήταν εκτός λόγω σκωληκοειδίτιδας.

Πέρα από τις υποχρεώσεις του στη Formula 2, ο Bearman είναι επίσης προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε έξι δοκιμαστικά FP1 με τη Haas στην F1 του 2024, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το πρώτο εξ αυτών στην Ίmola.

“Πιθανότατα περιμένουμε ο Bottas να καταλήξει στη Williams, αλλά τότε η Haas θα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε πολλούς οδηγούς που θα μείνουν ελεύθεροι,” είπε ο Jacques.
“Μπορεί να υπάρξουν κάποιες εκπλήξεις σε αυτή την ομάδα.
“Πάντως, αναμένουμε ο Oliver Bearman να ανέβει από τη Formula 2 στη Formula 1.”

“Ναι, αυτό μοιάζει με μία από τις σίγουρες μεταγραφές για την επόμενη χρονιά, έτσι δεν είναι;” απάντησε ο Barretto.

Η Haas βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 7η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, έχοντας επίσης συγκεντρώσει μέχρι στιγμής επτά βαθμούς στο Πρωτάθλημα Οδηγών της F1 2024.

Exit mobile version